Idzie zima ...cz.37
- julcia1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Idzie zima ...cz.37
Marysiu do mnie kartka doszła, ja niestety nie wysyłałam w tym roku
Zima w tym roku chyba tylko w Ameryce
Czyżby już wiosenne wschody się zaczynały
pogodnego dnia
Zima w tym roku chyba tylko w Ameryce
Czyżby już wiosenne wschody się zaczynały
pogodnego dnia
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Marysiu
Witaj w Nowym Roku 2018
Widzisz i u nas pogoda zmienna, tylko ja nie zdążyłam nic obsypać gołębim ...
Dobrze, że bezpiecznie wróciliście
Maczki z Twoich nasionek cudne.
Aby wiosna ,jak na cudnym zdjęciu z żonkilami zawitała
Witaj w Nowym Roku 2018
Widzisz i u nas pogoda zmienna, tylko ja nie zdążyłam nic obsypać gołębim ...
Dobrze, że bezpiecznie wróciliście
Maczki z Twoich nasionek cudne.
Aby wiosna ,jak na cudnym zdjęciu z żonkilami zawitała
Jak fajnie widzieć kiełkujące roślinki. Nowy Sezon jakby się zaczął .
Pozdrowionka.
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Marysiu..tytuł twojego wątku w sam raz ,, Idzie Zima ,,...idzie i nie może dojść. . Wschody na parapetach, za oknem niczym wiosna a zimy ni ma Moje roślinki dalej ubrane na cebulkę, boję się je odkrywać że wtedy nadejdą mrozy. To tak jak z oknami, kiedy umyję deszcz pada. . Pozdrawiam.
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Marysiu czy możesz mi podpowiedzieć coś o clematisach ( teraz jeszcze niema takiego nawału pracy)... chcę``posadzić ze dwa egzemplarze, ale wiesz takie samoobsługowe, bo nie zawsze będę mogła się nimi zajmować ... robinia ogromna niech rośnie
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Niech Nowy Rok Szczęści.
Maryś mam od Ciebie nasionka maków. Może też takie ładne jak u Ewki u mnie zakwitną.
U Ciebie już sezon praktycznie się rozpoczął. Ja w przyszłym tygodniu sieję powojniki.
Maryś mam od Ciebie nasionka maków. Może też takie ładne jak u Ewki u mnie zakwitną.
U Ciebie już sezon praktycznie się rozpoczął. Ja w przyszłym tygodniu sieję powojniki.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dzień dobry!
Za oknem przedwiośnie, pozimie czy przedzimie????
Ciepło, wietrznie, ptaki uciekły chyba do lasu, bo w karnikach jest ich coraz mniej. Dziki kot dał się wygłaskać czyli marzec czuje...co to będzie?
Gabi jak miło że mnie odwiedziłaś Bardzo dziękuję za dobre życzenia i wzajemnie życzę zdrowia i wszelkiej pomyślności dla Ciebie i Twoich bliskich.
Julciu Może nie aż taka mroźna jak w Ameryce, ale w ogóle zima by się przydała, bo taki mamy klimat i chyba zima ma znaczenie dla zwierząt, szkodników i gleby
Czytałam że u Ciebie rośliny wiosnę czują i jest to trochę przerażające U mnie na szczęście ostrzejszy klimat i na razie jedynie żonkile i krokusy listeczki wystawiają.Dobrego dnia
Agnieszko zrobisz na wiosnę gnojówkę i podlejesz rośliny, parę koleżanek co dysponują tym złotem tak robią z dobrymi rezultatami.
U mnie już po zimie i warunki drogowe takie, że można by już opony wymieniać
Jak przejdzie spiętrzenie wysyłek w PP zorganizuję Ci jakąś niespodziankę nasionkową, a cebulki to po sierpniu
Asiu ja jak dobra wróżka Dziękuję i może uda się spotkać w tym roku
Zuziu to też w ramach dobrych wróżb idzie ale czy dojdzie ...zobaczymy? a tak się niektórzy zżymali na nazwę Pogodę i rozterki mam takie same, ale nie zdejmuję ubranek wrażliwcom. Pozdrawiam
Ewciu i clematisach nie mam wiedzy aż takiej żeby Ci radzić, ale z mojego doświadczenia wiem że sadzić można i próbować różne i różnie się zachowują Dobrze mi się spisują lidlowo-biedronkowe, zaskoczona jestem od ubiegłej jesieni Alionushką i ją Ci polecam. Jak lubisz niebieski to dobrze sobie radzi bylinowa Cassandra i nawet kiełkuje ładnie z nasion, ale w tym roku zawiązała nieliczne i już niestety poszły do ludzi.
Duże rośliny które sama sadzę staram się mocno ciąć, więc dopóki mi sił starczy nie zarosną mnie
Elżbietko Niech się spełni i będzie szczodry dla Ciebie
Zobaczysz co z nasionek wyrośnie, bo maków mam dużo ostatnio i mogę się mieszać, bo fruwające pracowite Ja dalej nie przejrzałam nasion ale odkładam to do następnego tygodnia. na początek jadę do Polanu po podłoża i może jakieś torebusie wpadną do koszyka...bo zawsze wpadają, a potem przegląd...rozstawianie szklarenek domowych i sie zacznie
Życzę w Nowym Roku bez takich niespodzianek po połowie kwietnia!
Życzę słoneczka i dziękuję za odwiedziny!
Za oknem przedwiośnie, pozimie czy przedzimie????
Ciepło, wietrznie, ptaki uciekły chyba do lasu, bo w karnikach jest ich coraz mniej. Dziki kot dał się wygłaskać czyli marzec czuje...co to będzie?
Gabi jak miło że mnie odwiedziłaś Bardzo dziękuję za dobre życzenia i wzajemnie życzę zdrowia i wszelkiej pomyślności dla Ciebie i Twoich bliskich.
Julciu Może nie aż taka mroźna jak w Ameryce, ale w ogóle zima by się przydała, bo taki mamy klimat i chyba zima ma znaczenie dla zwierząt, szkodników i gleby
Czytałam że u Ciebie rośliny wiosnę czują i jest to trochę przerażające U mnie na szczęście ostrzejszy klimat i na razie jedynie żonkile i krokusy listeczki wystawiają.Dobrego dnia
Agnieszko zrobisz na wiosnę gnojówkę i podlejesz rośliny, parę koleżanek co dysponują tym złotem tak robią z dobrymi rezultatami.
U mnie już po zimie i warunki drogowe takie, że można by już opony wymieniać
Jak przejdzie spiętrzenie wysyłek w PP zorganizuję Ci jakąś niespodziankę nasionkową, a cebulki to po sierpniu
Asiu ja jak dobra wróżka Dziękuję i może uda się spotkać w tym roku
Zuziu to też w ramach dobrych wróżb idzie ale czy dojdzie ...zobaczymy? a tak się niektórzy zżymali na nazwę Pogodę i rozterki mam takie same, ale nie zdejmuję ubranek wrażliwcom. Pozdrawiam
Ewciu i clematisach nie mam wiedzy aż takiej żeby Ci radzić, ale z mojego doświadczenia wiem że sadzić można i próbować różne i różnie się zachowują Dobrze mi się spisują lidlowo-biedronkowe, zaskoczona jestem od ubiegłej jesieni Alionushką i ją Ci polecam. Jak lubisz niebieski to dobrze sobie radzi bylinowa Cassandra i nawet kiełkuje ładnie z nasion, ale w tym roku zawiązała nieliczne i już niestety poszły do ludzi.
Duże rośliny które sama sadzę staram się mocno ciąć, więc dopóki mi sił starczy nie zarosną mnie
Elżbietko Niech się spełni i będzie szczodry dla Ciebie
Zobaczysz co z nasionek wyrośnie, bo maków mam dużo ostatnio i mogę się mieszać, bo fruwające pracowite Ja dalej nie przejrzałam nasion ale odkładam to do następnego tygodnia. na początek jadę do Polanu po podłoża i może jakieś torebusie wpadną do koszyka...bo zawsze wpadają, a potem przegląd...rozstawianie szklarenek domowych i sie zacznie
Życzę w Nowym Roku bez takich niespodzianek po połowie kwietnia!
Życzę słoneczka i dziękuję za odwiedziny!
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu wybacz opuściłam Cię, bo kwiatki mnie zmyliły, ale potem pomyślałam przecież nie wstawiałam teraz żonkili Te łany mają wiele lat, bo już zastane były podobnej wielkości a ze mną są 12 lat W moich terenach rośnie ich sporo dziko po opuszczonych starych domostwach rozchodzą się po dolinkach więc znałam je wcześniej niż miałamtara pisze: Takiego widoku to tylko zazdrościć, ja chyba nigdy nie dochowam się tak cudnych łanów
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Tak Marysiu, coś czuję, że ja zimy już się nie doczekam. Mój zaplanowany urlop zimowy w lutym to chyba zrealizuję na pracach w ogrodzie. Co to za śliczności niebieskie? Chyba widziałam w jakimś markecie?
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Marysiu dzięki nazwy zapisałam U ciebie żonkile jak u mnie w okolicy rudbekie rosną po rowach i miedzach No to i u ciebie sezon się zacznie krecić... w tym roku już bez przymusowej przerwy
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Marysiu, Witam Cię w Nowym Roku dużo zdrówka i spełnienia marzeń.
och żonkile, już tęsknię do takich bukietów w ogrodzie Marysiu, mam prośbę możesz mi doradzić kiedy mam wstawić
skrzynki z tulipanami do domu aby wczesną wiosną zakwitły, zapomniałam 3 skrzynek wkopać w ziemie / mam dużo gryzoni wiec wszystkie
tulipany sadze w doniczkach / i te trzy skrzynki miałabym na wczesna wiosenną dekoracje ale nie wiem kiedy je wstawić do domu .
Zastanawiam sie czy końcem stycznia to odpowiedni termin
och żonkile, już tęsknię do takich bukietów w ogrodzie Marysiu, mam prośbę możesz mi doradzić kiedy mam wstawić
skrzynki z tulipanami do domu aby wczesną wiosną zakwitły, zapomniałam 3 skrzynek wkopać w ziemie / mam dużo gryzoni wiec wszystkie
tulipany sadze w doniczkach / i te trzy skrzynki miałabym na wczesna wiosenną dekoracje ale nie wiem kiedy je wstawić do domu .
Zastanawiam sie czy końcem stycznia to odpowiedni termin
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Pamiętam jednego roku chciałam mieć na święta tulipany starałam się daję słowo, rosły pięknie ale niestety były w domu i poszły w liście kwiatu niet! od tej pory czekam
na te w gruncie, to pewniaki!
na te w gruncie, to pewniaki!
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Marysieńko kochana nie wywołuj wilka z lasu, bardzo Cię o to proszę.
W tym roku wiosna ma być n o r m a l n a, bez takich....jak na Twoich fotkach.
A zima rzeczywiście idzie, tylko pytanie czy dojdzie i jak długo zostanie. Oby znowu nie zakręciła na wirażu i nie pofrunęła do Hameryki.
Ten dzwoneczek na ostatnim zdjęciu, to co on za jegomość? Czy to dzwonek 'Poszarskiego"?
Dobrej nocki i miłych świątecznych dzionków.
W tym roku wiosna ma być n o r m a l n a, bez takich....jak na Twoich fotkach.
A zima rzeczywiście idzie, tylko pytanie czy dojdzie i jak długo zostanie. Oby znowu nie zakręciła na wirażu i nie pofrunęła do Hameryki.
Ten dzwoneczek na ostatnim zdjęciu, to co on za jegomość? Czy to dzwonek 'Poszarskiego"?
Dobrej nocki i miłych świątecznych dzionków.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.