O! a ja właśnie cierpię na brak pojemników do mojej szklarenki!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Hej czytając ten wątek przeczytałem żeby nie przykrywać nasion lobelii a ja dzisiaj wysiewając ją przykryłem cienką warstwą ziemi i nie uklepywałem czy jeszcze będzie cos z niej?
Majeranek i tymianek z przeznaczeniem do gruntu wysiewam zwykle z pocz. kwietnia w pojemniki, które stawiam w foliowcu.
Ale bazylię planuję wysiać na dniach, bo też już korci
Ruda2011 pisze:Wysiałam I partię nasion w mojej szklarni (wersja oszczędnościowa)
Pomysł robi furorę! Może nie będę musiała karmić ślubnego codziennie lodami!
U mnie po trzech dniach od wysiania zaczyna się całkiem zielono robić w pojemniczkach!
Fajny pomysł właśnie grzebałam po kontach za pojemnikami bo zostało mi jeszcze 4 rodzaje nasion a już ślubny narzeka że do hodowania pleśni to już jeden krok
No....mnie wpuścić do kwiaciarni....
Co z tego i kiedy wsiewać do doniczek,a co do gruntu i kiedy?
Heliotrop
nemezja
me...Brawo,teraz się zorientowałem,że mam melisę a nie miętę lekarską....Też dobrze Czyli melisa lekarska
mięta pieprzowa
szarłat trójbarwny
ubiorek
bazylia pospolita
tujałka zmienna
eszolcja
portulaka
chaber