Traktor ogrodowy,ciągnik,minitraktor
- asprokol
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2012, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Traktor ogrodowy,ciągnik
Vat zapłacisz nawet jak zapłaciłeś go na Ukrainie. (możesz się starać o zwrot od Ukraińców, wystarczy przedstawić potwierdzenie wywozu dać prowizję firmie która to załatwia)
Gdy nie będziesz miał faktury eksportowej to cło i Vat wyliczą z wartości brutto czyli zapłacisz cło i podatek od Vatu pobranego na Ukrainie.
Gdy nie będziesz miał faktury eksportowej to cło i Vat wyliczą z wartości brutto czyli zapłacisz cło i podatek od Vatu pobranego na Ukrainie.
Troszkę skomplikowane ale do ogarnięcia.Byle cło i podatek nie dowaliły za dużo, bo to będzie mało opłacalne.Jeszcze szansa że ktoś w Polsce będzie to sprzedawał i serwisował.Sprzęt na wiosnę bardziej potrzebny więc może się coś zmieni,co roku widzę więcej wynalazków z Azji po sklepach niektórzy to nawet serwisują.A co ty sądzisz o tym ciągniku(pomijając że po części chiński)?
ciągnik jednoosiowy goldoni
Witam ,gdzie można znaleźć informację o ciągniku jednoosiowym goldoni jolly 57i,niedawno zakupionym (używany)sprawny.Chodzi mi o dane techniczne.
Jak już na pisałem jest to CIĄGNIK JEDNOOSIOWY (inne nazwy:dzik,glebogryzarka z tylnym napędem,nośnik narzędzi)ten akurat ma tylko glebogryzarkę w zestawie ale można do niego różny osprzęt podpiąć.Interesują mnie tylko dane techniczne lub gdzie takie informacje szukać?
Re: Traktor ogrodowy,mikrociągnik
Filtr do Kuboty XB-1 to: W21ESO1530zmeczony pisze:Witam
1.Jaki filtr oleju będzie w traktorku Kubota XB1?
Dobiorę coś z Filtrona?
2. Czy syntetyczny olej ....
wymiary:
(mm): 81 / (mm): 84/: M20 x 1,5
gr: 316 g
Pasuje do modeli:
KUBOTA
B 1550 , B 1700 , B 1710 , B 1750 , B 2100 , B 2110 , B 2150 , B 2400 , B 2410, B 4200 , BX 2200 , F 2000 , F 2100 , F 2560 , F 2880 , GL 11000 , GL 5500 S , GL 6000, GL 6500 S , GL 7000 , GL 9000 , G 26 , KC 120 , KC 121 , ZD 28
KIOTI
CK 20 , CK 22 , LB 1714
Cod: 33270019
Cod original:
W21ESO1530 HH15032094 1524132094 1524132090
/ KUBOTA KIOTI
https://obrazki.elektroda.pl/5104613400 ... _thumb.jpg
Pozdrawiam

Ciągnik na raty
Witajcie,
chciałbym w tym roku kupić ciągnik, ale raczej nie za gotówkę, będę musiał wziąć go na raty i zastanawiam się, czy mam na to w ogóle jakieś szanse. Pod względem dochodów powinno być ok, ale co jeszcze biorą pod uwagę przy ocenie możliwości spłaty?
chciałbym w tym roku kupić ciągnik, ale raczej nie za gotówkę, będę musiał wziąć go na raty i zastanawiam się, czy mam na to w ogóle jakieś szanse. Pod względem dochodów powinno być ok, ale co jeszcze biorą pod uwagę przy ocenie możliwości spłaty?
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 2 lut 2013, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Biorą wydatki i z różnicy wychodzi czy stać Cię na ratę i życie. Nowy ciągnik ogrodowy będziesz brać czy używkę? Bo używane to chyba kredyt gotówkowy i zakup "za pieniądze".
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 8 sie 2015, o 11:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Traktorek scout
Witam
Czy ktoś z forumowiczów wie coś na temat traktorków scout to chyba jakaś nowość na polskim rynku. Traktorki z silnikiem na wzór tzw esów.Na wschodzie podobno w sprzedaży od 10 lat tylko ja nie bardzo mam możliwość zdobycia info a jeszcze żeby pochwalił sie o nich ktoś kto używa to by było super.
Czy ktoś z forumowiczów wie coś na temat traktorków scout to chyba jakaś nowość na polskim rynku. Traktorki z silnikiem na wzór tzw esów.Na wschodzie podobno w sprzedaży od 10 lat tylko ja nie bardzo mam możliwość zdobycia info a jeszcze żeby pochwalił sie o nich ktoś kto używa to by było super.
-
Brak zwykłego tuza.
-
A to nie jest tak ze jak ma rozdzielacz dwu czy trzysekcyjny to można sobie założyć osprzęt
-
Osprzęt możesz, ale nie masz ramion jak w ciągniku. Czyli jesteś zdany na narzędzia dedykowane, albo rzeźbienie.
Taki:

Jeśli myślisz o małym ciągniku to IMHO albo ~30-40k pln i coś w stylu john deer czy europejska Kubota, albo 10-20k i starsze japończyki.
Taki:

Jeśli myślisz o małym ciągniku to IMHO albo ~30-40k pln i coś w stylu john deer czy europejska Kubota, albo 10-20k i starsze japończyki.
-
Właśnie interesuje mnie coś małego osprzęt to pług jednoskibowy, brony, kosiarka i tyle nowej kuboty za 50tys plus osprzęt nie kupię a roczniki z lat 80tych czy 90tych to jakoś się boję że stare i się rozleci.
-
Stawiam dolary przeciw orzechom, że prędzej się rozlecą te nowoczesne wynalazki niż starocie ;-)
Ale jak kupisz to podziel się wrażeniami.
Ale jak kupisz to podziel się wrażeniami.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 10 lut 2020, o 18:23
Ciągnik jednoosiowy żubr
Witam, wie ktoś coś o tym ciągniku Żubr. Ktoś użytkował go? Jak z jego trwałością? Moze ktoś coś zaproponuje w tych pieniądzach ?
Link do opisu ciągnika
http://www.mtr.podlasie.pl/products-pag ... br-mx101e/
Nie mogę żadnych informacji o nim znaleźć, wiem jedynie że to chiński sprzęt.
Link do opisu ciągnika
http://www.mtr.podlasie.pl/products-pag ... br-mx101e/
Nie mogę żadnych informacji o nim znaleźć, wiem jedynie że to chiński sprzęt.