Groszek zielony - wszystko o grochu cz.1
Re: Groszek zielony- wszystko o grochu
Ja mam z Biedronki, wysoki, z jadalnymi strąkami Baranie rogi ,,Corne de belier" - stara, podobno bardzo dobra odmiana.
Kasia
Mam groszek podobny do tego Baraniego z Biedr.(tylko kwitnie fioletowo) i on co roku ma takie białe przebarwienia, ale to nie przeszkadza w owocowaniu . Inna odmiana , niska nie ma takich objawów. Wychodziłam z założenia, że taka jego uroda i się nie przejmowałam.
Pozdrawiam , Bożenka.
-
- 100p
- Od: 11 wrz 2012, o 13:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Takie przebarwienia ma odmiana Bajka.
- legina
- 1000p
- Od: 21 maja 2013, o 11:19
Tylko pozazdrościć pięknego groszku.Niestety z braku miejsca,groszek będęsiał jako poplon po czosnku ,gdzieś w połowie lipca.Bedzie na zbiór jesienny.Szukam odmiany Telefon,ewentualnie pójdzie Sześciotygodniowy.
- Malagenia
- 100p
- Od: 1 lut 2011, o 22:48
Proszę podpowiedzcie - nie wysiałam w marcu, maj już mija, to kiedy mogę teraz wysiać groszek cukrowy iłówiecki (na balkonie) ? I kiedy mogę liczyć na zbiory ?
Czy mogę go siać partiami, by zbiory rozłożyć trochę, np. siać co 2 tyg. i do kiedy ?
Czy mogę go siać partiami, by zbiory rozłożyć trochę, np. siać co 2 tyg. i do kiedy ?
Pozdrawiam serdecznie, Iza
Najmilsza kołysanka - kocia mruczanka
Dołączam do grona groszkowego, mój groszek cukrowy chyba też tutaj się nadaje?
To odmiana niska, wysiałam ją dopiero pod koniec kwietnia ale chyba nieźle sobie radzi.
Raz zafundowałam jej mały szok , gdyż już dość dużą przeniosłam z donicy do gruntu, troszkę korzonków jej powyrywałam przy przenoszeniu.
To odmiana niska, wysiałam ją dopiero pod koniec kwietnia ale chyba nieźle sobie radzi.
Raz zafundowałam jej mały szok , gdyż już dość dużą przeniosłam z donicy do gruntu, troszkę korzonków jej powyrywałam przy przenoszeniu.
Ciesz się drobiazgami, a wielkie szczęście wejdzie w twoje życie. - Ola
- Malagenia
- 100p
- Od: 1 lut 2011, o 22:48
Bardzo proszę, może ktoś byłby tak miły i mi odpisałMalagenia pisze:Proszę podpowiedzcie - nie wysiałam w marcu, maj już mija, to kiedy mogę teraz wysiać groszek cukrowy iłówiecki (na balkonie) ? I kiedy mogę liczyć na zbiory ?
I jeszcze - jakie macie doświadczenia z iłówieckim na balkonie
Pozdrawiam serdecznie, Iza
- McMArchewka
- 1000p
- Od: 13 lut 2012, o 21:28
Mój groszek też kwitnie jak Wasze. W najbliższym czasie będę wyszukiwał jakiegoś miejsca w ogródku, gdzie będę mógł wysiać trzecią partię
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Groch - pomocy
Czy jest odmiana groszku jadalnego w kolorze fioletowym ?
Wysiałam swoje nasiona grochu i z akcji wymiany obok siebie. Jedna odmiana ma fioletowe strąki... Może to groszek ozdobny? Co o tym myśleć?
Wysiałam swoje nasiona grochu i z akcji wymiany obok siebie. Jedna odmiana ma fioletowe strąki... Może to groszek ozdobny? Co o tym myśleć?