Pelargonia - wysiew nasion Cz.3
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pelargonia - wysiew nasion cz.2
Witam
Moje siane 7 stycznia pokazują liście właściwe ale martwię się bo liścienie się dziwnie podwijają do spodu. Nie mają przebarwień ale nie wiem czy wszystko jest dobrze a może za bardzo się przejmuję bo to moje pierwsze pelargonie z nasion ?? Przepraszam za jakość zdjęcia ale coś mi dziecko w aparacie poprzestawiało i wychodzą mi jakieś niewyraźne.
Moje siane 7 stycznia pokazują liście właściwe ale martwię się bo liścienie się dziwnie podwijają do spodu. Nie mają przebarwień ale nie wiem czy wszystko jest dobrze a może za bardzo się przejmuję bo to moje pierwsze pelargonie z nasion ?? Przepraszam za jakość zdjęcia ale coś mi dziecko w aparacie poprzestawiało i wychodzą mi jakieś niewyraźne.
- ewelkacha88
Licze na to ze ktos nam podpowie co jest grane bo szkoda by bylo zeby nam padly . PS przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z telefonu Pozdrawiam
- gaura
- 500p
- Od: 14 lut 2013, o 15:37
A moje pelargonie wysiane dwa tyg. temu, milczą. Zaczynam tracić nadzieję na to, że coś wzejdzie.
Wysiałam część nasion, a te które zostały, 5 dni temu wyłożyłam na wacik, ale też nic się nie dzieje.
Wysiałam część nasion, a te które zostały, 5 dni temu wyłożyłam na wacik, ale też nic się nie dzieje.
Pozdrawiam, Kasia
- Ika2008
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
Nie przejmuj się, nic im nie jest. Nawet jak podeschną czy odpadną to nie ma tragedii, najważniejsze są listki właściwe.dorota33 pisze:Moje też mają pozawijane listeczki ,co im dolega???
Pozdrawiam, Marta.
- ewelkacha88
Listki właściwe może i są ale takie tyci tyci . Myślisz , że wszystko będzie dobrze ?? Te listki właściwe straasznie wolno rosną i nie wiem kiedy je pikować . Poczekam jeszcze kilka dni .
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A masz jak podejrzeć bryłę korzeniową?
Pamiętam, że swoje zawsze pikowałam jak już były pierwsze listki właściwe i wtedy ruszały z kopyta..Miały bardzo rozrośnięte korzenie i stały mi w miejscu..po pikowaniu-szał ciał
Pamiętam, że swoje zawsze pikowałam jak już były pierwsze listki właściwe i wtedy ruszały z kopyta..Miały bardzo rozrośnięte korzenie i stały mi w miejscu..po pikowaniu-szał ciał
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
- ewelkacha88
Nie mam jak podpatrzeć korzeni, poza tym boję się kombinować . W każdym razie mam 8 siewek i 9 zechciało się przedwczoraj wyjść. Może poczekam aż każdej podrosną listki właściwe i przepikuje czy te z największymi liśćmi już przepikować ??? Co myślicie ???
-
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeżeli są to liście właściwe i mają przynajmniej jedną parę to tak.ewelkacha88 pisze:czy te z największymi liśćmi już przepikować ??? Co myślicie ???
Ja siałam 11.01,jak na razie 10 z 25 już ładnie rośnie (jak dotąd w fazie liścieni). Wczoraj wygrzebałam z ziemi 7 nasionek (reszta gdzieś przepadła) i zamoczyłam je ponownie w wodzie.Ciekawe czy jeszcze coś wypuści,bo 2 z tych moczonych wydaje się jakby były puste. Poczekam jeszcze, każda nowa roślinka na wagę złota. Pozdrawiam
- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- ewelkacha88
. Ja czekam aż trochę podrosną i też będę pikować. A co do słońca to chyba nie zapowiada się póki co przez najbliższy czas żadna zmiana i będzie buro i ponuro . A szkoda roślinek.