Trochę spóźniona odpowiedź, ale wyjaśnięmonika pisze:Alembik Rudy ziemniaczany to 127/K 'wczesny' ziemniaczany, prawda? tu go Suppa opisuje, on jest po prostu wczesny, ale niestety ja nigdy nie wiem co autor miał na myśli pisząc 'dość wysoki'![]()
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3#p3409483
wg opisu krystynac50 'Rudy - w tunelu . Krzak wysoki liść ziemniaczany Owoc sakiewkowy dojrzały prawie brązowy lekko zielony przy szypułce'
Także widzisz -dla kobitki wysoki dla faceta dość wysoki![]()
Wg mnie Carbon ma ładnie porządnie wykształconą bryłę korzeniową, ale chyba max z tydzień jeszcze tak może pociągnąć, chyba już mu się zaczynają zwijać korzenie. Zależy kiedy chcesz go sadzić, ale ja nie fachowiec

Pisząc dość wysoki miałem na myśli, iż wtedy był poniżej przeciętnego wzrostu wśród moich pomidorów wysokich, rosnących na jednym poletku. Opisując te odmiany używałem określeń subiektywnych, na pierwszy rzut oka widać że jedne odmiany rosną bardzo wysokie, inne tworzą pewną średnią a część jest niższa

Mój Rudy jest raczej typem generatywnym, choć głowy nie dam. Zawiązywał zawsze mnóstwo owoców nie tworząc przy tym jakiegoś potężnego krzaczora. Ale to odmiana nieustalona i niekoniecznie musi tak być w tym pokoleniu.