Ogród w lesie
Re: Ogród w lesie
Piękna młodziutka hortensja zwracam na nie uwagę, bo bardzo lubię te pięknie kwitnące krzaczki Warte uprawy w każdym ogrodzie.
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
- Nikus
- 200p
- Od: 15 sty 2013, o 22:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu u mnie przymiotna jest aż nadto. W tym roku i mnie się spodobały goździki. Pamiętam je z rodzinnego domu jak mama je miała w ogrodzie. Pięknie zawsze kwitły.
Marusiu hortensje mam pierwszy raz. Mam nadzieję, że pięknie mi zakwitną. Dużo naoglądałam się zdjęć i nie mogę się doczekać aż zobaczę je u siebie.
Dzisiaj wstałam ze znakomitym humorem. Niestety szybko mi minął. Mam robiony remont dachu i gdy wyszłam na balkon okazało się, że Panowie połamali mi połowę kwiatów pod domem:( Taka mnie złość ogarnęła, że musiałam iść się przewietrzyć...
Marusiu hortensje mam pierwszy raz. Mam nadzieję, że pięknie mi zakwitną. Dużo naoglądałam się zdjęć i nie mogę się doczekać aż zobaczę je u siebie.
Dzisiaj wstałam ze znakomitym humorem. Niestety szybko mi minął. Mam robiony remont dachu i gdy wyszłam na balkon okazało się, że Panowie połamali mi połowę kwiatów pod domem:( Taka mnie złość ogarnęła, że musiałam iść się przewietrzyć...
- Nikus
- 200p
Takie oto roślinki zakwitły u mnie ostatnio.
Gazania z własnego siewu.
Czy ktoś wie co to za kwiatek?
Liliowiec żółty o małych kwiatkach ale krzak spory i kwitnie długo oraz obficie.
Kolejny liliowiec (siewka od Śnieżki)
Gazania z własnego siewu.
Czy ktoś wie co to za kwiatek?
Liliowiec żółty o małych kwiatkach ale krzak spory i kwitnie długo oraz obficie.
Kolejny liliowiec (siewka od Śnieżki)
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Weroniko - w kwestii kwiatka nn nie pomogę, ale widzę, że też masz gazanie z własnego siewu, w związku z tym mam pytanie: czy zakwitły Ci takimi kwiatkami, jakimi miały zakwitnąć?
Ja mam kilka gazanii z własnego siewu i tylko jedna kwitnie tak jak ma kwitnąć, większość ma kwiaty żółte, jedna czerwonordzawe i jedna pomarańczowe.
Zastanawiam się, od czego to zależy: od odczynu gleby czy od uczciwości sprzedawców nasion.
Ja mam kilka gazanii z własnego siewu i tylko jedna kwitnie tak jak ma kwitnąć, większość ma kwiaty żółte, jedna czerwonordzawe i jedna pomarańczowe.
Zastanawiam się, od czego to zależy: od odczynu gleby czy od uczciwości sprzedawców nasion.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Nikus
- 200p
Lucyno nie kupowałam nasion, lecz je dostałam a nie pytałam jakiego koloru powinny być kwiatki. Ciesze się, że w ogóle zakwitły bo co roku kupowałam kilka sadzonek. Jeszcze niektóre mają pączki więc jak zakwitną napiszę czy mają taki sam kolor czy inny. Myślę, że chyba bardziej to zależy od uczciwości sprzedawcy nasion.
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A mnie ten kwiatek nn przypomina lobelię bylinową
- Nikus
- 200p
Hej kochani. Dawno mnie nie bylo. Wiele sie u mnie dzialo. Zostalam mama i czasu bylo malo na ogrodek w tym roku moge troche czasu wygospodarowac na prace. Kwitna juz krokusy, coraz barziej zielono sie robi i kolorowo w ogrodzie. Pozdrawiam Was.
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Moje gratulacje
To faktycznie miałas rewolucyjny czas
Czekamy na relację z ogrodu
To faktycznie miałas rewolucyjny czas
Czekamy na relację z ogrodu