Jakie odmiany pomidorów na przyszły sezon cz.1 (2011-2014)
- jode22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jakie odmiany pomidorów na przyszły sezon
Ale tu nie chodzi o robienie problemu, tylko o zasady Jak się zorientują, że bez kłopotu mogą tak sobie zamieniać jak im wygodnie, to się rozbestwią i wejdzie im to w nawyk . Trzeba ich utemperować .
Właśnie o zasady chodzi i o opinię u ewentualnych, być może przez takie praktyki, nie doszłych klijentów.
A trochę ich jest :
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=1&t=59206
plus znajomi znajomych itd.
Podlinkowałbym im tę dyskusję....
A trochę ich jest :
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=1&t=59206
plus znajomi znajomych itd.
Podlinkowałbym im tę dyskusję....
Czy są odmiany (te nie przemysłowe) które mają miękkie lub łatwo odchodzące skórki?
Miałam 6 różnych rok temu i wszystkie były masakryczne. Syn mój odmówił jedzenia pomidorów przez to. Sama miałam problem przełknąć te skórki. Czy to tylko cecha tych przemysłowych, że tak ładnie schodzą i są miękkie?
Miałam 6 różnych rok temu i wszystkie były masakryczne. Syn mój odmówił jedzenia pomidorów przez to. Sama miałam problem przełknąć te skórki. Czy to tylko cecha tych przemysłowych, że tak ładnie schodzą i są miękkie?
Myslę, że twojego syna i ciebie w pełni usatysfakcjonuje Red Pear z FS. Jak dla mnie jest to pomidor idealny. Wszystkie obieram ze skórki, tego jednego nie sparzam wrządkiem a do tego jest przepyszny. Soczysty, ale nie ciapowaty i słodkopomidorowy
Mam dużo oryginalnych nasion, z chęcią się z tobą podzielę
Mam dużo oryginalnych nasion, z chęcią się z tobą podzielę
Kasia
Nie wiem co wyjdzie z działką na wiosnę, bo jest słabo teraz... A on chyba do donicy się nie nadaje.
Jak działka zostanie to się odezwę.
Bardzo dziękuję za ofertę.
Jak działka zostanie to się odezwę.
Bardzo dziękuję za ofertę.
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
Większość malinowych ma miękkie skórki, które łatwo schodzą, często bez sparzania .
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pierwszy raz sama będę siała pomidory mam tunel foliowy i rozsadę kupowałam gotową około 100szt,
ganio4 muszę postarać się o nasiona odmiany podanej przez Ciebie to coś dla moich dziewczyn
i wyprodukować coś samodzielnie
ganio4 muszę postarać się o nasiona odmiany podanej przez Ciebie to coś dla moich dziewczyn
i wyprodukować coś samodzielnie
- frambo
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 12 sty 2013, o 15:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Najlepiej samemu wyprodukować rozsadę pomidorów, bo z rozsadą możemy zaimportować różne choroby i szkodniki.
I dodałbym, że ze swoich nasion, bo z nasionami też można sobie zaimportować problemy.
- frambo
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 12 sty 2013, o 15:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tylko szkoda, że odmiany nieustalone samemu się nie odtworzy, ale jest małe prawdopodobieństwo, żeby nasiona dla profesjonalistów były zainfekowane, to można kupić najmniejsze opakowanie i się podzielić.
Teoretycznie- tak. Niby plantacje nasienne są monitorowane, ale teoria-teorią a życie-życiem.frambo pisze:jest małe prawdopodobieństwo, żeby nasiona dla profesjonalistów były zainfekowane,
- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na pewno mam więcej zaufania do kozuli niż do którejkolwiek firmy. Zobaczymy, jak będzie z jej naśladownikami, ale na razie jestem dobrej myśli.
pozdrawiam, Gunnar
- Maraga
- Od: 5 lut 2011, o 13:05
Już dwa lata pod rząd miałam nasiona pomidorów z akcji.Były od wielu forumowiczów.Jakoś nie miałam z nimi problemów.A jeśli były drobne kłopoty to wynikały z mojej winy.
Jak ktoś obawia się chorób to są sposoby na to aby im zapobiec.
Jak ktoś obawia się chorób to są sposoby na to aby im zapobiec.