Z Elfowej krainy storczyków IV cz. ;))
- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Z Elfowej krainy storczyków IV cz. ;))
Justynko śliczne kwitnienia na super zdjątkach, a ten paph.henryanum to może by już pokazał swoje oblicze i nie trzymał tak w napięciu
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Justynko za cudne fotki masdevalli.
Z brakiem czasu doskonale Cię rozumiem, też cierpię na jego brak.
Widoczki u Ciebie prześliczne.
Z brakiem czasu doskonale Cię rozumiem, też cierpię na jego brak.
Widoczki u Ciebie prześliczne.
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko ależ cudeńka .
U mnie też ciągle brak czasu, jakoś nie mogę się pozbierać .
Sabotek jest na mojej liście chciejstw ale póki co pokibicuję Twojemu, to samo z p.eguatris alba, piękny i też muszę sobie takiego sprawić. Muszę kupić większe doniczki i drobne podłoże , to może na OG też kliknę jego przez pomyłkę .
U mnie też ciągle brak czasu, jakoś nie mogę się pozbierać .
Sabotek jest na mojej liście chciejstw ale póki co pokibicuję Twojemu, to samo z p.eguatris alba, piękny i też muszę sobie takiego sprawić. Muszę kupić większe doniczki i drobne podłoże , to może na OG też kliknę jego przez pomyłkę .
Justynko, za to zdjęcie powinnaś jakąś nagrodę dostać. Cudowne słońce na niebie!
A te dwa uwielbiam!
Oj u Ciebie to zawsze się najem
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Duduś- dziękuję bardzo ;)
Lucynkof- wszystkie zdjęcia ze storczykami są piękne. Ale...ja sobie upodobałam te w słońcu. Oraz na "czarnym" tle. Widać wtedy najdrobniejsze szczegóły kwiatków...
Venus- dziękuję.. Pomarańczowy otwiera kolejne pączkiem i stanowi tło dla pączuszka paph. henryanum
Katarzynko- życzę, by Twój sabotek puścił pędzik. Mnie, od początku hobby storczykowego, właśnie sabotki zwróciły szczególną uwagę. Tyle, że trudno je było zdobyć. I małą wiedzę na ich temat miałam. Kupiłam jednego z przeceny w Obi i go uśmierciłam. Dopiero drugi sabotek u mnie przeżył. Teraz mam ich chyba 10 albo 11....
Anno- dziękuję. Ciekawe, którego mamy takiego samego?Hmm...
Marwes- hihi...no co Ty, nie zrobię tego mojemu sabotkowi. Jutro czeka go namaczanie w biosepcie Chyba kąpiel w "soku" z grejpfruta bardziej mu się spodoba.
Obfocę go w weekend.
Ewarost- też chciałabym ujrzeć jego kwiatka. Ale on nie ma litości, rośnie w siłę, ale pękać nie zamierza
Arlet- mnie, dodatkowo choróbsko dopadło... Wrr...jakby nie miało kiedy. Tylko w najmniej odpowiednim momencie zaatakowało...
Mis20- Polecam sabotki...choćby jakąś hybrydkę. Equetris alba nadal kwitnie i puszcza korzonki. Ale muszę go przesadzić do większej doniczki i na wierzch dołożyć mchu, bo korzonki za szybko w małej doniczce przesychają.
Nieinna- też je uwielbiam. I wszystkie, inne - też.
Dziś tylko jedna fotka... pożegnalne zdjęcie mojej Ascocendy. W poniedziałek odcięłam jej pęd. Kwitła prawie 3 m-ce:
Lucynkof- wszystkie zdjęcia ze storczykami są piękne. Ale...ja sobie upodobałam te w słońcu. Oraz na "czarnym" tle. Widać wtedy najdrobniejsze szczegóły kwiatków...
Venus- dziękuję.. Pomarańczowy otwiera kolejne pączkiem i stanowi tło dla pączuszka paph. henryanum
Katarzynko- życzę, by Twój sabotek puścił pędzik. Mnie, od początku hobby storczykowego, właśnie sabotki zwróciły szczególną uwagę. Tyle, że trudno je było zdobyć. I małą wiedzę na ich temat miałam. Kupiłam jednego z przeceny w Obi i go uśmierciłam. Dopiero drugi sabotek u mnie przeżył. Teraz mam ich chyba 10 albo 11....
Anno- dziękuję. Ciekawe, którego mamy takiego samego?Hmm...
Marwes- hihi...no co Ty, nie zrobię tego mojemu sabotkowi. Jutro czeka go namaczanie w biosepcie Chyba kąpiel w "soku" z grejpfruta bardziej mu się spodoba.
Obfocę go w weekend.
Ewarost- też chciałabym ujrzeć jego kwiatka. Ale on nie ma litości, rośnie w siłę, ale pękać nie zamierza
Arlet- mnie, dodatkowo choróbsko dopadło... Wrr...jakby nie miało kiedy. Tylko w najmniej odpowiednim momencie zaatakowało...
Mis20- Polecam sabotki...choćby jakąś hybrydkę. Equetris alba nadal kwitnie i puszcza korzonki. Ale muszę go przesadzić do większej doniczki i na wierzch dołożyć mchu, bo korzonki za szybko w małej doniczce przesychają.
Nieinna- też je uwielbiam. I wszystkie, inne - też.
Dziś tylko jedna fotka... pożegnalne zdjęcie mojej Ascocendy. W poniedziałek odcięłam jej pęd. Kwitła prawie 3 m-ce:
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Piękne pożegnalne zdjęcie jej kwiatuszków Trzy miesiące to chyba długo jak na Vandę ?
- mis20
- 1000p
Justynko cudna vanda
Moja też kwitła podobnie.
Moja też kwitła podobnie.
Śliczna vandzia szkoda że już przekwitła
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Kurczę, jak długo kwitła- byłam przekonana, że dawno przekwitła skoro jej nie pokazujesz!
To moja kwitnie o połowę krócej...
Jakby Ci się kiedyś znudziła ta Twoja, to wiesz kto stoi w kolejce ;) Ten jej kolorek ze zdjęcia jest rzeczywisty? Niesamowity....
[Masd. barleana wypuściła pierwszy przyrościk ]
To moja kwitnie o połowę krócej...
Jakby Ci się kiedyś znudziła ta Twoja, to wiesz kto stoi w kolejce ;) Ten jej kolorek ze zdjęcia jest rzeczywisty? Niesamowity....
[Masd. barleana wypuściła pierwszy przyrościk ]
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Piękne zdjęcie na pożegnanie - piękne kwiatki
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Lucynkof- myślę, że około 3 m-ce, to normalne kwitnienie Vand w optymalnych warunkach Ale, ja mam doświadczenie tylko z jedną Ascocendą... nie wiem, jak typowe Vandy kwitną...
Mis20/Asiu- dziękuję ;) O... Widzisz...cieszę się, że Twoja też miała tak długo kwiaty. Ja, do swojej już się tak przyzwyczaiłam, że...teraz mi jej brakuje
Dudus- na pewno zakwitnie w przyszłym roku ;)
Rysiu- dziękuję...mam tylko jedną Ascocendę i ją kocham. Jej kwiaty są dość duże i wytrzymałe na zmienne warunki. Myślałam, że będzie cieszyć się jej kwitnieniem około 2 tygodni, góra miesiąc. Zaskoczyła mnie tak długim kwitnieniem.
Agitko- haha...najlepszą fotkę na pożegnanie trzymałam na sam koniec
Wiesz, jej kolor zmieniał się w czasie kwitnienia. Tuż po rozwinięciu była niebieska, kratki prawie nie było widać. potem kwiatki rosły i ich wielkość się powiększała. Kratka stała się wyraźniejsza, a kolor fioletowo-niebieski.
Pod koniec kwitnienia kolorek w słońcu stał się lekko fioletowy...taki jasny...
Ależ się cieszę, że masdevallia ma pierwszy przyrost. Uf... dobre geny "zadziałały"...
Goskle- dziękuję ;)
A dziś.... podobny do Golden Beauty...na zdjęciu "prawie" w pełni kwitnienia ( obecnie ma już wszystkie kwiaty otworzone):
I...WRESZCIE... sabotek henryanum rozpoczął otwieranie pączka
Mis20/Asiu- dziękuję ;) O... Widzisz...cieszę się, że Twoja też miała tak długo kwiaty. Ja, do swojej już się tak przyzwyczaiłam, że...teraz mi jej brakuje
Dudus- na pewno zakwitnie w przyszłym roku ;)
Rysiu- dziękuję...mam tylko jedną Ascocendę i ją kocham. Jej kwiaty są dość duże i wytrzymałe na zmienne warunki. Myślałam, że będzie cieszyć się jej kwitnieniem około 2 tygodni, góra miesiąc. Zaskoczyła mnie tak długim kwitnieniem.
Agitko- haha...najlepszą fotkę na pożegnanie trzymałam na sam koniec
Wiesz, jej kolor zmieniał się w czasie kwitnienia. Tuż po rozwinięciu była niebieska, kratki prawie nie było widać. potem kwiatki rosły i ich wielkość się powiększała. Kratka stała się wyraźniejsza, a kolor fioletowo-niebieski.
Pod koniec kwitnienia kolorek w słońcu stał się lekko fioletowy...taki jasny...
Ależ się cieszę, że masdevallia ma pierwszy przyrost. Uf... dobre geny "zadziałały"...
Goskle- dziękuję ;)
A dziś.... podobny do Golden Beauty...na zdjęciu "prawie" w pełni kwitnienia ( obecnie ma już wszystkie kwiaty otworzone):
I...WRESZCIE... sabotek henryanum rozpoczął otwieranie pączka
Piękny kwiat a sabotek no cóż czekamy na otwarcie pączka
- mis20
- 1000p
Justynko piękne zółteczko - słoneczko
Czekam na sabotka.
Czekam na sabotka.