W. o...zwierzętach gospodarczych cz.2
- BRZOSKWINKA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 maja 2010, o 18:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W. o...zwierzętach gospodarczych cz.2
Ałła, super! Gdzie kupiłaś podpuszkę?
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Felcia to może tam kurczę już się zarodziło?
Asiu podpuszkę dostałam od znajomego on kupuje w sklepie internetowym, podzielił się ze mną bo termin ważności już się kończy i trzeba ja zużyć. Z tego co wiem, to lepiej kupować od sprawdzonego producenta bo są podpuszki sztucznie wyprodukowane a są prawdziwe, czyli z żołądka cielęcego. Muszę wziąć od niego adres, bo ta co mam jest OK.
Asiu podpuszkę dostałam od znajomego on kupuje w sklepie internetowym, podzielił się ze mną bo termin ważności już się kończy i trzeba ja zużyć. Z tego co wiem, to lepiej kupować od sprawdzonego producenta bo są podpuszki sztucznie wyprodukowane a są prawdziwe, czyli z żołądka cielęcego. Muszę wziąć od niego adres, bo ta co mam jest OK.
-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Chyba nie zjadłaś? chociaż np Japończycy takie "zalęgnięte" jaja lubią...felcia24 pisze:
Mam pytanie z innej beczki -czy ktoś widział ''czerwone''białko? Robię na kolację jajecznice a tu takie cudo ,aż się wystraszyłam
Prawdopodobnie w jajku zaczął się rozwijać już kurczak..
-
- Od: 4 mar 2010, o 00:10
Widzę fajny temacik o pszczółkach, mój dziadek też miał kiedyś kilkanaście uli, więc z pszczółkami to ja od dziecka niemal obeznany.
Zawsze podziwiałem te pracowite owady, nawet pracę z biologii na ich temat napisałem - z oryginalnymi dodatkami była bo jako eksponaty miałem np. mateczniki i inne cuda z ula.
Na jesieni jak co roku byłem u znajomych po miodek, pogadaliśmy trochę o pszczołach i tak mnie chęć i myśl naszła żeby sobie ze dwa ule w ogródku postawić.
Nawet moja Ż, dotąd sceptycznie nastawiona do tego tematu zmieniła zdanie.
Jak się rójka zaczynała i łapało się uchodzący rój to nigdy mnie nie ucięły, chociaż siadały mi na rękach i przy wkładaniu roju do nowego ula także.
Siatkę na głowę jednak polecam jak najbardziej, bo jak się zaplącze we włosach to się może zdenerwować i uciąć - to tylko 'zwierz'
Zawsze podziwiałem te pracowite owady, nawet pracę z biologii na ich temat napisałem - z oryginalnymi dodatkami była bo jako eksponaty miałem np. mateczniki i inne cuda z ula.
Na jesieni jak co roku byłem u znajomych po miodek, pogadaliśmy trochę o pszczołach i tak mnie chęć i myśl naszła żeby sobie ze dwa ule w ogródku postawić.
Nawet moja Ż, dotąd sceptycznie nastawiona do tego tematu zmieniła zdanie.
Jak się rójka zaczynała i łapało się uchodzący rój to nigdy mnie nie ucięły, chociaż siadały mi na rękach i przy wkładaniu roju do nowego ula także.
Siatkę na głowę jednak polecam jak najbardziej, bo jak się zaplącze we włosach to się może zdenerwować i uciąć - to tylko 'zwierz'
Pozdrawiam
Jerry
Jerry
- BRZOSKWINKA
O, Jerry! Miło Cię tu widzieć.
Ałła, jak będziesz mogła to podpytaj o adres sklepu i puść mi na pw.
Ałła, jak będziesz mogła to podpytaj o adres sklepu i puść mi na pw.
„Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz.” Albert Einstein
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
Romaszko , a z serwatki robisz riccotę ??
Brzoskwinko , podpuszczkę można kupić zarówno w proszku jak i w płynie naturalną czyli pozyskiwaną z żołądków cielaków lub mikrobiologiczną . Mozna kupić w "Piwodzieju" lub "Zdrowodomowo" albo w "Agrovisie" ale oni mają chyba tylko duże opakowania.
Brzoskwinko , podpuszczkę można kupić zarówno w proszku jak i w płynie naturalną czyli pozyskiwaną z żołądków cielaków lub mikrobiologiczną . Mozna kupić w "Piwodzieju" lub "Zdrowodomowo" albo w "Agrovisie" ale oni mają chyba tylko duże opakowania.
-
- 200p
- Od: 6 lut 2011, o 22:20
Jajko ma tylko trzy dni , już kurcze by tam byłoromaszka pisze:Felcia to może tam kurczę już się zarodziło?
.
Nie zjadłam dobrze ,że nie biłam prosto na patelkę ,było by po kolacjievluk pisze: Chyba nie zjadłaś? chociaż np Japończycy takie "zalęgnięte" jaja lubią...
Prawdopodobnie w jajku zaczął się rozwijać już kurczak..
Pozdrawiam
- BRZOSKWINKA
Dzięki Chudziak.
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia
-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Felcia,
A tak na poważnie: to nie zarodek to są tak zwane plamy krwawe lub plamy mięsne. Wpływ na to ma wiek i utrzymanie kury oraz żywienie i przebyte choroby.
W trakcie tworzenia się jaja z jajowodu dostała się krew do jaja (kura mogła przejść wcześniej jakiś uraz, lub jest/była chora)..
A tak na poważnie: to nie zarodek to są tak zwane plamy krwawe lub plamy mięsne. Wpływ na to ma wiek i utrzymanie kury oraz żywienie i przebyte choroby.
W trakcie tworzenia się jaja z jajowodu dostała się krew do jaja (kura mogła przejść wcześniej jakiś uraz, lub jest/była chora)..
Oj Romaszko, aż mi ślinka cieknie......
Spróbujcie sami zrobić oscypka.
http://oscypek.wrotamalopolski.pl/
Bacę zaproszono w karnawale na bal przebierańców. Pytają się go znajomi, za co się przebierze.
- A za łoscypka.
- A jak to będzie, baco, za oscypka?
- A siedne sobie w kąciku i będę śmierdzioł.
Spróbujcie sami zrobić oscypka.
http://oscypek.wrotamalopolski.pl/
Bacę zaproszono w karnawale na bal przebierańców. Pytają się go znajomi, za co się przebierze.
- A za łoscypka.
- A jak to będzie, baco, za oscypka?
- A siedne sobie w kąciku i będę śmierdzioł.
- Farmland
- 200p
- Od: 14 mar 2012, o 18:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Serek piękny, musi wybornie smakować. Moja mama, babcia zawsze robiły taki ser. Potem się go wędziło i był pyszny. Ja nie wiem czy potrafiłbym taki zrobić. Nie próbowałem, boje się że mleko zmarnuje
"Konserwanty zabijają powoli"
Moje maluchy skończyły trzy tygodnie. Zwiedzają klatkę a mamusia wpycha miskę
z jedzonkiem do kotnika. (połowę jedzenia gubi, ale się stara)
z jedzonkiem do kotnika. (połowę jedzenia gubi, ale się stara)
- BRZOSKWINKA
Śliczne!
Pozdrawiam, Joasia
Pozdrawiam, Joasia