Kilka grządek na początek ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kilka grządek na początek ;)

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lilie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I kilka bylinek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koneic pierwsza cynia.. Spokojenego i udanego tygodnia :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Kacper1999
200p
200p
Od: 19 lut 2018, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudowne kwiaty ! Nie mogę się nadziwić jak u Ciebie pięknie ! Lilie to istne cuda ! Z resztą wszystkie pokazane rośliny są przepiękne ! Róże bardzo ładnie kwitną :) Pełno różności u Ciebie :) Czekam na więcej !
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p

Post »

Bardzo Ci dziękuję Kacprze :D Zdecydowanie coś z nowości powinno u mnie jeszcze się pokazać :D No i czekam na dywaniki kwiatowe, gdy wszystkie rabatki w ogródkach zakwitną. Na smaczka poczęstuj się moimi ulubionymi wiśniami - szklankami . Udanego tygodnia :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu i ja się poczęstowałam. U mnie też coś będzie wiśni ale takie malutkie jakoś.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jak to dobrze, że wszystkie wiśnie jeszcze nie zerwane :D
Olu śliczne róże i jaka kolekcja, ta na pierwszym zdjęciu wygląda ślicznie, chociaż biała też i mają takie zdrowe liście :D A kolekcja jednorocznych urzeka! Moje nie wszystkie jeszcze kwitną, bo ich nie pikowałam tak solidnie jak Ty i jeżeli ślimaki w nich nie zasmakują to zakwitną pewnie za miesiąc :D Olu przeszłaś chrzest ogrodnika i nawet jak będą lata, że będziesz zajęta to już wiesz, że umiesz i potrafisz. Jak będziesz miała pracę to kupisz więcej bylin a ogródek w ramach odpoczynku zawsze wypielisz w wolny dzień ;:168
Wszystko wygląda pięknie i ciesz się swoim sukcesem. Miłego wieczoru niedzielnego ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ach te czereśnie. ...takie apetyczne,że na sam widok ślinka leci.
Róże cudnie ci kwitną. Gazanie ci się udały. ;:215
Zresztą dużo masz kwitnien; roślin z wskazanego siewu. Te cieszą ogromnie. ;:173
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p

Post »

Alu częstuj się jeśli tylko masz ochotę ;) Ten rok zdecydowanie u mnie nie jest zły w kwestiach kwiatowo- owocowych jak na rzie. Gorzej idą warzywa.Tyle tych szkodników: mączlik, mszyca, pchełki, śmietka. Moze jednak coś dla nas się uchowa.

Marysiu wiśnie już oberwane, ale mamy czereśnie i porzeczki.. Sporo jest owocków w tym roku :D Marysiu cały sekret tych moich sadzonek polegał na tym ze miałam pracę na pół etatu ..Mogłam je przenosić od okna do okna, doświetlać lampką , podlewać i nawozić niemal na zawołanie. Jeśli po kursie który robię ( taki z malutkimi maluszkami, bo z wykształcenia powinnam pracować ze starszymi dziećmi i młodzieżą , ale w szkołach nie ma dla mnie miejsca :( .No cóż, najwyraźniej moim przeznaczeniem jest opieka nad maleństwami czy to roślinnymi czy ludzkimi :D :D ) uda mi się znaleźć prac e na pełny etat, będę miała dwie opcje..Albo bylinki, .albo zdać się na pomoc Mamy .Ponieważ jest ona oczarowana moimi sadzonkami ( te z rynku są dużo mniejsze, szybko przekwitają i ogólnie są bardzo kiepskie przy mojej młodzieży ) stwierdziła ona ,że jest w stanie w razie mojego etaciku zastosować się do moich wskazówek pielęgnacyjnych . Marysiu wygrałam :D Tak jak pisałaś Mamę oczarował żeniszek, gazanie, dalie, szałwia i całe reszta ekipy ..

Anusiu Te maluchy tak cieszą .Tym bardziej,ze sadzonki które dla porównania kupiłam na rynku okazały się przy moich ..do kitu. Nawet Mama z początku sceptycznie nastawiona do moich upraw jest oczarowana. A zachwycić tę w wymagającą osóbkę, to wyczyn nie lada ;) Kwitnień jest coraz więcej ..I dojrzewających owoców również ;) W ostatnim tygodniu było sporo deszczu ..wiec jest super ,

Kochani wybaczcie mi , ze nie odwiedzę dziś Waszych cudownych ogrodów. Mam po prostu mniej czasu ..z przyczyn oczywistych ;) W tym tygodniu powolutku postaram się nadrobić wszelkie zaległości.. A na koniec do życzeń miłego i spokojnego tygodnia dorzucę kilkanaście :D fotek .

Kącik " ziołowo- trawiasty " :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rabatka smagliczkow- ubiorkowa :D

Obrazek

Portulakowy zakątek ;)

Obrazek

Koleżanki lwie paszcze i dalie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Olu pięknie i kolorowo u Ciebie :) ;:138 kwiatki pięknie kwitną, a lwie paszcze i dalie super ;:333
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p

Post »

Mariuszu dziękuję ;) U mnie trwa szaleństwo kolorków ..

Nowości na rabatce cyniowo - gazaniowej

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I kilka różności

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu cynie piękne i celozja taka ładna zwarta. ;:215 Masz rację, że własne siewki wymagają trochę pracy, ale dużo lepiej rosną i kwitną, bo nie są skarlane, jak te w szkółkach. ;:108
Zdjęcie wiśni przeurocze. ;:138
Spokojnych dni. ;:168
Awatar użytkownika
Kacper1999
200p
200p
Od: 19 lut 2018, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie u Ciebie jak zawsze ! ;:138 cudne cynie, kojarzą mi się z dawnym ogrodem babci :) Gazanie też bardzo ładne ! ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No Kochana w niektórych miejscach widzę u Ciebie prawie busz :D Cieszę się że mama uwierzyła w sadzonki własnej produkcji. My tu na FO o tym wiemy, dlatego często męczymy się przez parę miesięcy mimo braku miejsca i bałaganu. To samo jest z pomidorami, mamy sadzonki jakich nie kupisz na targach ;:215
Życzę Ci pracy na cały etat, bo wiem że maluszki przyniosą Ci wiele satysfakcji i będziesz się umiała nimi dobrze opiekować ;:168 Mama pomoże, a Ty będziesz wracać z pracy i też chętnie popikujesz, żeby ukoić nerwy :lol: Więcej posiejesz wiosną bylin niż jednorocznych i tak zacznie się ogród zapełniać :D
Owoce obrodziły i dobrze że nie ma gradu....przynajmniej jak do tej pory, który jest niekorzystny dla owoców.
Śliczne masz te gazanie...nawet Ci ich trochę zazdroszczę, ale tak pozytywnie ;:168 Pozdrawiam Cię serdecznie Oleńko ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

_oleander_, to prawda ogród jest świetnym odstresowaczem po pracy .Tu nawet siły wracają ,energia inna i radość wielka. ;)
Gazanie to co się bardzo udały. ;:215
Masz bardzo ładną jeżówkę.
Floksy zaczynają kwitnienia. I te ich zapachy już z daleka odczuwalne.
O człowiek tylko nabiera więcej takiego pachnącego powietrza ;:173
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”