Zielony Świat Moniki cz. 9

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 9

Post »

Pięknie wyglądają twoje rośliny na tarasie Moniko, a na pelargonię variegate nie mogę się napatrzeć, taka piękna. ;:215 ;:215
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Upały minęły, teraz czekamy na deszcz ;:108

Krótkie podsumowanie ostatnich tygodni:
- na działce - prace budowlane, prace kwiatowe zatrzymane przez te afrykańskie upały. Czekamy na ochłodzenie czyli może już jutro zacznie się akcja przesadzanie ;:138
- domowe parapety - brak słów, nogą upycham i jeszcze każdego listka złamanego wsadzam do doniczki bo przecież szkoda i nie mam nawet kawałka wolnej powierzchni poza podłogą a ta jest wolna tylko dlatego że moje zwierzaki każdą roślinkę by przerobiły na sterczący goły kikucik :;230
- na balkonie - dramat ;:145 pelargonie rosną całkiem ładnie tylko tym kolorowym przypaliło słonko listki no i jakaś gąsienica sobie zrobiła bar sałatkowy ale fuksje to już inna para kaloszy, zostały tylko wspomnienia - musiałam ściąć chyba 18 fuksji, przez te upały i brak deszczu po raz pierwszy miałam na balkonie przędziorka ;:185 nie patyczkowałam się tylko fuksje poszły pod nóż i teraz pryskam i wzmacniam je - mają jeszcze czas żeby odbić do zimowania. Nie ma co się oszukiwać - ja mam balkon za ciepły dla nich dlatego zostawię tylko najukochańsze odmiany i muszę popracować nad częściowym zasłonięciem się - stanęło na kompozycji rolet, parasola i winobluszcza ;:306

Sweety - no już nie jest tak ładnie ale na szczęście pelargonie nadrabiają kolorami ;:167 ja bez nich żyć nie mogę i mimo iż miejsca nie ma to i tak się oglądam z nowymi odmianami :;230
Iwek - a zapraszam, posiedzicie sobie razem z tym moim buszu, Kropeczka na pewno udostępni ci kawałeczek podłogi o ile przyniesiesz jakiegoś smakołyka :uszy
Eriopus - bo to taka fotka była - cała fuksja to ma z 15 cm ;:306 ale ładna nie?
Frael - kochana ale ja uwielbiam Twój balkon ;:167 i uwierz mi co roku mówię - tylko 20 doniczek, a potem upycham nogą 55-tą donicę i klnę że mam za mały balkon a nie że za dużo doniczek ;:306 znowu szukam nowości ;:170
Nieułożona - dziękuję ;:168 już mam plan jak będzie za rok :;230
Jolcia - oj kogo ja tu widzę ;:oj jak fajnie ze się zameldowałaś bo myślałam że już zniknęłaś z forum ;:145
Wiktorio - kolejna zaginiona w akcji forumka :tan fiołeczków o kolorowych listkach przybyło w tym roku ale to jeszcze maluszki. Tak samo jak na balkonie w domu mam różnorodność :;230 Balkonowce zimuję w pracy w nieużywanym biurze - trochę się z tym najeżdżę ale przynajmniej mam je na oku codziennie. Fuksja płożąca - jest superowa. Wprawdzie kwiatki ma malutkie ale za to bardzo fikuśne i dużo, no i sama wygląda bombowo - już mi zarosła całą donice i fajnie zwisa.
Koniczynko - Kropeczka wyściskana ale chyba ty też całą masę futrzaków do ściskania co ;:224 ?
Janku - dziękuję, wariegatki w tym roku tez ładnie kwitną także cieszą podwójnie.
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Sliczne abutilony!
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
anula2007
100p
100p
Od: 19 lis 2013, o 21:49

Post »

Piękne abutilony i wszystko inne też ;:215 .
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Kochana czy biały ma nasionka? on jest obłędny, też je lubie i mam inne. ;:306
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Moniko ,jak pięknie wygląda Twój balkon ,nie mogę się napatrzeć takie wszystko śliczne i kwitnące ,fuksje niesamowite mam te odmiany niestety nie opisane kupione na targu , dzięki Tobie opiszę sobie :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Balkon pięknie ukwiecony ;:215

A Twoje kloniki są prześliczne, dobrze je dokarmiasz ;:108
Awatar użytkownika
eriopus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 cze 2015, o 19:16

Post »

Fajna ta fuksja :) mówisz, że 15 cm ma a na zdjęciu ogromna się wydawała i zrobiłem z niej daturę :;230 Teraz powaliłaś mnie tym klonikiem w wersji variegata ;:167
Awatar użytkownika
izary
500p
500p
Od: 11 wrz 2014, o 11:09

Post »

Monika, nie wiem jak to się stało, ze przegapiłam ostatnie zdjęcia ;:oj Cudny Twój balkom, nie widać chaosu w tym upychaniu, wszystko jest tak pięknie zestawione A jak tam fuksje? Odbijają po cięciu?
Awatar użytkownika
jagoda1
200p
200p
Od: 9 mar 2012, o 23:22

Post »

No i wpadam do Ciebie z rewizytą. W wolnej chwili pobuszuję po twoich stronkach.
Pozdrawiam
Iwona
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Śliczny balkonik Moniko..jak zawsze.
Obrazek
To mój klimat ale fuksjami też jestem zauroczona. Tegoroczne lato chyba nie sprzyjało im,za gorąco ,za sucho,za słonecznie chyba dla nich ale pięknie je prowadzisz mimo utrudnień.
Baletnice z nich przepiękne. :D
Awatar użytkownika
Frael
500p
500p
Od: 25 paź 2013, o 15:50

Post »

Oj, jaki piekny ten pierwszy, białoobrzeżony klonik. ;:oj Już nawet nieważne jak kwitnie, liście wystarczą. ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”