Zamiokulkas zamiolistny - pielęgnacja, problemy w uprawie cz.1
Cześć!
Mam problem z moim zamiokulasem. Jest młody i nie wiem co się z nim dzieje.Otóż podlałem go z 1miesiąc temu,a jemu
od dołu jakby gniły łodygi.Stoi w miejscu półcienistym. Nie wiem może to jakaś choroba na niego weszła?Mam jeszcze 1 małego i ten stoi na parapecie i nic mu nie jest?Proszę jakby któs coś wiedział na ten temat to bym prosił radę.Szkoda
mi go żeby mi padł? bardzo dziękuję

Mam problem z moim zamiokulasem. Jest młody i nie wiem co się z nim dzieje.Otóż podlałem go z 1miesiąc temu,a jemu
od dołu jakby gniły łodygi.Stoi w miejscu półcienistym. Nie wiem może to jakaś choroba na niego weszła?Mam jeszcze 1 małego i ten stoi na parapecie i nic mu nie jest?Proszę jakby któs coś wiedział na ten temat to bym prosił radę.Szkoda
mi go żeby mi padł? bardzo dziękuję
Mój miał podobne objawy-nie przelewałam go-mimo,że na naklejce na doniczce było napisane, że rośnie w cieniu lub półcieniu, jak postawiłam go na podłodze listki systematycznie gniły( mimo że, nie był nigdy przelany)- po przestawieniu go bliżej źródła światła, zaczął rosnąć. Po uważnym przeczytaniu wątku o zamioculcusie, widzę ze tak jest u większości osób. Mój nigdy, nie chce rosnąć jak zdejmę go z parapetu. Może są różne odmiany?