Sałata -odmiany,uprawa,wymagania,problemy cz.1-
-
- 50p
- Od: 9 mar 2012, o 08:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Sałata: łatwo czy trudno?
ja w sobotę wysiałem sałatę do gruntu pod agro
-
- 50p
- Od: 9 mar 2012, o 08:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie, ja swoją sałatę kruchą wysiałam dwa dni temu, po raz pierwszy w życiu, docelowo pójdzie na balkon (północny jakoś tak), eksperyment i dla niej i dla mnie . Czy waszym zdaniem da radę? Wyczytałam, że sałata raczej nie lubi pełnego słońca, więc mam nadzieję, że będzie jej tam przynajmniej znośnie i odwdzięczy się chociaż kilkoma listkami
-
- 100p
- Od: 22 sty 2012, o 17:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Według mnie na balkon najlepsze są odmiany listkowe, które można sobie skubać i pięknie odrastają . Są odmiany kolorowe i bardzo dekoracyjne. Na północnym balkonie sałata nie zawiąże główek jej liście będą gorzkie i twarde. [Obym się myliła ]
no tego się właśnie obawiam, a za taką listkową nie bardzo przepadam, ostatnio się w tej kruchej rozsmakowalam , nie byłabym sobą gdybym nie sprobowała. Będąc też sobą prędzej ją ususzę niż zdąży wykształcić gorzkie liście
- cantati
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
Nitka, (nie)dziękuję
I będę informować
Dziś wysiałam kolejny rzut sałat. Wiem, że może powinny już zostać wysiane w gruncie pod włókniną, ale mój grunt jeszcze baaaaaardzo nie gotów. W poniedziałek dopiero przyjedzie ziemia do nadsypania warzywnika, więc zanim się z całym tym majdanem uporam, wymieszam z kompostem i zrobię grządki, to sałata akurat będzie gotowa do wysadzenia
To moje dzisiejsze dzieło :
Ciekawe jak będzie wschodzić w samym torfie, bo po wysiewie pomidorów zabrakło mi perlitu...
Wysiałam: Lolo Rosa, Lolo Bionda, Królowa Lata, Jubilatka, Justyna, Barba dei Frati i dzięki Pelasi (znów ) Yu Mai Tsai.
I będę informować
Dziś wysiałam kolejny rzut sałat. Wiem, że może powinny już zostać wysiane w gruncie pod włókniną, ale mój grunt jeszcze baaaaaardzo nie gotów. W poniedziałek dopiero przyjedzie ziemia do nadsypania warzywnika, więc zanim się z całym tym majdanem uporam, wymieszam z kompostem i zrobię grządki, to sałata akurat będzie gotowa do wysadzenia
To moje dzisiejsze dzieło :
Ciekawe jak będzie wschodzić w samym torfie, bo po wysiewie pomidorów zabrakło mi perlitu...
Wysiałam: Lolo Rosa, Lolo Bionda, Królowa Lata, Jubilatka, Justyna, Barba dei Frati i dzięki Pelasi (znów ) Yu Mai Tsai.
Pozdrawiam, Dorota
co zrobić z sałatą która mi się rozszalała i poszybowała w górę wyciągnięta jest jak głupia
stoi przy oknie balkonowym, może ma zbyt mało światła?!
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
Jak twierdzisz, że mało światła, to może być prawda, ale też może mieć za ciepło.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
- ninkas
- 200p
- Od: 23 sty 2011, o 23:27
No właśnie - pewnie ma za ciepło. Jakbyś miał możliwość wynieś ją np. pod folię.
Alicja
U mnie też sałata rośnie jakby chciała, ale nie mogła, dlatego się zdenerwowałem i dlatego jutro posieję wprost do gruntu i wprost do tunelu a rozsadę zacznę hartować taką jaka jest, inaczej chyba nigdy nie doczekam się sałaty ;D
pierwsze koty za płoty, po powrocie z pracy miałam niespodziankę :
stoją na południowym parapecie, nie będzie im za ciepło?
Pozdrawiam
stoją na południowym parapecie, nie będzie im za ciepło?
Pozdrawiam