Odrobine w ogrodzie - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

No, widzę ,że u Ciebie już prawdziwa wiosna.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też mam cebulicę i bardzo ją lubię, tylko niewiele jej, a tak sie słabo rozsiewa :? Tylko 3 sieweczki znalazłam ;:214
Jak chodzi o bratki, to widzę, ze zapowiada się faktycznie niezły pokaz ;)
Berberysy oczywiście kwitną i to bardzo ładnie :D
Grzegorz B

Post »

Beatko widzę, że swoich gości raczysz barwnymi wiosennymi odsłonami, więc i ja pospaceruję po Twoich rabatach, popatrzę, co tam Ci wyrasta z tych grządek. Widzę, że już wiele kwiatów się pojawiło, bratki jak zawsze niezawodne, cebulica też uważam, że jest bardzo fajna. Poza tym cała masa roślin otoczonych kamienną "wstęgą" , które również wkrótce pokażą na co je stać. Będzie się działo, oj będzie :wink:

Życzę realizacji Twoich planów i dużo zdrowia :D
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Miło mi was gościć :lol:
Grzegorzu spaceruj sobie do woli , no może mi coś pod twoim nadzorem wykiełkuje na grządkach :wink: no i przypilnujesz żebym kwiatków nie wyrwała ......kiedyś posadziłam zawilce i zapomniałam w którym to miejscu dokładnie było i przy pieleniu wyrwałam myśląc co za marchewka mi tu wyrasta :? a uświadomiłam sobie dopiero niedawno bo posadziłam nowe tylko teraz to one się na mnie wypięły na 10 szt mam 2 roślinki ....
Izo ja mam cebulice pierwszy rok jak i wszystkie cebulkowe..... a co tam zaszalałam na jesień i bardzo mi się ten kwiatek podoba mam nadzieje że się rozrośnie :lol: już się nie mogę doczekać kwiatków berberysu ,zapomniałam go przyciąć albo lepiej to zabrzmi nie było chętnego do przycięcia no i dzięki temu będą kwiatki, to kiedy go przycinać bo taki rozczochrany krzaczek się zrobi :P
Ewo to mamy wiosnę w pełni , tylko niektóre kwiatki za szybko przekwitają a szkoda :?

no dziś fotosik nawala fotek nie będzie :cry:
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Udało się to będzie na żółto tulipanki pokazały całą swoją urodę .....i to co jeszcze jest z psiego zęba ( coś mi go podgryzło, lub ktoś )

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Slicznie wyglądają te tulipanki! A ja też je mam ;:49
Twój psi ząb całkiem dobrze wygląda! Mój jest mniejszy i jeszcze nie otworzył kwiatków.
A berberys przytnij po kwitnieniu ;) Ja zawsze go tak przycinam i zawsze kwitnie ( nie tnę mocno).
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izo ten dobrze wygląda bo dwa pozostałe bardziej zjedzone - już kwiatków nie mają :cry:
Ciachnę delikatnie jak przekwitnie ,no i będę je przesadzać :wink:
Grzegorz B

Post »

Ale słonecznie :shock: :shock: :shock: Super ;:50 ;:50 ;:50 Znakomite te tulipany, ta mnogość, wspaniały efekt. Jednak im więcej w grupie tym większy efekt. Psi ząb ;:24 dziwna nazwa, która jednak nie ma nic do fajnego wyglądu tej rośliny. Super słoneczne widoki, sam raz na powracającą wiosnę :wink:
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grzegorzu tulipanki tak jak inne kwiatki niskie świetnie wyglądają w grupie ,wystarczy posadzić jednego roku a potem to co rok będzie ich więcej jak się nieproszony gość w rabatkę nie zapędzi ....no trochę mi na jesień szkód narobił to znaczy co nieco zjadł albo feralne cebulki były :?
Trzmieliny( tak myślę) nowe nabytki mają się już dobrze to powinny się przyjąć hmm ...wymagają przycięcia ale czy to im nie zaszkodzi i rododendron fioletowy Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Witaj Beatko!
Dawno mnie u Ciebie nie było , a tu takie widoki. :shock:
Wszystko zadbane, wypielęgnowane.
Uwielbiam te tulipanki i mogą się rozrastać do woli, a ja złego słowa nie powiem. :lol:
Trzmieline możesz śmiało przycinać, wiem z doświadczenia, moja znosi cierpliwie wszelkie eksperymenty. :D
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorotko ale ja ją tak z gołymi korzonkami za przeproszeniem przywiozłam no i obawa jak ciachnę a ona siły nie będzie miała ....a może ją jakoś zapleść :P
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Możesz zapleść, to jest niesamowicie cierpliwa roślinka.
Leżąca gałązka moment się ukorzenia, a przesadzanie nie robi na niej wrażenia. :lol:
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzięki.... to już ja sobie z nimi poszaleje jedną ciachnę, a gałązki to do wody czy do ziemi jak taka dobra do przyjmowania , a drugą zaplotę :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”