Storczykowy kącik
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczykowy kącik
Hihi...Musisz mieć duże wiaderka ;)
Masz rację czas pochłaniają nasi milusińscy...
Masz rację czas pochłaniają nasi milusińscy...
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne ;:180Gigantyczne i zdrowe
Na kwiaty długo nie będziemy czekać
Na kwiaty długo nie będziemy czekać
Dziękuję Wam bardzo Też nie mogę się doczekać tych kwitnień Zawsze te pierwsze kwitnienia są najbardziej wyczekiwane.
Rozkwita właśnie Neofinetia Bardzo trudny obiekt do fotografowania
Kwitnienie Masd. floribundy Polecam wszystkim tym którzy nie mają warunków dla roślin zimnolubnych, a chcieliby spróbować czegoś innego niż Phalaenopsis
Rozkwita właśnie Neofinetia Bardzo trudny obiekt do fotografowania
Kwitnienie Masd. floribundy Polecam wszystkim tym którzy nie mają warunków dla roślin zimnolubnych, a chcieliby spróbować czegoś innego niż Phalaenopsis
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Lauro cudna ta Twoja neofinetia, powiedz jak pachnie, bo w to że pachnie nie wątpię. M.floribunda pięknie i obficie Ci zakwitła, jak dobrze że wtedy jej nie podzieliłaś bo pewnie teraz by nie kwitła, moja rolfeana wciąż gubi listki
- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Lauro cudna neofinetia, a jakie ma wielkie ostrogi Chyba trafi na moja listę chciejstw
GRATULUJĘ i ślicznej masdevalli też
GRATULUJĘ i ślicznej masdevalli też
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasiu, ona na razie nie pachnie Dopiero wczoraj rozkwitły pierwsze kwiaty.Jak będzie w pełni kwitnienia wstawię foty i może wtedy opiszę jak pachnie
Masdevallia bardzo szybko się rozrosła i wypuściła dużo pędów Masz racje one bardzo nie lubią podziałów. Moje podzielone wszystkie chorowały
Dorotko, polecam Ty masz dobrą rękę więc u Ciebie na pewno zakwitnie
Masdevallia bardzo szybko się rozrosła i wypuściła dużo pędów Masz racje one bardzo nie lubią podziałów. Moje podzielone wszystkie chorowały
Dorotko, polecam Ty masz dobrą rękę więc u Ciebie na pewno zakwitnie
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Cudne obie
Masdevallia w szczególności mnie urzekła tylko u mnie raczej te chłodnolubne muszą być.
Masdevallia w szczególności mnie urzekła tylko u mnie raczej te chłodnolubne muszą być.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
ale widoki u Ciebie...Czuję się, jakbym była w lesie deszczowym
Neofinieta ma śliczne kwiatuszki, mi przypominają Equetrisa albę troszku lub jakiegoś Aerangisa...
I ta pełna kwiatuszków - masd. floribunda. Widok, godny pozazdroszczenia
Neofinieta ma śliczne kwiatuszki, mi przypominają Equetrisa albę troszku lub jakiegoś Aerangisa...
I ta pełna kwiatuszków - masd. floribunda. Widok, godny pozazdroszczenia
- akwarybka
- 500p
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Lauro, cudna Neofinetia, miałam okazję podziwiać ją na naszym wczorajszym spotkaniu storczykowym ; urocza roślinka i jeszcze do tego ten piękny, jaśminowy zapach... Jest bardzo wysoko na mojej chciej-liście, mam nadzieję, że wkrótce dołączy do mojej kolekcji.
Masd. floribunda... Już zanotowałam, by nie zapomnieć nazwy. Jeszcze nie jestem zbyt pewna co do chłodolubów, a Masdevallie bardzo mi się podobają Twoje kwitnienie jest piękne, bardzo oryginalne kwiatuszki
Masd. floribunda... Już zanotowałam, by nie zapomnieć nazwy. Jeszcze nie jestem zbyt pewna co do chłodolubów, a Masdevallie bardzo mi się podobają Twoje kwitnienie jest piękne, bardzo oryginalne kwiatuszki
- victorys
- 200p
- Od: 11 lut 2011, o 20:21
Witaj Lauro, przyznam, ze zachwyciły mnie twoje Vandy, a ich korzenie przypominają mi dredy
Coraz bardziej zastanawiam sie nad wyniesieniem swojej vandy na podwórko i zawieszeniem jej pod winogronami (obecnie rosnie w wazonie), ale boję się, że mi ją coś zje Nie wiem co to, ale coś żeruje na roslinkach ogrodowych i wyjada w listkach dziury (nie zaobserwowałam tego na wszystkich roslinach, ale co poniektóre maja poobgryzane liście ) Obecnie na strychu, gdzie ustawiłam wszytkie swoje storczyki zostawiam na noc uchylone okno, aby temperatura sie obniżała, ale nie wiem czy tego wystarczy by zainicjować kwitnienie... Hm...moze spróbuję zostawić swoja Vandę pod tym winogronem na kilka dni i bacznie obserwować czy nic mi ja nie podjada. I mam jeszcze jedno pytanie, czy twoje vandy cały czas mieszkają na podwórku (mam na myśli okres letni) i co robisz podczas deszczu, nie boisz się, ze ci zaleje stożek wzrostu czy cos w tym rodzaju?
Pozdrawiam
Coraz bardziej zastanawiam sie nad wyniesieniem swojej vandy na podwórko i zawieszeniem jej pod winogronami (obecnie rosnie w wazonie), ale boję się, że mi ją coś zje Nie wiem co to, ale coś żeruje na roslinkach ogrodowych i wyjada w listkach dziury (nie zaobserwowałam tego na wszystkich roslinach, ale co poniektóre maja poobgryzane liście ) Obecnie na strychu, gdzie ustawiłam wszytkie swoje storczyki zostawiam na noc uchylone okno, aby temperatura sie obniżała, ale nie wiem czy tego wystarczy by zainicjować kwitnienie... Hm...moze spróbuję zostawić swoja Vandę pod tym winogronem na kilka dni i bacznie obserwować czy nic mi ja nie podjada. I mam jeszcze jedno pytanie, czy twoje vandy cały czas mieszkają na podwórku (mam na myśli okres letni) i co robisz podczas deszczu, nie boisz się, ze ci zaleje stożek wzrostu czy cos w tym rodzaju?
Pozdrawiam
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Lauro, neofinetia piękna, zakochałam się!
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Lauro neofinetia przepięknie ci zakwitła...niby od tego samego sprzedawcy,a moja ani myśli kwitnąć tylko przyrastają jej korzonki ... coś pewnie robię nie tak A Twoje vandy są przepiękne ... ściągnęłam sobie zdjęcie... odwróciłam i gapię się jak sroka w gnat
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa