Irlandzki Ogrod Ani.1
Aniu dziękuję.Grzesiu też odgadł Chyba tylko ja się nie znam kompletnie na roślinkach
Masz racje,podobne do mieczyków Tu w zime raczej nie przemarznie.
Byłam w ogrodniczym,nawet fotki zrobiłam
Ta żaba na rowerze(3 zdjęcie) była śwetna
Było dużo hortensji ale tej,której szukam nie było I znowu nic nie kupiłam do ogrodu
Ale kupiłam dwa domowe cudeńka..a co tam,pochwalę się
To mój pierwszy storczyk,po tym co tu wyczytałam na forum boję się,że mnie dopadnie storczykowa choroba
A ta druga roślinka to nie wiem co to?Wstawiłam już do wątku o sukulentach,może ktoś rozpozna
Pozdrawiam Ania.
Masz racje,podobne do mieczyków Tu w zime raczej nie przemarznie.
Byłam w ogrodniczym,nawet fotki zrobiłam
Ta żaba na rowerze(3 zdjęcie) była śwetna
Było dużo hortensji ale tej,której szukam nie było I znowu nic nie kupiłam do ogrodu
Ale kupiłam dwa domowe cudeńka..a co tam,pochwalę się
To mój pierwszy storczyk,po tym co tu wyczytałam na forum boję się,że mnie dopadnie storczykowa choroba
A ta druga roślinka to nie wiem co to?Wstawiłam już do wątku o sukulentach,może ktoś rozpozna
Pozdrawiam Ania.
Okazuje się, że nie tylko Ty Aniu nie znasz się na roślinach Z ledwością pamiętam jak nazywają się niektóre z mojego ogródka , no chyba, że chodzi o moje ulubione, to inna sprawa
Żaba jest świetna, w sam raz dla Twoich pupilków - może zamiast targać kwiatki, bawiliby się z nią?
Żaba jest świetna, w sam raz dla Twoich pupilków - może zamiast targać kwiatki, bawiliby się z nią?
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu dziękuję za odwiedziny. Masz prześliczne pieski. Mają takie miłe pysie
Plaże w Irlandii są naprawdę wspaniałe....
A te lilie za 1 euro - no naprawdę szkoda że więcej nie kupiłaś! Ja w tym roku wiosną kupiłam cztery odmiany i jesienią na pewno kupię kolejne. To wspaniałe kwiaty, są prawdziwą ozdobą ogrodu.
Plaże w Irlandii są naprawdę wspaniałe....
A te lilie za 1 euro - no naprawdę szkoda że więcej nie kupiłaś! Ja w tym roku wiosną kupiłam cztery odmiany i jesienią na pewno kupię kolejne. To wspaniałe kwiaty, są prawdziwą ozdobą ogrodu.
- fela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lut 2009, o 17:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, storczyk super . Ja mam dwa i chyba poprzestanę na tym. Z drugiej jednak strony, kiedy myślę o tych wszystkich czynnościach pielęgnacyjych(przegotowywaniu wody, dodawaniu nawozu, swoistych kąpielach) to wydaje mi się nawet sensowne tworzenie kolekcji. Nie ma różnicy czy robi się to wszystko dla jednego storczyka czy dla wielu.
Witam
Gosiu,Ambo,Marysiu,Reniu ogromnie dziękuję za odwiedzinki Zaraz odwiedzę Wasze ogródeczki
Dziś byłam w drugim sklepie ogrodniczym,jest dosyć duży ale roślinki nie są w zbyt dobrej kondycji..dlatego można się targować Kupiłam róże za 9E ale o tym póżniej..najpierw fotki ze sklepu.Zapraszam na spacer
AniaDS fotki róż specjalnie dla Ciebie zrobiłam Nie są w zbyt dobrym stanie po deszczach
A oto mój zakup: Kwiat jest ogromny,średnica 16 cm,pachnie intensywnie,cytrusowo
Pozdrawiam Ania.
Gosiu,Ambo,Marysiu,Reniu ogromnie dziękuję za odwiedzinki Zaraz odwiedzę Wasze ogródeczki
Dziś byłam w drugim sklepie ogrodniczym,jest dosyć duży ale roślinki nie są w zbyt dobrej kondycji..dlatego można się targować Kupiłam róże za 9E ale o tym póżniej..najpierw fotki ze sklepu.Zapraszam na spacer
AniaDS fotki róż specjalnie dla Ciebie zrobiłam Nie są w zbyt dobrym stanie po deszczach
A oto mój zakup: Kwiat jest ogromny,średnica 16 cm,pachnie intensywnie,cytrusowo
Pozdrawiam Ania.
Felu dziękuję.Ja się troszkę obawiam czy podołam tym wymagającym roślinkom.Bardzo mi się podobają...ale czy dam radę na razie spróbuję z jednymfela pisze:Aniu, storczyk super . Ja mam dwa i chyba poprzestanę na tym. Z drugiej jednak strony, kiedy myślę o tych wszystkich czynnościach pielęgnacyjych(przegotowywaniu wody, dodawaniu nawozu, swoistych kąpielach) to wydaje mi się nawet sensowne tworzenie kolekcji. Nie ma różnicy czy robi się to wszystko dla jednego storczyka czy dla wielu.
Aniu, ta herbaciana róża jest POWALAJĄCA . No przepiękna po prostu . Dziś jedziemy do ogrodniczego, jak taką "ustrzelę", to biorę w ciemno . Róże jako jedne z nielicznych roślinek dobrze u mnie rosną. Nie wiem, jak będzie z zimą ale póki co - są zdrowe i bardzo chcą kwitnąć . Wiesz Aniu, jak je przygotować do zimy? Bo ja, powiem Ci szczerze - nie bardzo. Czytałam trochę na ten temat ale nadal w sumie nie wiem na jaką wysokość je przyciąć i czym nakryć. Agrowłóknina wydaje mi się zbyt cienka ale może się mylę? A jak Ty Anusiu zamierzasz je przechowywać?