Kilka grządek na początek ;)
- silversnow
- 500p
- Od: 30 maja 2016, o 23:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kacper1999
- 200p
- Od: 19 lut 2018, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kilka grządek na początek ;)
Cudowne kwiaty ! Nie mogę się nadziwić jak u Ciebie pięknie ! Lilie to istne cuda ! Z resztą wszystkie pokazane rośliny są przepiękne ! Róże bardzo ładnie kwitną Pełno różności u Ciebie Czekam na więcej !
- silversnow
- 500p
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olu i ja się poczęstowałam. U mnie też coś będzie wiśni ale takie malutkie jakoś.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jak to dobrze, że wszystkie wiśnie jeszcze nie zerwane
Olu śliczne róże i jaka kolekcja, ta na pierwszym zdjęciu wygląda ślicznie, chociaż biała też i mają takie zdrowe liście A kolekcja jednorocznych urzeka! Moje nie wszystkie jeszcze kwitną, bo ich nie pikowałam tak solidnie jak Ty i jeżeli ślimaki w nich nie zasmakują to zakwitną pewnie za miesiąc Olu przeszłaś chrzest ogrodnika i nawet jak będą lata, że będziesz zajęta to już wiesz, że umiesz i potrafisz. Jak będziesz miała pracę to kupisz więcej bylin a ogródek w ramach odpoczynku zawsze wypielisz w wolny dzień
Wszystko wygląda pięknie i ciesz się swoim sukcesem. Miłego wieczoru niedzielnego
Olu śliczne róże i jaka kolekcja, ta na pierwszym zdjęciu wygląda ślicznie, chociaż biała też i mają takie zdrowe liście A kolekcja jednorocznych urzeka! Moje nie wszystkie jeszcze kwitną, bo ich nie pikowałam tak solidnie jak Ty i jeżeli ślimaki w nich nie zasmakują to zakwitną pewnie za miesiąc Olu przeszłaś chrzest ogrodnika i nawet jak będą lata, że będziesz zajęta to już wiesz, że umiesz i potrafisz. Jak będziesz miała pracę to kupisz więcej bylin a ogródek w ramach odpoczynku zawsze wypielisz w wolny dzień
Wszystko wygląda pięknie i ciesz się swoim sukcesem. Miłego wieczoru niedzielnego
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ach te czereśnie. ...takie apetyczne,że na sam widok ślinka leci.
Róże cudnie ci kwitną. Gazanie ci się udały.
Zresztą dużo masz kwitnien; roślin z wskazanego siewu. Te cieszą ogromnie.
Pozdrawiam cieplutko
Róże cudnie ci kwitną. Gazanie ci się udały.
Zresztą dużo masz kwitnien; roślin z wskazanego siewu. Te cieszą ogromnie.
Pozdrawiam cieplutko
- silversnow
- 500p
Alu częstuj się jeśli tylko masz ochotę ;) Ten rok zdecydowanie u mnie nie jest zły w kwestiach kwiatowo- owocowych jak na rzie. Gorzej idą warzywa.Tyle tych szkodników: mączlik, mszyca, pchełki, śmietka. Moze jednak coś dla nas się uchowa.
Marysiu wiśnie już oberwane, ale mamy czereśnie i porzeczki.. Sporo jest owocków w tym roku Marysiu cały sekret tych moich sadzonek polegał na tym ze miałam pracę na pół etatu ..Mogłam je przenosić od okna do okna, doświetlać lampką , podlewać i nawozić niemal na zawołanie. Jeśli po kursie który robię ( taki z malutkimi maluszkami, bo z wykształcenia powinnam pracować ze starszymi dziećmi i młodzieżą , ale w szkołach nie ma dla mnie miejsca .No cóż, najwyraźniej moim przeznaczeniem jest opieka nad maleństwami czy to roślinnymi czy ludzkimi ) uda mi się znaleźć prac e na pełny etat, będę miała dwie opcje..Albo bylinki, .albo zdać się na pomoc Mamy .Ponieważ jest ona oczarowana moimi sadzonkami ( te z rynku są dużo mniejsze, szybko przekwitają i ogólnie są bardzo kiepskie przy mojej młodzieży ) stwierdziła ona ,że jest w stanie w razie mojego etaciku zastosować się do moich wskazówek pielęgnacyjnych . Marysiu wygrałam Tak jak pisałaś Mamę oczarował żeniszek, gazanie, dalie, szałwia i całe reszta ekipy ..
Anusiu Te maluchy tak cieszą .Tym bardziej,ze sadzonki które dla porównania kupiłam na rynku okazały się przy moich ..do kitu. Nawet Mama z początku sceptycznie nastawiona do moich upraw jest oczarowana. A zachwycić tę w wymagającą osóbkę, to wyczyn nie lada ;) Kwitnień jest coraz więcej ..I dojrzewających owoców również ;) W ostatnim tygodniu było sporo deszczu ..wiec jest super ,
Kochani wybaczcie mi , ze nie odwiedzę dziś Waszych cudownych ogrodów. Mam po prostu mniej czasu ..z przyczyn oczywistych ;) W tym tygodniu powolutku postaram się nadrobić wszelkie zaległości.. A na koniec do życzeń miłego i spokojnego tygodnia dorzucę kilkanaście fotek .
Kącik " ziołowo- trawiasty "
Rabatka smagliczkow- ubiorkowa
Portulakowy zakątek ;)
Koleżanki lwie paszcze i dalie
Marysiu wiśnie już oberwane, ale mamy czereśnie i porzeczki.. Sporo jest owocków w tym roku Marysiu cały sekret tych moich sadzonek polegał na tym ze miałam pracę na pół etatu ..Mogłam je przenosić od okna do okna, doświetlać lampką , podlewać i nawozić niemal na zawołanie. Jeśli po kursie który robię ( taki z malutkimi maluszkami, bo z wykształcenia powinnam pracować ze starszymi dziećmi i młodzieżą , ale w szkołach nie ma dla mnie miejsca .No cóż, najwyraźniej moim przeznaczeniem jest opieka nad maleństwami czy to roślinnymi czy ludzkimi ) uda mi się znaleźć prac e na pełny etat, będę miała dwie opcje..Albo bylinki, .albo zdać się na pomoc Mamy .Ponieważ jest ona oczarowana moimi sadzonkami ( te z rynku są dużo mniejsze, szybko przekwitają i ogólnie są bardzo kiepskie przy mojej młodzieży ) stwierdziła ona ,że jest w stanie w razie mojego etaciku zastosować się do moich wskazówek pielęgnacyjnych . Marysiu wygrałam Tak jak pisałaś Mamę oczarował żeniszek, gazanie, dalie, szałwia i całe reszta ekipy ..
Anusiu Te maluchy tak cieszą .Tym bardziej,ze sadzonki które dla porównania kupiłam na rynku okazały się przy moich ..do kitu. Nawet Mama z początku sceptycznie nastawiona do moich upraw jest oczarowana. A zachwycić tę w wymagającą osóbkę, to wyczyn nie lada ;) Kwitnień jest coraz więcej ..I dojrzewających owoców również ;) W ostatnim tygodniu było sporo deszczu ..wiec jest super ,
Kochani wybaczcie mi , ze nie odwiedzę dziś Waszych cudownych ogrodów. Mam po prostu mniej czasu ..z przyczyn oczywistych ;) W tym tygodniu powolutku postaram się nadrobić wszelkie zaległości.. A na koniec do życzeń miłego i spokojnego tygodnia dorzucę kilkanaście fotek .
Kącik " ziołowo- trawiasty "
Rabatka smagliczkow- ubiorkowa
Portulakowy zakątek ;)
Koleżanki lwie paszcze i dalie
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Olu pięknie i kolorowo u Ciebie kwiatki pięknie kwitną, a lwie paszcze i dalie super
- silversnow
- 500p
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Olu cynie piękne i celozja taka ładna zwarta. Masz rację, że własne siewki wymagają trochę pracy, ale dużo lepiej rosną i kwitną, bo nie są skarlane, jak te w szkółkach.
Zdjęcie wiśni przeurocze.
Spokojnych dni.
Zdjęcie wiśni przeurocze.
Spokojnych dni.
- Kacper1999
- 200p
- Od: 19 lut 2018, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie u Ciebie jak zawsze ! cudne cynie, kojarzą mi się z dawnym ogrodem babci Gazanie też bardzo ładne !
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
No Kochana w niektórych miejscach widzę u Ciebie prawie busz Cieszę się że mama uwierzyła w sadzonki własnej produkcji. My tu na FO o tym wiemy, dlatego często męczymy się przez parę miesięcy mimo braku miejsca i bałaganu. To samo jest z pomidorami, mamy sadzonki jakich nie kupisz na targach
Życzę Ci pracy na cały etat, bo wiem że maluszki przyniosą Ci wiele satysfakcji i będziesz się umiała nimi dobrze opiekować Mama pomoże, a Ty będziesz wracać z pracy i też chętnie popikujesz, żeby ukoić nerwy Więcej posiejesz wiosną bylin niż jednorocznych i tak zacznie się ogród zapełniać
Owoce obrodziły i dobrze że nie ma gradu....przynajmniej jak do tej pory, który jest niekorzystny dla owoców.
Śliczne masz te gazanie...nawet Ci ich trochę zazdroszczę, ale tak pozytywnie Pozdrawiam Cię serdecznie Oleńko
Życzę Ci pracy na cały etat, bo wiem że maluszki przyniosą Ci wiele satysfakcji i będziesz się umiała nimi dobrze opiekować Mama pomoże, a Ty będziesz wracać z pracy i też chętnie popikujesz, żeby ukoić nerwy Więcej posiejesz wiosną bylin niż jednorocznych i tak zacznie się ogród zapełniać
Owoce obrodziły i dobrze że nie ma gradu....przynajmniej jak do tej pory, który jest niekorzystny dla owoców.
Śliczne masz te gazanie...nawet Ci ich trochę zazdroszczę, ale tak pozytywnie Pozdrawiam Cię serdecznie Oleńko
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
_oleander_, to prawda ogród jest świetnym odstresowaczem po pracy .Tu nawet siły wracają ,energia inna i radość wielka. ;)
Gazanie to co się bardzo udały.
Masz bardzo ładną jeżówkę.
Floksy zaczynają kwitnienia. I te ich zapachy już z daleka odczuwalne.
O człowiek tylko nabiera więcej takiego pachnącego powietrza
Gazanie to co się bardzo udały.
Masz bardzo ładną jeżówkę.
Floksy zaczynają kwitnienia. I te ich zapachy już z daleka odczuwalne.
O człowiek tylko nabiera więcej takiego pachnącego powietrza