Idzie zima ...cz.37

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Idzie zima ...cz.37

Post »

Marysiu do mnie kartka doszła, ja niestety nie wysyłałam w tym roku :oops:
Zima w tym roku chyba tylko w Ameryce ;:219
Czyżby już wiosenne wschody się zaczynały ;:167
pogodnego dnia ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Witaj w Nowym Roku 2018 ;:138
Widzisz i u nas pogoda zmienna, tylko ja nie zdążyłam nic obsypać gołębim ... :lol:
Dobrze, że bezpiecznie wróciliście ;:196
Maczki z Twoich nasionek cudne.
Aby wiosna ,jak na cudnym zdjęciu z żonkilami zawitała :wink:
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maska pisze:(...)Z pierwszych kupionych nasiona kiełkują akacja srebrzysta i robinia włochata, reszta w lodówce :D

Obrazek (...)
Jak fajnie widzieć kiełkujące roślinki. Nowy Sezon jakby się zaczął ;:138 .
Pozdrowionka.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Marysiu..tytuł twojego wątku w sam raz ,, Idzie Zima ,,...idzie i nie może dojść. ;:306 . Wschody na parapetach, za oknem niczym wiosna a zimy ni ma ;:oj Moje roślinki dalej ubrane na cebulkę, boję się je odkrywać że wtedy nadejdą mrozy. To tak jak z oknami, kiedy umyję deszcz pada. ;:173 . Pozdrawiam. ;:128
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu czy możesz mi podpowiedzieć coś o clematisach ( teraz jeszcze niema takiego nawału pracy)... chcę``posadzić ze dwa egzemplarze, ale wiesz takie samoobsługowe, bo nie zawsze będę mogła się nimi zajmować ;:168 ... robinia ogromna ;:306 niech rośnie ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Niech Nowy Rok Szczęści. ;:167
Maryś mam od Ciebie nasionka maków. Może też takie ładne jak u Ewki ;:oj u mnie zakwitną.
U Ciebie już sezon praktycznie się rozpoczął. Ja w przyszłym tygodniu sieję powojniki. :heja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dzień dobry!
Za oknem przedwiośnie, pozimie czy przedzimie????
Ciepło, wietrznie, ptaki uciekły chyba do lasu, bo w karnikach jest ich coraz mniej. Dziki kot dał się wygłaskać czyli marzec czuje...co to będzie?

Gabi jak miło że mnie odwiedziłaś ;:196 Bardzo dziękuję za dobre życzenia i wzajemnie życzę zdrowia i wszelkiej pomyślności dla Ciebie i Twoich bliskich.

Julciu ;:168 Może nie aż taka mroźna jak w Ameryce, ale w ogóle zima by się przydała, bo taki mamy klimat i chyba zima ma znaczenie dla zwierząt, szkodników i gleby :D
Czytałam że u Ciebie rośliny wiosnę czują i jest to trochę przerażające ;:131 U mnie na szczęście ostrzejszy klimat i na razie jedynie żonkile i krokusy listeczki wystawiają.Dobrego dnia ;:196

Agnieszko zrobisz na wiosnę gnojówkę i podlejesz rośliny, parę koleżanek co dysponują tym złotem tak robią z dobrymi rezultatami.
U mnie już po zimie i warunki drogowe takie, że można by już opony wymieniać ;:306
Jak przejdzie spiętrzenie wysyłek w PP zorganizuję Ci jakąś niespodziankę nasionkową, a cebulki to po sierpniu ;:196

Asiu ja jak dobra wróżka :D Dziękuję i może uda się spotkać w tym roku ;:4

Zuziu to też w ramach dobrych wróżb :;230 idzie ale czy dojdzie ...zobaczymy? a tak się niektórzy zżymali na nazwę :uszy Pogodę i rozterki mam takie same, ale nie zdejmuję ubranek wrażliwcom. Pozdrawiam ;:168

Ewciu i clematisach nie mam wiedzy aż takiej żeby Ci radzić, ale z mojego doświadczenia wiem że sadzić można i próbować różne i różnie się zachowują :lol: Dobrze mi się spisują lidlowo-biedronkowe, zaskoczona jestem od ubiegłej jesieni Alionushką i ją Ci polecam. Jak lubisz niebieski to dobrze sobie radzi bylinowa Cassandra i nawet kiełkuje ładnie z nasion, ale w tym roku zawiązała nieliczne i już niestety poszły do ludzi.
Duże rośliny które sama sadzę staram się mocno ciąć, więc dopóki mi sił starczy nie zarosną mnie ;:306

Elżbietko Niech się spełni i będzie szczodry dla Ciebie ;:196
Zobaczysz co z nasionek wyrośnie, bo maków mam dużo ostatnio i mogę się mieszać, bo fruwające pracowite ;:333 Ja dalej nie przejrzałam nasion ale odkładam to do następnego tygodnia. na początek jadę do Polanu po podłoża i może jakieś torebusie wpadną do koszyka...bo zawsze wpadają, a potem przegląd...rozstawianie szklarenek domowych i sie zacznie ;:306

Życzę w Nowym Roku bez takich niespodzianek po połowie kwietnia!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Życzę słoneczka i dziękuję za odwiedziny!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

tara pisze: Takiego widoku to tylko zazdrościć, ja chyba nigdy nie dochowam się tak cudnych łanów :heja
Aniu wybacz opuściłam Cię, bo kwiatki mnie zmyliły, ale potem pomyślałam przecież nie wstawiałam teraz żonkili ;:306 Te łany mają wiele lat, bo już zastane były podobnej wielkości a ze mną są 12 lat :lol: W moich terenach rośnie ich sporo dziko po opuszczonych starych domostwach rozchodzą się po dolinkach więc znałam je wcześniej niż miałam :D
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Tak Marysiu, coś czuję, że ja zimy już się nie doczekam. Mój zaplanowany urlop zimowy w lutym to chyba zrealizuję na pracach w ogrodzie. Co to za śliczności niebieskie? Chyba widziałam w jakimś markecie?
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu dzięki nazwy zapisałam ;:168 U ciebie żonkile jak u mnie w okolicy rudbekie rosną po rowach i miedzach :lol: No to i u ciebie sezon się zacznie krecić... w tym roku już bez przymusowej przerwy ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Marysiu, Witam Cię w Nowym Roku ;:167 dużo zdrówka i spełnienia marzeń.
och żonkile, już tęsknię do takich bukietów w ogrodzie ;:oj Marysiu, mam prośbę ;:180 możesz mi doradzić kiedy mam wstawić
skrzynki z tulipanami do domu aby wczesną wiosną zakwitły, zapomniałam 3 skrzynek wkopać w ziemie / mam dużo gryzoni wiec wszystkie
tulipany sadze w doniczkach / i te trzy skrzynki miałabym na wczesna wiosenną dekoracje ale nie wiem kiedy je wstawić do domu .
Zastanawiam sie czy końcem stycznia to odpowiedni termin :?: ;:168
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Pamiętam jednego roku chciałam mieć na święta tulipany starałam się daję słowo, rosły pięknie ale niestety były w domu i poszły w liście kwiatu niet! od tej pory czekam
na te w gruncie, to pewniaki!
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysieńko kochana nie wywołuj wilka z lasu, bardzo Cię o to proszę. ;:180 ;:180 ;:196
W tym roku wiosna ma być n o r m a l n a, bez takich....jak na Twoich fotkach. :roll:
A zima rzeczywiście idzie, tylko pytanie czy dojdzie i jak długo zostanie. ;:218 Oby znowu nie zakręciła na wirażu i nie pofrunęła do Hameryki.

Ten dzwoneczek na ostatnim zdjęciu, to co on za jegomość? Czy to dzwonek 'Poszarskiego"?

Dobrej nocki i miłych świątecznych dzionków. ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”