300 m2 frajdy
- zwkwiat
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: 300 m2 frajdy
Mariolu, bazylia primo, mam nadzieję że na działce będzie rosła. Jak Ci siewki podrosną uszczkniesz czubek, rozrośnie się na szerokość.
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Osterku, Zosiu
To jest mój grudnik, który mam wielkie prawo nazywać marcnik. Kwitł bardzo ładnie w grudniu a kilka dni temu zobaczyłam nowy pączek, który zakwitł wczoraj. Śliczności moje
Dziś w Wa-wie słonecznie i 0 wiatru. Może być miło, otwieram więc mój sezon rowerowy. Wybieram się na krótko na działkę - zrobię parę fotek ( o ile wszystko nie pomarzło).
To jest mój grudnik, który mam wielkie prawo nazywać marcnik. Kwitł bardzo ładnie w grudniu a kilka dni temu zobaczyłam nowy pączek, który zakwitł wczoraj. Śliczności moje
Dziś w Wa-wie słonecznie i 0 wiatru. Może być miło, otwieram więc mój sezon rowerowy. Wybieram się na krótko na działkę - zrobię parę fotek ( o ile wszystko nie pomarzło).
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale piękne zakupy poczyniłaś. Ja muszę się ograniczać z zakupami, tyle wydatków mnie czeka. Ale w przyszłym sezonie to sobie odbiję moje chciejstwa. Co nie co kupiłam z siewek bylin i jednorocznych. Oczywiście będą również zioła. Dzisiejszy dzień u mnie, pewnie wszędzie, jest słoneczny. Pomimo wszystkich smutnych sytuacji na południu, będzie bardzo przyjemny. Miłej niedzieli życzę.
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Witaj Mariolu!
Jestem cała w skowronkach
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- Ruda2011
Heliosku, Sreberko Ty nasze, dlaczego mnie to nie dziwi Odbijasz sobie trzy dni milczenia co
Wracając z pracy po 21.00 poczułam, ze to już nie ten mróz, ze jest jakoś .......cieplej . A przecież w/g Meteo.pl jest ok -5
W niedzielę, jak mówiłam, byłam na działce. Nie było co fotografować. Buro, szaro i mokro. Potańczyłam z grabiami do liści, pogadałam z sąsiadami ( dużo ludzi przygnała piękna pogoda ). Miło było a do wiosny coraz bliżej
Wracając z pracy po 21.00 poczułam, ze to już nie ten mróz, ze jest jakoś .......cieplej . A przecież w/g Meteo.pl jest ok -5
W niedzielę, jak mówiłam, byłam na działce. Nie było co fotografować. Buro, szaro i mokro. Potańczyłam z grabiami do liści, pogadałam z sąsiadami ( dużo ludzi przygnała piękna pogoda ). Miło było a do wiosny coraz bliżej
Gratuluję nowego nabytku , rzecz przydatna w ogrodzie , działce .
Jeszcze 15 dni i wiosna .
Jeszcze 15 dni i wiosna .
- Ruda2011
Mówisz o opryskiwaczu Stachu56 ?
Dobra rzecz
Testuję na domowych i już wiem, że pryskanie Topsinem to będzie banał. A tak się umordowałam psikaczem po płynie do mycia okien . Widziałam dokładnie takie same w OBI. Koszt taki sam ( doliczywszy koszt przesyłki ). Tym bardziej nie żałuje zakupu - mogę zgodnie z regulaminem handlować
Stachu, mnie wychodzi, że wiosna za 14 dni 20 marca. Jak to w końcu jest ? Przecież mamy rok przestępny, wiosna o jeden dzień wcześniej
Dobra rzecz
Testuję na domowych i już wiem, że pryskanie Topsinem to będzie banał. A tak się umordowałam psikaczem po płynie do mycia okien . Widziałam dokładnie takie same w OBI. Koszt taki sam ( doliczywszy koszt przesyłki ). Tym bardziej nie żałuje zakupu - mogę zgodnie z regulaminem handlować
Stachu, mnie wychodzi, że wiosna za 14 dni 20 marca. Jak to w końcu jest ? Przecież mamy rok przestępny, wiosna o jeden dzień wcześniej
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Mariolko Przyszłam się przywitać po długiej nieobecności -zaległości zostawiam na później Na razie na bieżąco jestem z zakupami mieczyków i opryskiwacza - przydałby mi się chociaż taki ale mam na razie wnusi 18 kę Może jesienią
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Witaj!
Sprawdzam listę obecności
Nie chciałabym, żeby kogokolwiek zabrakło
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- Ruda2011
Hej Heliosku
Kwoczysz nad nami
Miło, że zajrzałaś.
Kwoczysz nad nami
Miło, że zajrzałaś.
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mariolu witam ,a mróz u ciebie jest?
- ruda_sl
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 28 cze 2011, o 00:29
w siewki już jakies są ??
- Ruda2011
Roma, Gosiu, Ruda_sl dziękuję za wizytę
W Wa-wie mrozeczek nocami ale w dzień ( ftu,tfu odpukać ) bardzo pięknie.
Siewek nie mam żadnych. To dla mnie jeszcze za wcześnie - wiem, że wyrosną mi w łodygę bo za mało jeszcze słońca. Zaczne myśleć o sianiu w połowie kwietnia. Tymczasem ucinam patyki krzewów i wsadzam do ziemi. W wątku " Metody rozmnażania róż
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 04&start=0 znalazłam taki post
"Witam ! Chcę wam przedstawić moją metodę rozsady róż:
Eksperyment wypalił jak wiele innych roślin otóż posłużyłem się metodą kolegi który uważał że wszystko co się wetknie do ziemi (oprócz iglaków z którymi mam duże doświadczenie) w okresie między 28 lutego a 15 marca przyjmie się na 120% zrózami zrobiłem to pierwszy raz w tym roku i 3 szczepki róży pnącej i 6 szczepek róż rabatowych bez żadnego ukorzeniacza wszystkie się przyjęły.Zrobiłem to pierwszy raz z różami które mam od kilku lat.
Pozdrawiam janko"
Mam zamiar oprzec się na Janko
Patyki róż i lilaka ucięte, jutro działka i wtykanie do ziemi.
W Wa-wie mrozeczek nocami ale w dzień ( ftu,tfu odpukać ) bardzo pięknie.
Siewek nie mam żadnych. To dla mnie jeszcze za wcześnie - wiem, że wyrosną mi w łodygę bo za mało jeszcze słońca. Zaczne myśleć o sianiu w połowie kwietnia. Tymczasem ucinam patyki krzewów i wsadzam do ziemi. W wątku " Metody rozmnażania róż
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 04&start=0 znalazłam taki post
"Witam ! Chcę wam przedstawić moją metodę rozsady róż:
Eksperyment wypalił jak wiele innych roślin otóż posłużyłem się metodą kolegi który uważał że wszystko co się wetknie do ziemi (oprócz iglaków z którymi mam duże doświadczenie) w okresie między 28 lutego a 15 marca przyjmie się na 120% zrózami zrobiłem to pierwszy raz w tym roku i 3 szczepki róży pnącej i 6 szczepek róż rabatowych bez żadnego ukorzeniacza wszystkie się przyjęły.Zrobiłem to pierwszy raz z różami które mam od kilku lat.
Pozdrawiam janko"
Mam zamiar oprzec się na Janko
Patyki róż i lilaka ucięte, jutro działka i wtykanie do ziemi.