Przypołudnik(Mesembryanthemum) - wysiew, uprawa,problemy
- Karolina__
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zachwycający przypołudnik
przesadzili...
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudowne! Te kolory takie żywe i w ogóle pocieszne roślinki.
Mój przypołudnik wcale nie zachwyca. Siany chyba w marcu zwissa smętnie z doniczki, na dodatek korzenie wychodzą na wierzch, chwila nieuwagi przy podlewaniu i cała rośina wyłazi z ziemi. Oczywiście jeszcze nie kwitnie Wiem, że lubi słońce a na moim zachodnim balkonie osłoniętym ogromnym dębem ma je zaledwie 1-2 godziny. Przeniosłam doniczkę w bardziej słoneczne miejsce, zobaczymy, czy to pomoże.
Mój przypołudnik wcale nie zachwyca. Siany chyba w marcu zwissa smętnie z doniczki, na dodatek korzenie wychodzą na wierzch, chwila nieuwagi przy podlewaniu i cała rośina wyłazi z ziemi. Oczywiście jeszcze nie kwitnie Wiem, że lubi słońce a na moim zachodnim balkonie osłoniętym ogromnym dębem ma je zaledwie 1-2 godziny. Przeniosłam doniczkę w bardziej słoneczne miejsce, zobaczymy, czy to pomoże.
Przepraszam,ale nie mam mozliwosci uzywania polskich liter Kasia
- Magdallena
- 1000p
Ale piękny kolorowy dywan!
Mój w doniczce wygląda tak. Czy coś z niego jeszcze będzie?
Uploaded with ImageShack.us
Mój w doniczce wygląda tak. Czy coś z niego jeszcze będzie?
Uploaded with ImageShack.us
Chyba brak mu słońca,przypołudnik uwielbia słonko.Wystaw go może pokaże co potrafi.
- Magdallena
- 1000p
Dałam go w najbardziej słoneczne miejsce na balkonie. Chyba, że w ogóle wystawię doniczkę za balustradę, może nikomu na głowę nie spadnie
Jak patrzę na moje przypołudniki to mam wrażenie, że one nie znoszą słońca. Strasznie mdleją. A jak roślina mdleje tak bardzo, że przez kolejne pół doby się musi regenerować to nie jestem w stanie uwierzyć, że lubi słońce. Wiem, ze wszędzie piszą, że lubi, ale jej zachowanie na pewno na to nie wskazuje. Być może w gruncie zachowuje się inaczej. Ja mam w donicy.
Ja mam w gruncie,niestety też tak się zachowuje kwitnąc przy tym wspaniale.Mam też w zacienionych miejscach i nie ma kwiatków.
- Yvona
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Może taka jego specyfika? U mnie też wygląda marnie, ale kwitnie wspaniale. W końcu to jego kwiaty nas cieszą.
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
W takim razie postaram się nie zwracać uwagi na te liście