Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

Martuniu , dobrze że mogę pospacerować po Twoim ogrodzie bo w swoim będę dopiero aż za tydzień ;:65 i nie wiem jak to przetrzymam .Bardzo podoba mi się Twoja rajska jabłonka .Nie mam jej u siebie jeszcze i od kilku sezonów zastanawiam się nad jej posadzeniem .Nie wiem tylko gdzie ją mam posadzić i dlatego tak zwlekam .Nareszcie się ociepliło , więc pewnie siedzisz w ogrodzie . Pogody i ;:3 życzę .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I Ciebie Martus to zawsze mogę oczy nacieszyć mnogoscia różnego rodzaju kwiecia. :)
Pięknie I już.
I nawet miodzik zrobiłaś. Suuper. Wszystko swoje się przydaje. ;:108 ;:108
Zachwycam się dalej tymi puchatymi szafirkami.
I cudnymi serduszkami, do których ja szczęścia nie mam :(
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martusiu dziękuję za przepiękny spacerek ;:196
Cudownie juz masz w ogrodzie ;:333
Popatrzyłam na Ciebie i tez miodzik z mniszka zrobiłam :D
Pogoda do kitu , jeden dzień cieplejszy i nie pada a następny znowu zimno .
Martusiu kiedy wysadzasz swoje pomidorki ?? bo patrząc na pogodę to nie wiem bo noce ciągle zimne .
Pozdrawiam serdecznie i miłej niedzieli życzę ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam gorąco po krótkiej przerwie,przedwczoraj nie miałam internetu ,aż do wczoraj południa,a wieczorem musiałam oglądną Eurowizję i nie wstąpiłam już tutaj ,więc jestem dzisiaj .

Dorota,dzielżany są na rabacie wzdłuż drogi tak jak myślisz tylko są w tyle tej rabaty ,a przed nimi róże,nie zauważyłaś ,bo one jeszcze małe,zakrętki są teraz takie piękne a każdym sklepie gospodarstwa domowego,śliczne mają też w mrówce,uwielbiam zakrętki tematyczne ,owocowe,warzywne,grzybowe,do wyboru do koloru,,miodzik piję profilaktycznie małą łyżeczkę dziennie ,pozdrawiam :wit

Marysiu,czasem jeden moment nieuwagi zniszczy wszystko,ja kiedyś o 12 w nocy poszłam z czołówką przykrywać do ogrodu ,jak zobaczyłam na termometrze 1 stopień ,a nie zapowiedzieli przymrozku ,w końcu pomyślałam ,ze codziennie tak dbam i jedna noc zniszczy wszystko,już nieraz tak zrobiłam ,ale piszesz,że część sie uratowała,to dobrze,moze nawet moje zostaną w nadwyżce ,to prawie podrosną ,u mnie wczoraj i przedwczoraj lało ,co prawda z przerwami,dzisiaj było pięknie ,troszkę cichutko robiłam w ogrodzie ,bo tyle mam pracy ,ze nie wiem jak czasowo podołam ,pozdrawiam i miłej podróży ,odpoczywaj i kuruj się intensywnie ,taka przerwa jest potrzebna dla relaksu ,chociaż jak znam siebie myślami cięgle jest się w ogrodzie ;:196

Grażynko,ja mam obielę w formie płaczącej to nigdy nie będzie duża,bo zwisa w dół ,nic jej nie przycinam ,bo nie mam takiej potrzeby,mam ją już parę lat ,nawet nie wiem ile ,pozdrawiam ;:168

Ewciu,moja serduszka była na noce okrywana dużymi kartonami ,teraz już nie ma takiej potrzeby ,ale przymrozki fajnie przetrwała,dzisiaj dopiero piękne słońce było,roślinki będą nadrabiać ,jeżeli nic sie nie popsuje ,pozdrawiam ;:168

Kasiu,syropek pyszny ,piję profilaktycznie jedną łyżeczkę dziennie,przepis wzięłam od Ciebie ,pędy sosny też zasypane cukrem i syropek już się robi,wnukom też smakuje ten miodzik ,a i sosnowy też pewnie będzie smakował,dzisiaj susze pokrzywę ,kruszę ją potem na papier śniadaniowy i do słoiczka ,służy przez całą zimę za pietruszkę zieloną na talerzu ,no i do zup do gotowania zwłaszcza jarzynowych też używam ,można też zrobić herbatkę pokrzywową ,wszyscy uwielbiają u mnie pokrzywę bo tak ich nauczyłam ,jak robię sok z marchewki to wnuki pytają czy jest pokrzywa ,teraz przez cały letni sezon jest świeża ,to siekam do zup świeżą ,zaparzy się wzupie i juz do jedzenia i do soków dokładam ,jak mi przerośnie to mąż skosi i znowu rosną młodziutkie ,pozdrawiam :wit

Bożenko,nie będę Ciebie goniła ,no co Ty ,oj wyprawiam w tym ogrodzie ,mam sporo zakątków,co są już może brzydkie ,jakieś krzaki do wyrzucenia sie znajdują ,to ja odzyskuję miejsce i układam rośliny od nowa i inne i ciągle się coś zmienia ,pozdrawiam :wit

Sabina,kwiaty mniszka jak się poprawi pogoda wszystko nadrobią i na pewno będą jeszcze piękne ,jabłoń rajską płaczącą przycinam tylko od dołu ,bo gałęzie aż wloką się po ziemi i to tyle co koło niej robię ,pozdrawiam :wit

Tereniu,syrop robi sie bardzo łatwo i w miarę szybko,zaraz napiszę Ci stronę Kasi 100780,ona tam na moją prośbę mi podała przepis ,trzeba tylko nazbierać 500 kwiatów ze słoneczka ja z tych kwiatów miałam 12 małych słoiczków,jak Ci będzie smakował to można jeszcze powtórzyć z następnych 500 szt,pozdrawiam :wit

Eluś,siedzę w ogrodzie jak tylko mogę ,bo tysiąc innych spraw ciągle trzeba załatwić ,rzadko jestem w ogrodzie cały dzień ,a przydałoby się ,bo zaległości ,przez zimna ,śniegi i deszcze mam duże ,ta rajska jabłoń nie jest taka szeroka ,może nie zajmie Ci dużo miejsca,tylko pod nią już nic się nie posadzi ,bo ona spuszcza gałęzie do samej ziemi ,u mnie słonka dopiero dzisiaj było,wczoraj i przedwczoraj padało i mżyło na zmianę ,pozdrawiam ;:168

Aniu,miło,że podobają się moje kwiatuszki ,nie mam tulipanów ,ale zawsze się coś tam znajdzie kwitnącego,uwielbiam wyroby swojej produkcji,i uwielbiam mieć pełniutką spiżarnię ,wiec już się zaczęło przerabianie ,puchate szafirki bardzo długo kwitną i dalej takie piękne ,serduszki jakoś dają radę ,chociaż też mi sie wydawało,że kapryśne i długo ich nie miałam w ogrodzie ,zaczęłam od różowej ,pierwsza czerwona mi padła,a ta jest druga i fajnie rośnie ,biała też sobie radzi ,malutka jeszcze ,ale musi mieć czas ,żeby sie rozrosnąć,pozdrawiam :wit

Tereniu,witaj w moim ogrodzie,miodzik jest pyszny i warto go mieć ,u mnie tez pogoda parszywa była,dopiero dzisiaj słoneczko ,myślę ,że pomidory wysadzę koło 20 maja ,(chciałabym),ale to wszystko zależeć będzie czy noce będą cieplejsze ,moje pomidory chodzą na spacer w dzień ,ale dzisiaj wniosłam na noc ,bo bardzo się ochłodziło,wczoraj zostały na noc na polu,,pozdrawiam gorąco i buziaczki ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zapraszam do ogrodu ,zdjęcia z wczoraj i troszkę niektóre zapłakane ,bo siąpiło

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zakwitły pierwsze bzy
Obrazek

Obrazek

zaczyna kwitnąć wilczomlecz Griffitha
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

rabarbar dłoniasty ,mróz troszkę zmroził mu liście
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bodziszek kantabryjski juz w pączkach
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kokoryczka wielokwiatowa
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ależ ładnie rozkwitł twój powojnik.
Mój pierwszy dopiero zbiera się do kwitnięcia, ale co z niego będzie to się okaże.
Nie zawodzą mnie tylko lilaki, tez już kwitną i pachną, jak zwykle o tej porze. :D
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Ale śliczny powojnik i jak bujnie kwitnie ;:222
Wszystko w Twoim ogrodzie jest wzorcowe, nie mogę się napatrzeć ;:167 Co robisz tym roślinkom, że tak cudnie rosną i kwitną?
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Powojnik rewelacyjny, ja mam takiego samego :tan zachwycałam się nim u Ciebie, a później jak przyjechałam zidentyfikowałam swojego.
Właśnie dzielżany pasowały do tej rabatki, jak są w rozkwicie super z drogi muszą się prezentować.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Widzę ;że mamy taki sam ten różowy powojnik.Tylko twój większy. I piękniejszy.
Rabarbar piękny. Jeszcze chyba kiedyś bo sobie sprawie.Bo bardzo mi się podoba.
Wilczomlecze piękne.Twój pstry od ciebie u mnie w tym roku 3 gałązkami zakwitl
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marcia powojnik wspaniały ;:138 ale i hosty, funkie piękne... nigdy nie wiem co jest co :wink: choć mam ich kilka, ale wszystkie mam nn. ;:173 Niech u ciebie też zaświeci ;:3
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Martuś co to za powojnik? Śliczny jest.
U mnie bez jeszcze nie kwitnie.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu śliczny ten powojnik - co to za jeden ??
Hosty też masz piękne a tak rzadko ich pokazujesz :D
Rabarbar i wilczomlecze cudne ;:215 ;:215
Martusiu pozdrawiam cieplutko i samych miłych i słonecznych dni życzę ;:196 ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie wszystkich bywalców mojego ogrodu ,dzisiaj pogoda była znośna ,teraz pada,ale przez dzień świeciło słońce,potem się zachmurzyło ,ale wytrzymało,urobiłam się dzisiaj jak wół ,ręce wysmarowałam Altacetem bo mam jak przetrącone ,ale przygotowałam górę na dynie ,jutro sieję ,panowie kosili trawę i ona mi na tą górę dyniową potrzebna ,tylko pierwsze przed wysypaniem trawy musiałam wyrywać chwaściska ,bo takie narosły ,ziemia tam dobra ,a deszcze spowodowały ,że wybujały,ale dałam im radę ,chociaż nie czuję rąk tak je przemęczyłam .

Grażynko,powojnik zrobił mi niespodziankę ,bo pierwszy raz tak zakwitnął,on młody jest ,lilaki te szczepione jeszcze nie kwitną ,ale lada moment będą ,uwielbiam bzy i nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu,pozdrawiam :wit

Aguś,powojnik pięknie zakwitnął ,mam takie dwa, drugi mniejszy w innym miejscu rośnie,ale pewnie na drugi rok dorośnie ,ale mnie ubawiłaś tym wzorcowym ogrodem ,a ja w nim widzę same niedoskonałości ;:306 staram się coś poprawić ,ale na wszystko nie starcza czasu ,roślinki to chyba same rosną ,na wiosnę dostają trochę obornika ,potem troszkę zasilę ,albo i nie jak zapomnę ,nowe rabaty dostają dużo liści z kapusty,kalafiorów ,brokułów i potem rośliny rosną na ich kompoście ,czyli rosną na kapuście ;:306 ,pozdrawiam :wit

Dorota ,powojnik taki wczesny ,też mi się teraz podoba ,pierwszy raz tak zakwitnął,dzielżany tworzą taki mur kwiatowy ,pozdrawiam :wit

Aniu,lubię rośliny o dużych liściach ,a on ma wyjątkowo dekoracyjne liście ,ale mrozik je troszkę musnął i wybielały w niektórych miejscach ,mam jeszcze jeden taki powojnik i też jest mniejszy,pozdrawiam :wit

Ewciu,funkie i hosty to to samo,więc się nie przejmuj jak go zwał,mam trochę takich ciekawych odmian ,powojnik nawet ja polubiłam ,bo pierwszy raz taki dał pokaz ,pozdrawiam,było dzisiaj słoneczko,ale teraz pada ;:168

Kasiu,nie wiem teraz w domu co to za powojnik ,jak jest karteczka to jutro powiem ,bzy te szczepione pełne jeszcze nie kwitną ,może jutro zobaczę,bo się wychylały,pozdrawiam :wit

Tereniu,może jest karteczka przy powojniku to jutro przeczytam ,host mam sporo i nawet takie ciekawe odmiany ,ale jakoś je pomijam ,bo nie ze wszystkim wyrabiam ,bardziej fotografuję kwitnące ,a i tak nieraz opuszczam ,dopiero w innych ogrodach widzę i sobie przypominam ,że też mam ,niby idę ścieżkami jak robię zdjęcia,ale nie sposób wszystko naraz znaleźć,wilczomleczów mam troszkę odmian ,bo ich lubię ,a rabarbar to taki dostojny ,jakby chciał powiedzieć ,że on tu jest najważniejszy,pozdrawiam i buziaczki ;:196 słoneczko dzisiaj było,ale teraz pada.
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Martuś witaj ,no jest czym oko pocieszyć u Ciebie duży ogród to i efekty są wizualne lepsze.Dosyć wczesny powojnik, mam podobny czekam aż się rozkwitnie. Tulipany jeszcze jakieś pączkują to jedne z tych co fiolety, ale będą mocno czerwone i jakieś jeszcze są w pączkach , też nasadzane były razem z tamtymi w jesieni.Posiedziałabym jeszcze u Ciebie na ławeczce i błogo patrzyłabym w toń ogrodu ,ale już ciemno muszę iść do domu . ;:79 :wit ;:65
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Świetny ten rabarbar. Nie znałam takiej odmiany, mus zakupić.
No i powojnikiem robisz tu furorę. Gęsty, dorodny, tylko podziwiać ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”