Tulapowisko
Re: Tulapowisko
Coś ją jadło, bo aż słychać było. A wygryzło taki ładny lej w hubie.
Ale gdzie to siedziało?
Aleś zaszalał Mati.
Ale gdzie to siedziało?
Aleś zaszalał Mati.
- Beaby
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Powtórzę się - śliczną masz okolicę.
Lista róż ciekawa, życzę powodzenia. Kilka z nich mam i na swojej liście przyszłościowej.
Liczę na fotki zaraz jak tylko do Ciebie przybędą i potem jak pięknie kwitną. Może i zapach róży Ci się uda na fotce nam przesłać...
Lista róż ciekawa, życzę powodzenia. Kilka z nich mam i na swojej liście przyszłościowej.
Liczę na fotki zaraz jak tylko do Ciebie przybędą i potem jak pięknie kwitną. Może i zapach róży Ci się uda na fotce nam przesłać...
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Mati. Cudne zdjęcia ale ta lista różana . No mowę mi odjęło, poszalałeś . Jak tylko się rozrosną to będzie cudnie.Z Twojej listy na ten moment mam tylko Veilchenblau i Hot Chocolate , z czego ta drugą dostałam w ramach zamiany i posadziłam jesienią. Veilchenblau muszę przesadzić bo wybrałam jej złą miejscówkę a ona rośnie potężna . Widziałam w zeszłym roku jej kwiaty- bardzo ładne i ten kolorek. Będziesz zadowolony tylko daj jej sporo miejsca . Pozdrawiam .
Elu, to jak nic musiał być ten robaczek
Siedziało sobie w środku pewnie cichutko
Bea, udało się wybrać dobre miejsce na urodzenie się
Ten rów dodaje uroku, nie wycinali z niego dużych drzew. W sumie to dużo liściastych rośnie w jego okolicy.
Czy lista przyszłościowa obejmuje tegoroczną wiosnę?
Fotki będą oczywiście na bieżąco Zaczynam się tylko zastanawiać, jak ogarnąć taką ilość kwiecia aparatem Zapach może się uda, będę myśleć
Ewelino, wiem, to tylko o różance świadczy
Veilchenblau to mi się od zeszłego roku widzi i nie wiem, czemu jej nie kupiłem. Mam bzika na punkcie fioletu! I niebieskiego, ale to się w rzeczach martwych głównie objawia, bo mało takich roślin. A jak są jakieś piękne to wrażliwe i drogie
Wszystkie róże pnące idą na płoty gdzie się da, a jak zabraknie miejsca to jeszcze jest weranda i choinki. Zresztą jeszcze pergolę zrobimy nad wejściem
Zamówione Prezencik urodzinowy jak znalazł
To co, kilka fotek?
Siedziało sobie w środku pewnie cichutko
Bea, udało się wybrać dobre miejsce na urodzenie się
Ten rów dodaje uroku, nie wycinali z niego dużych drzew. W sumie to dużo liściastych rośnie w jego okolicy.
Czy lista przyszłościowa obejmuje tegoroczną wiosnę?
Fotki będą oczywiście na bieżąco Zaczynam się tylko zastanawiać, jak ogarnąć taką ilość kwiecia aparatem Zapach może się uda, będę myśleć
Ewelino, wiem, to tylko o różance świadczy
Veilchenblau to mi się od zeszłego roku widzi i nie wiem, czemu jej nie kupiłem. Mam bzika na punkcie fioletu! I niebieskiego, ale to się w rzeczach martwych głównie objawia, bo mało takich roślin. A jak są jakieś piękne to wrażliwe i drogie
Wszystkie róże pnące idą na płoty gdzie się da, a jak zabraknie miejsca to jeszcze jest weranda i choinki. Zresztą jeszcze pergolę zrobimy nad wejściem
Zamówione Prezencik urodzinowy jak znalazł
To co, kilka fotek?
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Mati no widzisz ja też miałam róże w ramach prezentu urodzinowego ale jesienią bo ja z listopada jestem . Jak te róże urosną to za kilka sezonów będziesz miał raj . Tak trzymać a różyczka niechaj się pogłębia . Fotki cudne , jak zwykle Dobrej nocy .
Ja z kwietnia, ale to dużo nie szkodzi
Obwiążą mi je wstążeczką w dzień urodzin
Raj to będzie, oj tak I niech sobie gadają, że wody mało itp, akurat róże w to upalne lato 2 lata temu miałem posadzone i jak je lałem, to trochę po wierzchu (brak wiedzy) a one i tak sobie kwitły Różyczce mówimy stop
Dobrej nocki
Obwiążą mi je wstążeczką w dzień urodzin
Raj to będzie, oj tak I niech sobie gadają, że wody mało itp, akurat róże w to upalne lato 2 lata temu miałem posadzone i jak je lałem, to trochę po wierzchu (brak wiedzy) a one i tak sobie kwitły Różyczce mówimy stop
Dobrej nocki
To wy sobie czekajcie ns wiosnę, u mnie już jest
Mam pełno tulipanów i krokusów wychodzących, a po łące żurawie chodzą
Potem zdjęcia dam, spokojnie.
Mam pełno tulipanów i krokusów wychodzących, a po łące żurawie chodzą
Potem zdjęcia dam, spokojnie.
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Mati - no nie ma to jak wybrać sobie samemu miejsce urodzenia . Gratuluję udanego przedsięwzięcia
U mnie tegoroczna wiosna już zakupiona, czeka na przesyłki
Listy przyszłościowe róż to najwcześniej przyszły rok.
Z ilością kwiecia uchwyconego aparatem to na pewno dasz radę - szczególnie w pierwszym roku od posadzenia tych róż
Bardzo mi się podoba Twoje podejście, że nie przekreślasz przekazania zapachu tych kwiatów Opisy też są przecież istotne
Tylko Elfe nie dawaj na płot.....
U mnie tegoroczna wiosna już zakupiona, czeka na przesyłki
Listy przyszłościowe róż to najwcześniej przyszły rok.
Z ilością kwiecia uchwyconego aparatem to na pewno dasz radę - szczególnie w pierwszym roku od posadzenia tych róż
Bardzo mi się podoba Twoje podejście, że nie przekreślasz przekazania zapachu tych kwiatów Opisy też są przecież istotne
Tylko Elfe nie dawaj na płot.....
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Coooooo? Wiosna? Jak to?
U mnie tyle śniegu że ścieżek nie widać...
Ja też chcę!
U mnie tyle śniegu że ścieżek nie widać...
Ja też chcę!
Bea, szkoda, że róże dopiero na przyszłą wiosnę. Dłużej poczekasz. Rozumiem teraz inne roślinki obrały górę i miejsca nie masz przyszykowanego
Uwierz, że ja już w tym roku nie nadążę z fotami A w przyszłych latach ograniczę się do panoram
Jak rzeczesz, opisy istotne, i postaram się oddać jak najdokładniej
Co się Elfie tyczy-rozumiem masz na płocie, tzn. miałaś płot póki jej nie posadziłaś?
Czy bardziej o wrażliwość chodzi? Na razie myślę na werandę, na drewno, osłonięta i ciepło od domu też będzie. I w dodatku słońce do południa i potem trochę o zachodzie, to może by była zielonkawa
Olu, no tak, wiosna
To już tylko kwestia dni, aż u Ciebie się roztopi
Rozmawialiśmy u babci z ciocią i padło hasło, że sobie zamówiłem róże na urodziny u wujostwa i babci ,na co babcia, że to przecież zamówienie na jedną osobę Oj, ta moja babcia. Niech nawet nie próbuje na wielkanoc mi niczego dawać, bo będę już mieć wyrzuty sumienia. Za to kupię jej fletnię pana albo sowę na woski i woski, bo obydwie rzeczy by chciała.
No to patrzcie
Zwierzęta budzą się do życia..
Hortensje to chyba lato poczuły
Żurawie
Na drogach najwięcej śniegu jeszcze zostało
To nałapmy jeszcze słoneczka, które przyniosło wiosnę i koniec tej sesji
Uwierz, że ja już w tym roku nie nadążę z fotami A w przyszłych latach ograniczę się do panoram
Jak rzeczesz, opisy istotne, i postaram się oddać jak najdokładniej
Co się Elfie tyczy-rozumiem masz na płocie, tzn. miałaś płot póki jej nie posadziłaś?
Czy bardziej o wrażliwość chodzi? Na razie myślę na werandę, na drewno, osłonięta i ciepło od domu też będzie. I w dodatku słońce do południa i potem trochę o zachodzie, to może by była zielonkawa
Olu, no tak, wiosna
To już tylko kwestia dni, aż u Ciebie się roztopi
Rozmawialiśmy u babci z ciocią i padło hasło, że sobie zamówiłem róże na urodziny u wujostwa i babci ,na co babcia, że to przecież zamówienie na jedną osobę Oj, ta moja babcia. Niech nawet nie próbuje na wielkanoc mi niczego dawać, bo będę już mieć wyrzuty sumienia. Za to kupię jej fletnię pana albo sowę na woski i woski, bo obydwie rzeczy by chciała.
No to patrzcie
Zwierzęta budzą się do życia..
Hortensje to chyba lato poczuły
Żurawie
Na drogach najwięcej śniegu jeszcze zostało
To nałapmy jeszcze słoneczka, które przyniosło wiosnę i koniec tej sesji
- anida
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No, zazdroszczę wiosny, u mnie 10 cm śniegu ciągle leży, ale tym się nie martwię.
Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Jakoś wiosennie zapachniało
U mnie jeszcze sporo śniegu w ogrodzie, dość zmrożonego. Wszystko pod puchową kołderką. Nie widziałam takich fajnych kiełków.
Ciekawe, czy moje żurawie się pojawią, jak co roku.
U mnie jeszcze sporo śniegu w ogrodzie, dość zmrożonego. Wszystko pod puchową kołderką. Nie widziałam takich fajnych kiełków.
Ciekawe, czy moje żurawie się pojawią, jak co roku.
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mati wiosna pełną parą u Ciebie zawitała super miejmy nadzieję, że zima już nie wróci żeby roślinki w kość nie dostały