Moje skromne królestwo
Re: moje skromne królestwo
dziękuję za odwiedziny.
reo i bromelie traktuję tak samo.Tyle tylko ,że reo stoi na południowym oknie a bromelia w tym samym pokoju ale jakies około 2,5m na meblach .Obie roślinki bardzo rzadko podlewam.po prostu o nich zapominam ale im to chyba dobrze robi
a o to kolejny poczuł wiosnę
Zielistka odzyskała znów formę po ptasich wyczynach .A i szczepek się dorobiła.Ta większa w tym przeźroczystym kubeczku to ma już spore korzonki(zaznaczone w kółeczko) a ta druga jest mniejsza i się ukorzenia.Może na wymianę jak ktoś chce
reo i bromelie traktuję tak samo.Tyle tylko ,że reo stoi na południowym oknie a bromelia w tym samym pokoju ale jakies około 2,5m na meblach .Obie roślinki bardzo rzadko podlewam.po prostu o nich zapominam ale im to chyba dobrze robi
a o to kolejny poczuł wiosnę
Zielistka odzyskała znów formę po ptasich wyczynach .A i szczepek się dorobiła.Ta większa w tym przeźroczystym kubeczku to ma już spore korzonki(zaznaczone w kółeczko) a ta druga jest mniejsza i się ukorzenia.Może na wymianę jak ktoś chce
Moje skromne królestwo http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=49370" onclick="window.open(this.href);return false;
Piękna bromelia, ma niesamowity kolorek;).
Filigranowa mam jeszcze jedną co kwitnie na żółto później wkleję fotki.Ale ta różowa mnie się lepiej podoba.
A tak wyglądają nasionka hippeastrum .jeszcze tylko je trochę podsuszę i potem do ziemi.Ciekawe co z nich wyrośnie.
A tak wyglądają nasionka hippeastrum .jeszcze tylko je trochę podsuszę i potem do ziemi.Ciekawe co z nich wyrośnie.
Moje skromne królestwo http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=49370" onclick="window.open(this.href);return false;
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fajne Reo, Zielistki widać zdrowe i dorodna ta duża
Bromelia ma ciekawy kolorek
Bromelia ma ciekawy kolorek
hej
przejrzałam cały Twój wątek, 19 stron uffff ;) Masz piękne grudniki, wczoraj byłam w casto i były takie miernotki za 5 zł, takie ze stoiska przecenionego, nie byłam pewna jak one wyglądają w porze kwitnienia, ale chyba dziś się po jednego bryknę ;) Duże wrażenie wywarła na mnie ta klatka w pokoju, podziwiam za odwagę i miłość do ptaków, no i pomysł wykonania. Ja wolę pluszowe zwierzaczki, ale ptaszki są nie mniej urocze. Widać, że o nie dbasz tak jak i o roślinki, na 1 stronie niewiele kwiatów, a w przeciągu czasu masz tyle nabytków, że szok ;)
Co do zielistki to bardzo ładna, moja pewnie się nie doczeka kępek, bo namiętnie ją wcinają koty (to jedna z roślin którą można im zastąpić trawę). To brzydko z mojej strony, ale niestety zielistki służą jako pasieka dla darmozjadów ;) Mam taką pasiastą jak Ty i postanowiłam ją dać wysoko na ścianę, żeby trochę odżyła...
przejrzałam cały Twój wątek, 19 stron uffff ;) Masz piękne grudniki, wczoraj byłam w casto i były takie miernotki za 5 zł, takie ze stoiska przecenionego, nie byłam pewna jak one wyglądają w porze kwitnienia, ale chyba dziś się po jednego bryknę ;) Duże wrażenie wywarła na mnie ta klatka w pokoju, podziwiam za odwagę i miłość do ptaków, no i pomysł wykonania. Ja wolę pluszowe zwierzaczki, ale ptaszki są nie mniej urocze. Widać, że o nie dbasz tak jak i o roślinki, na 1 stronie niewiele kwiatów, a w przeciągu czasu masz tyle nabytków, że szok ;)
Co do zielistki to bardzo ładna, moja pewnie się nie doczeka kępek, bo namiętnie ją wcinają koty (to jedna z roślin którą można im zastąpić trawę). To brzydko z mojej strony, ale niestety zielistki służą jako pasieka dla darmozjadów ;) Mam taką pasiastą jak Ty i postanowiłam ją dać wysoko na ścianę, żeby trochę odżyła...
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon
cię w moich skromnych progach.Jak tu trochę po będziesz też zapełnisz wszystkie parapety a i miejsca braknie .Tak to już jest na tym forum.To bardzo zaraźliwa choroba,ale mnie się podoba.Z klatką to mój mąż wymyślił bo chciało się żonie ptaszka.I tak jest prawie ze wszystkim.A w szczególności z kwiatami .Jak mi się czegoś zechce to dostaje a i sam przynosi kiedy nic nie mówię.pewnej jesieni chciało mi się do tego wszystkiego kotka i wiesz co ? I kotka by mi przyniósł ,tylko pytał jakiego,a ja się nie umiałam zdecydować.Tylko później moja decyzja była taka ,że kotka z ptaszkami to nie bardzo i dobrze że się w porę zastanowiłam, bo i kotem by tu mieszkał.
A teraz wam pokażę co mnie dziś rano zaskoczyło.Normalnie odsłaniałam w pokoju rolety a tu patrzę a gasteria ma pęd kwiatowy .już nie mogę się doczekać kiedy w pełni rozkwitnie
A teraz wam pokażę co mnie dziś rano zaskoczyło.Normalnie odsłaniałam w pokoju rolety a tu patrzę a gasteria ma pęd kwiatowy .już nie mogę się doczekać kiedy w pełni rozkwitnie
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
W końcu oficjalnie się wpisuję .Muszę inaczej się uduszę .
Śliczny Synuś
A storczyki,anturia,kalateje ,na pewno nie wymieniłam czegoś co mi się spodobało,bo tyle tego masz .
Pamiętaj o mnie z tymi anturiami
Śliczny Synuś
A storczyki,anturia,kalateje ,na pewno nie wymieniłam czegoś co mi się spodobało,bo tyle tego masz .
Pamiętaj o mnie z tymi anturiami
-
- 1000p
- Od: 18 lut 2012, o 18:21
Ałe slicznosci pokazałaś zielistka piekna
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
dziękuję wam i moje roślinki też dziękują.Tak Jolu mam zapisane i wyobraź sobie że co dziennie chodzę i zaglądam za szczepką hehe
ale wiesz... ja bym zaryzykowała ;) bo kota można nawet do myszki przyzwyczaić, tylko jak kotek jest malutki... niektórzy twierdzą, że psa z kotem nie można, a przecież jak są nauczone to bez problemu przyjaciele, że szok.chika1979 pisze:kotka z ptaszkami to nie bardzo i dobrze że się w porę zastanowiłam, bo i kotem by tu mieszkał.
Miłe niespodziewanki znajdujesz na parapecie.. ja mam niestety wszystkie puste, bo gniją tam kotowate ;)
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon
lilasek no i właśnie dobrze że nie ma u mnie kotka bo by kwiatów nie było A kotek jest u babci.Wystarczy mi te około 30 sztuk maluchów fruwających
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Ooo,to super Bardzo dziękuję.nie ma pośpiechu,grunt,że pamiętasz o mniechika1979 pisze:dziękuję wam i moje roślinki też dziękują.Tak Jolu mam zapisane i wyobraź sobie że co dziennie chodzę i zaglądam za szczepką hehe
- meandrzejew
- 500p
- Od: 28 sie 2011, o 08:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bożenko, u mojej mamy są dwa rozrabiaki (prawie roczne kociaki, ale nawzajem się nakręcają). Z psem - dorosłym labradorem (a wcześniej też z jamnikiem) żyją w dobrej komitywie: kociaki wyjadają psu jedzenie z miski, śpią w jego legowisku. Na kwiatki raczej nie zwracają uwagi, no chyba że jakaś roślina stanie im na drodze... Ale przy futrzakach parapety musiałabyś lekko przetrzebić, coby jaśnie państwo nie tuptało po doniczkach