będę dzis dzielil, nozyk czy siekierka ??

mam tez ladniutkiego fikusa rabusta i zastanawiam sie co z nim zrobic.
Pozdrawiam
marcin.czemny
eMCZe
Właśnie dlatego proponuję obcięcie wszystkichcentauryda pisze:Tak, przyszło mi to do głowy, że obcięcie tylko jednego opóźniłoby wzrost nowych pióropuszy...
Jest znaczna różnica i niestety ale teraz dużo szybciej i pinki i czubki sie ukorzenią, zimą będzie to zdecydowanie dłużej trwało a czasami się nie ukorzeniają tylko gniją bo mają za mało światła i zdecydowanie nie takie warunki klimatyczne wtedy.centauryda pisze:A czy pora roku wpływa na jukę - czy teraz nowe pióropusze rosłyby szybciej niż np. w grudniu?
(zimą mogłabym łatwiej przeboleć brak zieleni na juce, ponieważ będzie choinkanawet byłoby mi to na rękę, bo juka i choinka naraz słabo mi się mieszczą ;))
Zależy od rośliny ale do takiego bardzo ładnego wyglądu z kilkoma rozetami na tych czterech pinkach + dosadzone rozety od dołu w ziemię by to naprawdę ładnie wyglądało myślę że rok czasu spokojnie od pocięcia.centauryda pisze:Jak długo będę czekać na to, aż taka obcięta juka porządnie się zazieleni i będzie wyglądała jak juka?
Kilka dziewczyn z forum odmładzało juki, popatrz w tematach komu odpowiadałem i popytaj.centauryda pisze:Ma ktoś może zdjęcia tak potraktowanych roślin po miesiącu, dwóch, sześciu czy dwunastu?