Moja działeczka ROD zielony domek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja działeczka ROD zielony domek

Post »

Będą fotki u mnie na wątku, więc można będzie podziwiać.

Co do tabliczek to ja tnę w paski butelki i wszelkie plastiki i na tym sobie podpisuję markerem.
I mam za free ;)
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Jeśli pozwolisz to od gapie od ciebie bo podpisać trzeba bo by się człowiek pogubił dziękuje ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

odgapiaj :)
Swojego czasu też wykorzystywałam zaprasowany plastik , który pozyskiwałam przy okazji twórczości z dzieckiem, ale to już wyższa szkoła jazdy ( chociaż rozcięta słomka do napojów zaprasowana w folii alu wcale nie jest dziełem sztuki).
Ja ogólnie jestem eko recyklingowa, więc co tylko się da powtórnie wykorzystać to wykorzystuję. I polecam. Po co płacić jak masz takie samo z plastikowej butelki ;)
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A czym zapisujesz ?? ja pisałam markerem permanentnym ja myślisz wytrzyma to deszcz i zimę?
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

powinien wytrzymać.
Ja zapisuję markerem do ubrań, tak jakoś wyszło,że akurat mam go pod ręką. Nie zmywa się nawet, do tej pory mam tabliczkę z pomidorków koktajlowych z wiosny.
Z różnych rzeczy ludzie robią tabliczki - z korków, spinaczy,z łyżek, talerzyków plastikowych itd itd. Ja tam najbardziej lubię butelki. Swojego czasu robiłam z kartoniku, ale mi pozżerały ślimaki.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I Jestem znowu :) wczoraj dostałam przesyłkę z zamówionymi kwiatami
Mini Liliowiec Stella De Oro
Incarvillea ogrodowa gloksynia
Zawilec wielkokwiatowy śnieznobiały niski
miniaturowy złocisty nachyłek 'PRESTO
Gailardia 'Fanfare Blaze'
Jeżówka Green Twister wielobarwna
Jeżówka 'Green Envy'
Firletka smółka 'Plena'

Obrazek

i juz posadzone podlane, opisane co jest co i teraz niech rożnie. Kolejna grządka kwiatowa, na której zrobiło się ciasno muszę znaleźć inne miejsce na kwiaty. Na początku wydawało się ile to ja nie wsadzę, a teraz tyle by się chciało i nie wiadomo gdzie to dać zwłaszcza że jeszcze dwie przesyłki przyjdą we wrześniu.

Maju ślimaki wszystko zeżrą, ale żeby kartonik ? to głodomory masz na działce. Ja tez będę robiła z butelek bo to jest zawsze pod ręką na razie wykorzystam te co mam. :)
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A co to za problem dla nich?
Bardzo lubią papier. U mnie wcinają etykietki,torebki z nasionami. Coś nam zeżarło blok rysunkowy i nawet gazete na podpałkę. W przyrodzie na taki palier jest wielu chętnych.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pierwszy raz słyszę żeby ślimaki zjadały papier, aż nie chce się w to wierzyć. Wygląda to jak jakieś mutanty :;230 albo żart, ale dobrze wiedzieć. To musisz chować do woreczków, żeby ci nasion nie zeżarły wredne ślimaki brrr.
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alicja roślinki bardzo ładne :) ;:108 niech pięknie rosną i się rozrastają ;:63 hmm o tych ślimakach to też bym nie pomyślał, że papier lubią ;:224
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu jak podpisujesz nazwówki to dobrze najpierw miękkim ołówkiem i na to pisak, często pisak się zetrze a ołówek zostaje jest mniej widoczny ale zawsze można odczytać i raz w sezonie poprawić pisakiem :wink:
Zakupy udanie, niech Ci ładnie rosną. Na temat ślimaków już się nie wypowiadam bo w tym roku jest ich zatrzęsienie...
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś wyszło na chwilę słoneczko więc trzeba było wykopać pniaka oj mam już ich dosyć. Przez cały rok wykopywanie pniaków. Pomidory u mnie się skończyły są brzydkie zielone i popękane. Został u mnie seler, cebulka siedmiolatka i patisony a i to już końcówka. W sobotę jak tylko pogoda pozwoli mam sporo pracy bo trawsko rośnie a rośnie przy okazji może duszonki zrobię.

Aniu dzięki za radę to teraz wiem dlaczego w opakowaniu był ołówek ;:223 . Kartki te co dałam przed deszczami ledwo widać dobrze że to tylko kilka jeżówek. Za niedługo przyjdzie mi dostawa to już nie popełnię tego błędu.
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Do wykopywania pniaka to Ci psa mojego mogę pożyczyć -zaparzasz kawę i siadasz obok instruując go ,a on pracuje :;230 nie ma w tym sobie równych.

Oj u mnie te pomidory też beznadziejne,spękane. Czas już chyba im zakończyć żywot...
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś trochu słoneczka wyszło to pojechałam do sklepu i kupiłam piwonie drzewiastą 2 chińskie i japońską. Trudno było się zdecydować, ale wybrałam czerwoną różową i żółtą. Okazyjna cena to kupiłam. Mam do was prośbę ponieważ nie wiem jak głęboko posadzić doradźcie mi czy posadzić tak jak jest w doniczce czy posadzić wyżej jak jest ta biała kartka z nazwą piwonii.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Maju pniak już wykopany ale następnym razem skorzystam bo mój piesek nie daje rady.
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam się i zaznaczam wątek :)
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo ładne te piwonie,zawsze się zachwycam ich delikatnoscią jak zerkam w cudze ogródki.
A ta ostatnia jaki kolor?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”