Anoli Gra W Zielone /cz. 4/
Re: Anoli Gra W Zielone /cz. 4/
Ale tu pięknie kwitnąco i kolorowo:)
- sangwinaria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
jakoś dotarłam do Ciebie fiołkowa koleżanka . ja też czekam na scandala
. Malinowy trailer trzymał mnie 2 lata i wreszcie zakwitł

- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
hejka
co tam słychać u zielonych
pochwal nam się plizzzzz....
co tam słychać u zielonych
pochwal nam się plizzzzz....

- anoli
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Witam wszystkich miłych gości. Niestety nie mam się cym chwalić. Ostatnio nie idzie wśród kwiatków dobrze. Szczególnie fiołki ucierpiały.
W naszym domu latem pojawił się nowy lokator - mala kociczka. Niestety zapałała miłością do moich biednych rosiczek. Dwa razy zorganizowała też rajd po parapetach. Teraz jest już grzeczna. Wywalczyła sobie kawałeczek miejsca na obu moich parapetach i żyje w zgodzie z kwiatkami.
Niestety ja straciłam serce do kwitów. 25 Listopada pożegnałam mojego ukochanego psa - Skandala. W tym samym dniu zaczął marnieć jego imiennik fiołek.
Jeśli odzyskam kiedyś zielonego ducha, to będę się chyba chciała skupić na 3-4 gatunkach. Ale to bardzo odległe plany.
Pozdrawiam
W naszym domu latem pojawił się nowy lokator - mala kociczka. Niestety zapałała miłością do moich biednych rosiczek. Dwa razy zorganizowała też rajd po parapetach. Teraz jest już grzeczna. Wywalczyła sobie kawałeczek miejsca na obu moich parapetach i żyje w zgodzie z kwiatkami.
Niestety ja straciłam serce do kwitów. 25 Listopada pożegnałam mojego ukochanego psa - Skandala. W tym samym dniu zaczął marnieć jego imiennik fiołek.
Jeśli odzyskam kiedyś zielonego ducha, to będę się chyba chciała skupić na 3-4 gatunkach. Ale to bardzo odległe plany.
Pozdrawiam
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Ilonko głowa do góry i przypomnij sobie wszystkie szczęśliwe chwile ze Skandalem, on na pewno nie chciałby abyś się długo smuciła.
mocno.

pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Ilonko i ja Cię bardzo mocno
Mam nadzieję, że Twój zielony duch szybciutko do Ciebie powróci.
Pamietaj, że tu są ludzie, którzy o Tobie myślą.

Pamietaj, że tu są ludzie, którzy o Tobie myślą.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- koniczynka
życzę ci aby ten zielony duch powrócił do ciebie jak najszybciej
- anoli
Wiosna już na drzewach i krzewach, a na moich parapetach chyba najbrzydsza w świecie jesień. Niestety nie mam w tej chwili ani jednego fiołeczka. Z niektórych kwiatków musiałam sama zrezygnować, inne odeszły, lub miały wypadki. Zaczęłam się zastanawiać nad odbudową choć części kolekcji.
Zaczęłam od tej pięknoty, która zamieszkała na kuchennym parapecie
Przedstawię też trzy sierotki, które z nami zamieszkały. To one miały spory wkład w reorganizację parapetów. Ale już teraz troszkę więcej mają w głowach i gdyby nie to, że budżet nam bardzo ograniczyły, to mogłabym znowu zaszaleć kwiatowo.

Zaczęłam od tej pięknoty, która zamieszkała na kuchennym parapecie

Przedstawię też trzy sierotki, które z nami zamieszkały. To one miały spory wkład w reorganizację parapetów. Ale już teraz troszkę więcej mają w głowach i gdyby nie to, że budżet nam bardzo ograniczyły, to mogłabym znowu zaszaleć kwiatowo.

- anoli
- koniczynka
Ale masz urocze urwisiątka ten z pierwszego zdjęcia ma takiego fajnego pysia
słodziaki

słodziaki

- anoli
Niestety teraz główie one rosną na parapecie. Ciagle są z nimi przygody. Posiałam pomidorki koktajlowe, żeby były na balkon, to ta większa trikolorka zgryzła większości kiełkujące łebki. CO prawda nie muszę ich Dzięki temu pikować, ale nie o to chodziło.
to jeden z moich ocalałych ulubieńców na kuchennym oknie.

- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cześć Ilonko
Bardzo mi przykro z powodu Skandala
Ale na pewno przy takiej gromadce kociąt nie masz czasu się smucić
Widzę starca bluszczolistnego - od Ciebie kiedyś dostałam szczepkę i również cały czas ją mam na parapecie kuchennym
Co jakiś czas muszę go przycinać, bo szybko się rozrasta i brzydko wyciąga, a do tego bardzo usychają mu starsze liście. Również bardzo go lubię
Pozdrawiam Cię serdecznie! 

- anoli
Witaj!
Kotki do nas trafiły, bo potrzebowały domku. Ale oczywiście nie ma co porównywać ich obecności, do 20 lat wspólnego ze Skandalem życia.
Starzec bluszczolistny strasznie mi zmarniał, obecnie zaczyna troszkę odbijać. Wiele roślinek niestety straciłam. Ostatnio koty przyczyniają się do zniszczeń. Mam jednak nadzieję, że coś mi tam zawsze zostanie.
nowe szczepki od przemiłej osóbki zaczęły mi kwitnąć zamiast rosnąć. Wyglądają bardzo radośnie.
nadal kwitnie, ale niestety nabrało kolorków.
Kotki do nas trafiły, bo potrzebowały domku. Ale oczywiście nie ma co porównywać ich obecności, do 20 lat wspólnego ze Skandalem życia.
Starzec bluszczolistny strasznie mi zmarniał, obecnie zaczyna troszkę odbijać. Wiele roślinek niestety straciłam. Ostatnio koty przyczyniają się do zniszczeń. Mam jednak nadzieję, że coś mi tam zawsze zostanie.

- ewasz29
- Od: 23 mar 2009, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wpadłam żeby zostawić pozdrowienia ,po prawie 2-letniej mojej nieobecności .A u Ciebie widzę ,że panują ,,kocie '' nowości
U mnie jeśli chodzi o zwierzaki ,to ilość ta sama ,tyle ,że kolorystyka inna ,bo burasek(taki jak twój) i 2 czarne kociczki .

U mnie jeśli chodzi o zwierzaki ,to ilość ta sama ,tyle ,że kolorystyka inna ,bo burasek(taki jak twój) i 2 czarne kociczki .
- anoli
Dziękuję za odwiedziny.
Długo nie zaglądałaś, ja za to niezbyt często. Zawsze chciałam mieć czarnego kota. Pasował by do mnie - czarownicy. Na razie muszą mi wystarczyć czarne suńki. Choć to zupełnie nie ta bajka.
na parapecie kuchennym trwa jeszcze portulakaria,
oraz żyworódka pierzasta. Niestety obecnie jedyna z moich żyworódek.