Kosaciec (Iris) ZDJĘCIA cz.1
- tralaluszy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Irysy
Mój jest jeszcze ciemniejszy - ze dwie strony wstecz. Przy czym jeśli chodzi o zdjęcie Tralaluszy i moje to chyba kwestia bardziej aparatu i pory dnia, pogody. Nie ma to jak nieuzbrojone oko.
- tralaluszy
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
@ Babuchna ? co to są irysy SDB? Jeśli chodzi o irysy karłowe, liliputy, variegata i inne takie ? to moje fotki z końca marca bieżącego roku też trzeba przenieść ? bo Ajax The Less, którego wówczas tu wklejałem, też nawet dwudziestu centymetrów nie ma?
A poniżej kolejny szał kwitnienia na moim balkonie. To jest wspominany już przeze mnie biedak, który od Bakkera przyszedł w październiku 2010 w formie kompletnie przegniłego, cieknącego i ohydnie śmierdzącego kłącza. Po tygodniowym suszeniu na słońcu i wymoczeniu w środku przeciwgrzybowym zabrał się do życia, a poniżej efekty. Kwiatostanów ma pięć, po trzy kwiaty na każdym. Oczywiście odmiana nie zgadza się z żadną z zamówionych (co u Bakkera jest typowe). Przy okazji jest to dowód na to, że irysy wysokie nadają się do uprawy doniczkowej.

Pozdrawiam!
LOKI
A poniżej kolejny szał kwitnienia na moim balkonie. To jest wspominany już przeze mnie biedak, który od Bakkera przyszedł w październiku 2010 w formie kompletnie przegniłego, cieknącego i ohydnie śmierdzącego kłącza. Po tygodniowym suszeniu na słońcu i wymoczeniu w środku przeciwgrzybowym zabrał się do życia, a poniżej efekty. Kwiatostanów ma pięć, po trzy kwiaty na każdym. Oczywiście odmiana nie zgadza się z żadną z zamówionych (co u Bakkera jest typowe). Przy okazji jest to dowód na to, że irysy wysokie nadają się do uprawy doniczkowej.

Pozdrawiam!
LOKI
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Teee, Fox ? jak Ty to robisz? Przecież zawilce raczej kiepsko znoszą nadmiar wilgoci, a z kolei kosaciec żółty to roślina, która normalnie rośnie w częściowym zanurzeniu...
A poniżej jeszcze jedna fotka ? tym razem poglądowa ? mojego ocaleńca.

Pozdrawiam!
LOKI
A poniżej jeszcze jedna fotka ? tym razem poglądowa ? mojego ocaleńca.

Pozdrawiam!
LOKI