Storczyki Venus
Re: Storczyki Venus
Dusiu na pewno go sobie jeszcze kupisz teraz kup to co zaplanowałaś i też będziesz szczęśliwa
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Julitko pięknie kwitnie sabotek, ale czy to kwitnienie już u Ciebie ? no fakt też żółkną liście i tak jak u Gracjana wyginają się .Dzięki że mogłam sobie porównać już jestem spokojniejsza. Twój bordowy ciapek ma piękne kwiatki też mam takiego kupiłam z przeceny teraz czekam na pędziek .Wiesz ostatnio widziałam takie storczyki na all. i wiesz jak się nazywają ? Julia Phal. equestris var. czyżby zakręcony albo pokręcony taki psotniś no to czekamy na kwiatuszki.
Kasiu ciesze się. że mogłam pokazać zdjęcia i że się uspokoiłaś jeśli chodzi o sabotka to jest to moje kwitnienie dostałam go na Mikołaja w 2009 roku i teraz kwitnie u mnie pierwszy raz ale muszę przyznać, że kwiat jest większy i wyższy .
Bordowego ciapka to ja też kupiłam 2 lata temu z przeceny był prawie ugotowany z dwoma korzeniami bo to było latem cudem go uratowałam ale kwitnie u mnie drugi raz i teraz ma więcej kwiatków ale nazwa nie zła bardzo mi się podoba
Phal.equestris var. alba to szalona "Łabędzica" tak ją nazwałam
Bordowego ciapka to ja też kupiłam 2 lata temu z przeceny był prawie ugotowany z dwoma korzeniami bo to było latem cudem go uratowałam ale kwitnie u mnie drugi raz i teraz ma więcej kwiatków ale nazwa nie zła bardzo mi się podoba
Phal.equestris var. alba to szalona "Łabędzica" tak ją nazwałam
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
Mam chyba podobne upodobania do Darka, bo tez uwielbiam wszystko co ciemne w storczykach. Ten łaciaty jest śliczny i gratuluje kwitnienia u niego. Mam coś podobnego...od zakupu "milczy" jak zaklęty... Sabotek bardzo okazały
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
Agatko ja też bardzo lubię takie ciemne kolory a muszę przyznać, że to kwitnienie jest ładniejsze dzięki wybarwieniu i ilości kwiatów za pierwszym razem zakwitł mi 2 kwiatkami i zasuszył pęd a teraz ma 5 kwiatków (jeden przekwitł) a reszta się rozwija.
Na dodatek jego kwiatki są takie atłasowe i miłe w dotyku bo oczywiście musiałam po dotykać
Zapomniałam dziękuję w imieniu Sabotka
Na dodatek jego kwiatki są takie atłasowe i miłe w dotyku bo oczywiście musiałam po dotykać
Zapomniałam dziękuję w imieniu Sabotka
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Julitko, gdzieś mi się zapodział post, gdzie podziwiałam sabotka i gratulowałam sreberka . Czasem internet mi kiepsko działa .
- marwes
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Julitko przepiękna buźka sabotka, a falek ?bordowy ciapek? taki wesolutki ma wyraz.
Phal. equestris var. Alba jakby szaleju się najadła tak Ci rośnie a pęd ma tak powykręcany że ta nazwa ??szalona łabędzica? bardzo pasuje.
Phal. equestris var. Alba jakby szaleju się najadła tak Ci rośnie a pęd ma tak powykręcany że ta nazwa ??szalona łabędzica? bardzo pasuje.
Reniu dziękuję w imieniu cattley
Lucynko dziękuje w imieniu Sabotka co do zmiany koloru to wpadłam w szok, że z zielonego zrobiło się srebro ale jestem gaduła nie martw się internetem mój też mi gra na nosie
Marku również dziękuję w imieniu sabotka i falka a jeśli chodzi o pha. equestris var. Alba to jestem bardzo pod jej wrażeniem mam ją przecież od 11 marca a ona już szaleje do tego drugi pęd też ruszył
Lucynko dziękuje w imieniu Sabotka co do zmiany koloru to wpadłam w szok, że z zielonego zrobiło się srebro ale jestem gaduła nie martw się internetem mój też mi gra na nosie
Marku również dziękuję w imieniu sabotka i falka a jeśli chodzi o pha. equestris var. Alba to jestem bardzo pod jej wrażeniem mam ją przecież od 11 marca a ona już szaleje do tego drugi pęd też ruszył
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Julitko, jak udało się krzyczenie na storczyki, ruszyły z miejsca
U mnie dziś przy podlewaniu wypatrzyłam malutki zaczątek pędzika na p.pantherinie,
U mnie dziś przy podlewaniu wypatrzyłam malutki zaczątek pędzika na p.pantherinie,
Kasiu chyba coś się ruszyło znalazłam jeden korzonek na różowym phalenopsisie
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Będzie kwitł panterina, gratuluję
To cudny falek i pięknie pachnie
To cudny falek i pięknie pachnie
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Julitko, nadrobiłam trochę zaległości u Ciebie. Cudowne nowości przywiozłaś sobie z wystawy. Ten sabotek też słodki, ja również lubię ten rodzaj hybrydy.
Gratuluję nowych listków i pędzików.
przede wszystkim życzę Ci aby noga jak najlepiej się zagoiła.
Gratuluję nowych listków i pędzików.
przede wszystkim życzę Ci aby noga jak najlepiej się zagoiła.