Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Marto, Twój ogród to festiwal barw, w zaczarowanych kształtach drzew i krzewów, które są tłem.
Kolekcja piwonii - imponująca.Wybieram się 10 czerwca do Arboretum w Wojsławicach na
"III Święto Piwonii". Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Martuś jesteś królową piwonii
Wszystkie są takie cudne ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wszystkich, wstałam i piję kawkę w Waszych ogrodach ,ale zaraz muszę iść podlewać ,bo susza u mnie ogromna nic nie kapło z mojego nieba ,potem pojadę po Vaty bo 25 dzisiaj , w pokoju mam cudowny zapach piwonii i goździków .

Aniu,ja mam 1 ha ,ale nie wszystko jest użytkiem ,mam i wąwóz i las w tym wąwozie ,więc nie licz tak skrupulatnie ;:306 trochę sadku ,trochę maliniaka i borówki amerykańskiej ,dom i dopiero reszta to mój ogród kwiatowy,tak trochę więcej niż 30 arów ,roboty jest dużo,żeby jakoś to wszystko wyglądało,a wszyscy w pracy ,ale jakoś pchamy do przodu,pozdrawiam ;:196

Kasiu,bardzo je kocham te moje piwonie ,dla mnie to najpiękniejszy czas ,pozdrawiam ;:168

Dorota,ogród pachnie cudownie ,chyba jeszcze nigdy takich zapachów nie było ,pogoda temu służy ,ja właśnie mam piwonie we flakonie i goździki pachnące i upajam sie tymi zapachami ,te od znajomej babci Franciszki jeszcze nie zakwitły zupełnie ,ale sie otwierają ,teraz kwitną od znajomej babci Julianny ,olbrzymy i o wielkim zapachu ,zakwitły tez po raz pierwszy bardzo buraczkowe od naszej Tereni TerDob, cudne są ,ale aż trudno ten kolor uchwycić ,przyjedź zobaczyć te piwonie ,w ten weekend mnie nie ma bo jedziemy w świętokrzyskie otworzyć domek grzybowy ,ale w poniedziałek już jestem ,pozdrawiam ;:168

Gosiu,siedź i czekaj ,bo będzie piwoniowy ciąg dalszy ,dopiero sie zaczyna ,zaraz po kwitnieniu zasil swoje nawozem potasowo -fosforowym ,koralowe i ta biała są cudne ,ale Top Brass-olbrzymia kula z najjaśniejszym różem ,nie można nawet tego uchwycić i bardzo pachnąca i White cup dla mnie obłędnie piękne ,ale będą jeszcze inne faworytki,pozdrawiam ;:196

Marysiu,mam kilka faworytek co ujęły mnie bardzo ,ale wszystkie je kocham i ciągle mi mało,Miss America też cudna ,duży sentyment mam tez do tych starych babcinych odmian ,mam ich trochę od różnych babć i od swojej też i otaczam je szczególną opieką ,jeszcze nie zakwitły jak powinny ,Marysiu te piwonie trzeba zobaczyć na żywo,wiec zapraszam ;:168 ich pozdrawiam i zapraszam ;:196

Lodziu,do mnie też możesz przyjechać na święto piwonii, :uszy bo mam ich dużo ,dopiero zaczynają swój pokaz ,moje drzewa i krzewy to taki filar tego ogrodu ,a potem cała reszta uzupełniająca i jakoś to jest ,pozdrawiam ;:168

Ewuniu,to prawda wszystkie piwonie są cudne ,ja je bardzo kocham i trochę ich uzbierałam ,i cieszę sie ,że je mam bo to najpiękniejszy dla mnie okres ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martus domyślam się; że nie wszystko -1 ha to same kwiatki.
Ale sad i pewnie trawa też trzeba czasami zrobić. Krzewy. .itp..
U mnie będzie dużo mniej. Ale prawie połowę Twojego. Sad zwiększymy. Wszystko rozluźnie ; Maliny ,krzewy owocowe. Porzeczki.borówki. tutaj i za siatką mam poupychane na maxa. Warzywnik też będzie przeniesiony.
Ale no właśnie wszyscy pracują. A syn tylko co na chorobowym ale on jeszcze za wiele nie może z chodzeniem .a cóż dopiero z pracą.
Ale też mam nadzieję, że powolutku coś tam do przodu będzie się posuwac. :roll:
Dobrego dnia życzę. :wit
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak mi narobiłaś ochoty pachnącym bukietem, że zabrałam nożyk i wyruszyłam w rabatki. Zrobiłam piękny kolorowy bukiet w kolorach bieli, czerwonego, fioletu, nawet jako wypełniacz dodałam kocimiętkę od Ciebie.
Dziękuję za zaproszenie, ale nie dam rady, będę podziwiała piwonie na zdjęciach.
Wyobrażam sobie jak jest pięknie, a zapachu zazdroszczę.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Martuniu, jakieś wredne sarny odwiedzają Twój piękny ogród ;:222 Szkoda różanych pączków. Tyle piękności nie pokaże nam się na oczy. Ale ilością krzaków zrobiłaś na mnie wrażenie. 350 róż, toż to plantacja ;:oj Tym bardziej mi szkoda, że ich nie zobaczę.
Piwonie piękne, każda jedna przyciąga spojrzenie.
Jesteś niepoprawna ;:306 160 pomidorów? To kolejna plantacja. Zostaniesz w takim razie plantatorem ;:oj Nic dziwnego, że nie wyrabiasz. Spociłam się od samego czytania ;:306
Jak zwykle z przyjemnością pospacerowałam po Twoich włościach, nasyciłam się zapachami i kolorami. Słoneczne pozdrowienia wysyłam
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Matko jedyna, to ja takiego małego ogrodu nie umiem ogarnąć z braku czasu a jakbym miała tyle róż i nie tylko co ty kochana, to już by wszystko dawno zarosło chyba..
Szacunek że dajesz radę. ;:180
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu gdybyś była bliżej :wink: Niestety teraz mam trochę różnych uroczystości rodzinnych, bo ja i dzieci jesteśmy majowi ;:304 Ale jak mam w pamięci ten las kulek to sobie wyobrażam :D Mimo wszystko że to nie to samo co na żywo to rób zdjęcia i wklejaj, bo wszyscy chętnie oglądamy :D Pozdrawiam i przesyłam ucałowania Obrazek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marto pokaz piwoniowy super ;:138 okay niesamowite, powiedz mi czy te Coral`owe odmiany od słońca tez u Ciebie tracą barwę ? bo moje trochę wyblakły, ale i tak nadal są piękne :)
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Marta, współczuje Ci obgryzionych róż. Kochana ależ masz piękne piwonie. Zwłaszcza dwie wpadły mi w oko. Mam jeszcze miejsce dla dwóch, więc spisze sobie nazwy u ciebie i będę polować na nie. Cudne, naprawdę cudne.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Marta piwonie masz cudne.Wcale się nie dziwie,że lubisz ten czas.A masz coś z żółtych? Czekam na fotkę obuwika. :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam was kochani,ja teraz jestem w świętokrzyskim w moim grzybowym domku w lesie,przyjechaliśmy otworzyć sezon grzybowy ,wszysko w domku zrobione przewody wodne i kanalizacyjne połączone trawa skoszona ,ja po obiadku nazrywałam szczawiu,i już uduszony z masełkiem pójdzie do zamrażarki w słoiczkach i będzie pyszna zupka w zimie tak na odmianę ,ogród wczoraj podlałam ,pomidorki też,zrobiłam zdjęcia i zostawiłam na dwa dni ,jutro wracam do domku.

Aniu,wszystkiego trzeba dopilnować i pracy w takim ogrodzie dużo ,z drzewkami owocowymi tez jest praca, żeby były przycięte,zwapnowane ,zasilone,trawę kosimy na 3 kosiarki ,ja jeżdżę kosiarką traktorkiem ,zięć kosiarką małą z napędem kosi ścieżki ,a mąż podkaszarką kosi przy drewnianych obrzeżach i tak raz w tygodniu jedziemy,i tyle jest panów w ogrodzie ,no może czasem jak mąż ma chwilę to coś od niego wydębię ,żeby zrobił,czasem ławeczkę zbije ,albo wykopie jakieś brzydkie krzewy ,ale powolutku też posuwamy sie do przodu ,przecież nie było nic ,pozdrawiam ;:168

Dorota,ja nie wyobrażam sobie domku bez bukiecików,ciągle coś przynoszę ,bo uwielbiam patrzeć na kwiaty,szkoda ,że nie możesz zobaczyć tych piwonii na żywo,pozdrawiam :wit

Iwonko,też tak uważam ,bo inni mają ogrodzone i nie mają juz saren ,nie wiem dlaczego ja mam ,w tamtym roku też dużo róż nie miało zdjęć ,bo je systematycznie zjadały,aż drżę,żeby nie polubiły piwonii,chyba jestem szalona z tymi ilościami ,ręce mnie bolą ,że smaruję altacetem bo mam jakby potłuczone ;:306 i bardzo mi to pomaga ,piwoniowy pokaz właściwie dopiero się zaczyna ,jeszcze dużo jest pączków,teraz zakwitły goździki i irysy to znowu doszło zapachów,chyba nigdy tak ogród nie pachniał bo teraz to wszystko naraz kwitnie ,zapraszam znowu na piwoniowe spacery i pozdrawiam ;:168

_oleander_,mnie też czasem zarasta nawet bardzo ,ale w tym roku jakoś lepiej u mnie ,ale sa miejsca gorsze,no trudno ,już chyba przesadziłam z tym wszystkim ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,mój Boguś też majowy,a las kulek może sie rozwinie zupełnie do poniedziałku ,bo jutro pewnie wrócę już późno do domku,zdjęć dzisiaj sporo zrobiłam przed wyjazdem, może wstawię dzisiaj trochę i jutro resztę ,pozdrawiam ;:196

Mariuszu,piwonie koralowe zmieniają kolor wraz z dojrzewaniem ,jak zakwitną to kolor piękny wyraźnie koralowy ,a jak dojrzewa to blednie i żółknie i też pięknie wygląda ,inne piwonie też tak zmieniają kolor z różowego na bialutki,pozdrawiam :wit

Ewa,nie mogę poradzić z tymi sarnami ,czasem jestem wściekła,bo tyle urobię sie z różami i nic nie mam ,na zimę trzeba wszystkie okopać ,okryć choiną ,na wiosnę odwrotnie ,dochodzi odchwaszczanie i zasilanie i podlewanie i nic nie ma , gdzieniegdzie zgubiły pączki to jakieś pojedyncze kwiatki zakwitną ,jak nie dojedzą ,będą jeszcze inne piwonie to może więcej chciejstw sobie zapiszesz,pozdrawiam :wit

Ala,mam żółte piwonie całe 3 szt,dwie już kwitną ,a trzecia dopiero będzie kwitła,obuwika sfotografuję chyba dopiero w poniedziałek ,pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj może nie piwonie ,bo inne kwiatuszki też zasługują na pokazanie ,tak się wdzięczą do nas

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu wszystkie nasze roślinki zasługują na uwagę i dobrze robisz że teraz pokazujesz irysy i inne bo jak Cię zauroczą piwonie to świata poza nimi nie zauważysz ;:306 To zdrowia dużo dla Bogusia ;:304 Pozdrówcie Świętokrzyskie :wit bo to piękne tereny...lasy! Może jakiegoś grzybka znajdziesz ;:oj
Szczęśliwej powrotnej drogi i do zobaczenia ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Szczawiową tak rzadko jadam, a to taka pyszna zupa... niestety u nas w lasach praktycznie zanikł. Nie wiem dlaczego?
Piękne irysy masz, lubię ich paszcze! ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”