Ogródek AGNESS
-
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 09:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Piękne kolory, w sam raz na nowy kolejny tydzień pracy .
- zwkwiat
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszko, żylistki są , tym bardziej, że w tym roku kwitły pięknie. Ja mam ten wysoki, pospolity, ostatnio kupiłam na ryneczku niski biały.
U Ciebie piękne lilie, u mnie jeszcze nie kwitną tak okazale.
U Ciebie piękne lilie, u mnie jeszcze nie kwitną tak okazale.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Agnieszko kamienie dobrze się prezentują.
Ale u Ciebie pięknie i kolorowo , cudnie kwitną Ci liliowce .
Ale u Ciebie pięknie i kolorowo , cudnie kwitną Ci liliowce .
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj! Dawno nie byłem i od razu trafiłem na zmianę w postaci nowych obrzeży! Czy kamienie masz wpuszczone w beton?
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Na poprzedniej stronie widoczki ogólne ogrodu, więc tu pokażę troszkę bliższych kadrów
Asiu bardzo się cieszę, że jesteś, dziękuję za ciepłe słowa
Liliowce, to po liliach moje ukochane kwiaty, więc sadzę je gdzie tylko mam troszkę miejsca
Aniu dziękuję, faktycznie liliowce w tym roku przechodzą same siebie, są niesamowicie ukwiecone
Ciekawe co może być przyczyną złej kondycji liliowców u Ciebie, one nie lubią suszy, ale i u mnie niesamowicie sucho..... może jakiś wirus je dopadł...
Justynko bardzo dziękuję
Ależ zazdroszczę Ci tego deszczu, u mnie ochłodziło się bardzo, ale wciąż jest sucho, popadało tylko odrobinkę, nawet dobrze kurzu nie spłukało z liści, nie mówiąc już o tym, żeby dotarło do gleby.
Dziś już jest znacznie cieplej i przyjemniej, właśnie wróciłam z ogródka
Gardenkę faktycznie mam przy tarasie, ale po kwitnieniu będzie przesadzona, bo wieczorami tak bardzo pachnie, że nie można siedzieć na tarasie, bo aż głowa boli. W ogóle szykuje się mnóstwo przesadzania
Iwonko ciesze się, że swoimi kolorowymi widoczkami sprawiłam Ci przyjemność
Zosiu bardzo lubię żylistki, mam tylko tę jedną odmianę, zachwyca mnie również biały, ale niestety nie mam miejsca. Podziwiam z daleka
Kasiu bardzo zadowolona jestem z decyzji o zrobieniu obrzeży, ciesze się, że podobają Ci się
Lilie kwitną na całego, pachnie cała okolica
Geniu cieszę się, że kamienne obrzeża przypadły Ci do gustu
Liliowce faktycznie w tym roku niezwykle ukwiecone , mnóstwo pędów kwiatowych i pąków na nich
Jacku witaj, cieszę się, że zajrzałeś
Tak kamienie są układane w dołki wypełnione betonem. Mam nadzieję, że konstrukcja przetrwa długie lata i sprawdzi się
Asiu bardzo się cieszę, że jesteś, dziękuję za ciepłe słowa
Liliowce, to po liliach moje ukochane kwiaty, więc sadzę je gdzie tylko mam troszkę miejsca
Aniu dziękuję, faktycznie liliowce w tym roku przechodzą same siebie, są niesamowicie ukwiecone
Ciekawe co może być przyczyną złej kondycji liliowców u Ciebie, one nie lubią suszy, ale i u mnie niesamowicie sucho..... może jakiś wirus je dopadł...
Justynko bardzo dziękuję
Ależ zazdroszczę Ci tego deszczu, u mnie ochłodziło się bardzo, ale wciąż jest sucho, popadało tylko odrobinkę, nawet dobrze kurzu nie spłukało z liści, nie mówiąc już o tym, żeby dotarło do gleby.
Dziś już jest znacznie cieplej i przyjemniej, właśnie wróciłam z ogródka
Gardenkę faktycznie mam przy tarasie, ale po kwitnieniu będzie przesadzona, bo wieczorami tak bardzo pachnie, że nie można siedzieć na tarasie, bo aż głowa boli. W ogóle szykuje się mnóstwo przesadzania
Iwonko ciesze się, że swoimi kolorowymi widoczkami sprawiłam Ci przyjemność
Zosiu bardzo lubię żylistki, mam tylko tę jedną odmianę, zachwyca mnie również biały, ale niestety nie mam miejsca. Podziwiam z daleka
Kasiu bardzo zadowolona jestem z decyzji o zrobieniu obrzeży, ciesze się, że podobają Ci się
Lilie kwitną na całego, pachnie cała okolica
Geniu cieszę się, że kamienne obrzeża przypadły Ci do gustu
Liliowce faktycznie w tym roku niezwykle ukwiecone , mnóstwo pędów kwiatowych i pąków na nich
Jacku witaj, cieszę się, że zajrzałeś
Tak kamienie są układane w dołki wypełnione betonem. Mam nadzieję, że konstrukcja przetrwa długie lata i sprawdzi się
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszko fantastyczne kępy liliowców a obrzeża wyglądają bardzo naturalnie i wcale nie wyglądają na nowo zrobione Podoba mi się też weranda osłonięta firaneczką, żeby żadne fruwające nie zakłócały spokoju podczas picia kawy
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
Te kamienne obrzeża są świetne!
Zawsze zastanawiałam się jak na stałe oddzielić trawę od rabat bo jej utrzymanie w ryzach to mnóstwo dodatkowej roboty.
Twój pomysł jest super bo nie dość, że trwały to jednocześnie bardzo estetyczny.
Agnieszko chyba w przyszłym sezonie podkradnę Ci pomysł ...i wreszcie wiem po co przez tyle lat trzymałam stertę kamorów wykopywanych systematycznie z rabat
Zawsze zastanawiałam się jak na stałe oddzielić trawę od rabat bo jej utrzymanie w ryzach to mnóstwo dodatkowej roboty.
Twój pomysł jest super bo nie dość, że trwały to jednocześnie bardzo estetyczny.
Agnieszko chyba w przyszłym sezonie podkradnę Ci pomysł ...i wreszcie wiem po co przez tyle lat trzymałam stertę kamorów wykopywanych systematycznie z rabat
Pozdrawiam słonecznie - Baśka
Aga trafiony pomysł z obrzeżami w końcu wystarczy sama kosiarka też planuję coś w tym stylu, kamyczków już trochę mam.
Urzekły mnie twoje liliowce a troszkę ich masz.
Dobrze że już po remoncie.
Urzekły mnie twoje liliowce a troszkę ich masz.
Dobrze że już po remoncie.
Pozdrawiam Edyta
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Piekne masz liliowce! Stworzyły mocne kępy i kwitną obficie!
Podziwiam tez Twoje już kwitnące floksy i lilie te trąbkowe! penie zabójczo pachną!
Podziwiam tez Twoje już kwitnące floksy i lilie te trąbkowe! penie zabójczo pachną!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
AGNIESZKO,dałas po oczach liliowcami
Szczególnie tym pierwszym ostro czerwonym Zawsze z przyjemnością patrzę na ladne ogrody,
do których twój zaliczam
Mokre pozdowienia,
Slawek
Szczególnie tym pierwszym ostro czerwonym Zawsze z przyjemnością patrzę na ladne ogrody,
do których twój zaliczam
Mokre pozdowienia,
Slawek
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Agnieszko piękne portrety liliowców. Jakie nasycenie kolorów Piszesz, że przesadzasz lilie, rzeczywiście taka ilość może odurzać.
Pozdrawiam - Justyna
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Aguś, Twój ogród prezentuje się jak zwykle pięknie. Rośliny mocno rozrośnięte i mimo suszy, o której piszesz, wyglądają na bardzo zdrowe.
Kamienne obrzeże świetnie komponuje się z całością. Długo myślałam jak u siebie rozwiązać ten problem. Zostało mi trochę kostki brukowej, ale chyba jej nie wykorzystam na ten cel. Pozwolisz, że i ja skopiuję Twój pomysł.
Kamienne obrzeże świetnie komponuje się z całością. Długo myślałam jak u siebie rozwiązać ten problem. Zostało mi trochę kostki brukowej, ale chyba jej nie wykorzystam na ten cel. Pozwolisz, że i ja skopiuję Twój pomysł.
Pozdrawiam Hala
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Wszędzie Agniesiu festiwal liliowców, piękne są