No to się trochę przedobrzyło z tym "opatuleniem". Jak tylko odmarzną daj im świeżego powietrza.3 KOTY pisze:No właśnie one również podczas tej " styczniowej jesieni" były tą korą opatulone. A u na było wyjątkowo ciepło, przed zmianą pogody, jak zaczął wiać halny dodałam te gałązki no i spadł śnieg.
Liliowce -Hemerocallis cz.10
- xipe
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sie 2007, o 11:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Liliowce -Hemerocallis cz.10
-
- 500p
- Od: 19 lut 2011, o 16:58
jurek,prepekná kolekcia
e genia--snehu máme dosť a mrazy tiež pekné,dnes -28
ja som si minulý rok kúpila tieto LadyBetty Fretz, Big City Eye,Bubbling Over,Eight Miles High,Eye on America,Lady Betty Fretz, Rainbow Frost,Green Mystique nemáte niektoré z nich?som zvedavá,ako kvitnú naozaj,lebo v katalogu bývajú dosť pomýlené farby
e genia--snehu máme dosť a mrazy tiež pekné,dnes -28
ja som si minulý rok kúpila tieto LadyBetty Fretz, Big City Eye,Bubbling Over,Eight Miles High,Eye on America,Lady Betty Fretz, Rainbow Frost,Green Mystique nemáte niektoré z nich?som zvedavá,ako kvitnú naozaj,lebo v katalogu bývajú dosť pomýlené farby
- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Anina, dobrze,że masz dużo śniegu przy takich mrozach, liliowce jak pod pierzyna nie wymarzną.
U nas trochę cieplej, -21 Celsjusza, ale śniegu ledwo 2cm
Miło nacieszyć oczy pięknymi fotkami
Bardzo proszę o odpowiedź na pw, czy ktoś pomyślnie zakupił nasiona u Horsekiper'a?
U nas trochę cieplej, -21 Celsjusza, ale śniegu ledwo 2cm
Miło nacieszyć oczy pięknymi fotkami
Bardzo proszę o odpowiedź na pw, czy ktoś pomyślnie zakupił nasiona u Horsekiper'a?
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- evikc
- 500p
- Od: 18 lis 2010, o 00:22
Moje nowe nabytki są obsypane korą, ale się trochę o nie martwię. Jeszcze mi żaden liliowiec nie wymarzł odkąd zaczęłam kolekcjonować, ale teraz się naczytałam, że tak wam wypadają po zimie i panikuję. Kilka zdjęć na dzisiaj.
-
- 500p
- Od: 19 lut 2011, o 16:58
tak ja som dnes našla toto,sú to len staré odmeny,ale ceny super
http://www.trvalky.eshop-zdarma.cz/index.php?p=1
http://www.trvalky.eshop-zdarma.cz/index.php?p=1
-
- 500p
- Od: 5 sty 2008, o 20:00
- Kontakt:
Witam!
U nas śniegu jest ok 10cm, Olsztyn to zawsze najzimniejsza kraina. W nocy było -27 stopni, a w dzień ok -20 oC. Myśle ,że jakoś rośliny wytrzymają. W tamtym roku nie było dużych strat, pojedyncze sztuki a pogoda też dziwna. Rośliny miały czas przygotować się do zimy. Nadmiar okrycia trzeba byłoby zdjęć jak temperatura podskoczy do 7 stopni przez dłuższy czas. U mnie zaczęły już kiełkować nowe liliowce na parapetach, które zakwitną za ok 2 lata lub dłużej, ale już cieszę się.
Pokażę liliowca , który w tamtym roku kwitł jak storczyk, ciekawa jestem czy w 2012 też taki będzie. Pokażę kilka innych dziwnych liliowców.
Pozdrawiam i oby do wiosny
Ismena
U nas śniegu jest ok 10cm, Olsztyn to zawsze najzimniejsza kraina. W nocy było -27 stopni, a w dzień ok -20 oC. Myśle ,że jakoś rośliny wytrzymają. W tamtym roku nie było dużych strat, pojedyncze sztuki a pogoda też dziwna. Rośliny miały czas przygotować się do zimy. Nadmiar okrycia trzeba byłoby zdjęć jak temperatura podskoczy do 7 stopni przez dłuższy czas. U mnie zaczęły już kiełkować nowe liliowce na parapetach, które zakwitną za ok 2 lata lub dłużej, ale już cieszę się.
Pokażę liliowca , który w tamtym roku kwitł jak storczyk, ciekawa jestem czy w 2012 też taki będzie. Pokażę kilka innych dziwnych liliowców.
Pozdrawiam i oby do wiosny
Ismena
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ismeno no to Twoje liliowce mają pierzynkę mnie się najbardziej podoba 316/11
Szkoda że nie masz na swojej stronie /liliowce 2011/
Szkoda że nie masz na swojej stronie /liliowce 2011/
-
- 200p
- Od: 2 sie 2010, o 16:47
Ismenko, ciekawe te liliowce, chętnie zobaczymy jak w tym roku zakwitną
Staram sie nie myśleć o ewentualnych stratach, ale jak widzę przed domem aktualnie wyglądającego RH to czarne myśli same do głowy przychodzą Większość liliowców jest na szczęście pod śniegiem.
Staram sie nie myśleć o ewentualnych stratach, ale jak widzę przed domem aktualnie wyglądającego RH to czarne myśli same do głowy przychodzą Większość liliowców jest na szczęście pod śniegiem.
- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Ismenko, no wreszcie swoje śliczności nam znów pokazujesz. Od razu chce się do lata i kwitnienia liliowców. Proszę o kolejne fotki. Najlepiej duuuużo fotek.
U mnie najniżej było -23*, ale za to kompletnie bez śniegu. Najgorzej, że liliowce sev i ev do końca były w stanie wegetacji, więc od razu zamarzły na zielono i boję się, że zaczną zagniwać.
U mnie najniżej było -23*, ale za to kompletnie bez śniegu. Najgorzej, że liliowce sev i ev do końca były w stanie wegetacji, więc od razu zamarzły na zielono i boję się, że zaczną zagniwać.
-
- 200p
- Od: 2 sie 2010, o 16:47
Ismenko, każdy kolejny ładniejszy od poprzedniego
Ja także lubię Twoją galerię obejrzeć, daj nam znać jak syn uaktualni
Ja także lubię Twoją galerię obejrzeć, daj nam znać jak syn uaktualni
- śnieżka
- Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Ismeno, już się nie mogę doczekać, daj znać jak zrobisz album na Picasa, a potem szybko synusia zagoń do roboty ze zdjęciami.