Kawon ( arbuz ) - część 8
- elaos
- 500p
- Od: 10 kwie 2016, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kawon ( arbuz ) - część 8
Konkurs pt "Do czego służą patyczki u Seby "
Pozdrawiam-Ela
Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Seba, super to wygląda. Coś tam może zgapie na kolejny sezon.
- hanusia19888
- 100p
- Od: 6 kwie 2017, o 14:44
A ja myśle ze dzięki patyczką, później będzie łatwiej znaleść "serce rośliny" Jak sie zrobi "busz" to czasem nie wiadomo gdzie podlewac
Hanuśka
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
To jest ewidentnie dla friseliny. Dołki ma w linii, w dodatku na podwyższeniu, to nie będzie miał problemu z ich znalezieniem, jeśli w ogóle potrzebował znaleźć.
- elaos
- 500p
- Od: 10 kwie 2016, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Seba stawiając te patyczki nawet chyba nie przypuszczał, ze mają tyle zastosowań. Dzięki forum sie dowiedział
Pozdrawiam-Ela
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Zgadzam się, ze te patyczki chronią sadzonkę aby agrowłóknina nie leżała bezpośrednio na arbuziku.
Danivil wow pięknie podrosly i to w tak krótkim czasie
Sky 50 odmian to ogromne wyzwanie - podziwiam, ja mam ok. 20 i wydawało mi się, że przesadziłam.
Więc oprócz polskich odmian arbuzów: Złoto Wolicy, Rosario, Bingo, Janosika mam jeszcze: Ogangeglo, Carolina Cross, Sweet Siberian, Cream of Saskatchewan, Alibaba, Blacktail,
Georgia Rattlesnake, Jubile i włoską odmianę arbuza, plus melony: Haze, Toad, Delice De La Table, Galia Orange, odmianę portugalską i karbowanego melona. Mam też roślinki z nasion zebranych z marketowych Cantalup i z nasion arbuzów, które w tamtym roku zebrałam.
Missouri oraz Moon and Stars nie wykiełkowały nad czym bardzo ubolewam , ale przynajmniej oko nacieszę patrząc na Seby pięknie nakrapiane roślinki Moon and Stars.
Zdjęcia postaram się zrobić i opublikować pod koniec tygodnia. Pozdrawiam.
Więc oprócz polskich odmian arbuzów: Złoto Wolicy, Rosario, Bingo, Janosika mam jeszcze: Ogangeglo, Carolina Cross, Sweet Siberian, Cream of Saskatchewan, Alibaba, Blacktail,
Georgia Rattlesnake, Jubile i włoską odmianę arbuza, plus melony: Haze, Toad, Delice De La Table, Galia Orange, odmianę portugalską i karbowanego melona. Mam też roślinki z nasion zebranych z marketowych Cantalup i z nasion arbuzów, które w tamtym roku zebrałam.
Missouri oraz Moon and Stars nie wykiełkowały nad czym bardzo ubolewam , ale przynajmniej oko nacieszę patrząc na Seby pięknie nakrapiane roślinki Moon and Stars.
Zdjęcia postaram się zrobić i opublikować pod koniec tygodnia. Pozdrawiam.
Gdzie kupujecie zagraniczne odmiany? Z Chin zamawiacie? Bo w przyszłym roku chciałbym się trochę poważniej zabawić z tymi arbuzami. Ten rok to tylko sugar baby u mnie.