Mój ogród niepokazowy
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród niepokazowy
Przepiękna choinka
Najlepszego w nowym 2021 całym roku i dużo zdrówka , spokoju i radości
Najlepszego w nowym 2021 całym roku i dużo zdrówka , spokoju i radości
Witaj Halinko w Nowym Roku.Dużo zdrówka.
Choinka piękna.
Pogoda dziś u nas fatalna,więc przesiedziałam w domu leniuchując.
Choinka piękna.
Pogoda dziś u nas fatalna,więc przesiedziałam w domu leniuchując.
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pomysł z malowaniem suszonych kwiatów do dekoracji jest super! Na pewno floryści też stosują takie triki. Podoba mi się pomysłowość Koleżanek, które poszły jeszcze dalej i malują kwiaty na krzakach i trawę na biało .
Wszystkiego najlepszego w nowym roczku!
Wszystkiego najlepszego w nowym roczku!
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Witajcie kochane kobietki
Jak to dobrze, że już styczeń. Moja mama mówiła, że na Nowy Rok dnia przybywa na barani skok, choć nie wiem czy to dobrze, bo wydaje się, że baran skacze prawie w miejscu Może lepiej żeby przybywało na zajęczy skok ... albo żabi Tak, czy siak ważne, że przybywa
Tak by się już chciało wiosny, a tu jeszcze przez cały styczeń i luty trzeba trzymać ręce przy sobie i ograniczyć się do przekładania nasion z miejsca na miejsce No, może za Twoją radą Lucynko najwcześniej zajmę się nasionami pierwiosnków, to znaczy ich stratyfikacją.
Wandziu u mnie z planowaniem nie za dobrze, przeważnie zdaję się na "spontan" co skutkuje ogólnym misz maszem.
Aniu, Danusiu, dzięki wielkie za miłe słowa i życzenia Leniuchowanie o takiej porze jest dozwolone Danusiu, a nawet wskazane
Kasiu pomysł z pomalowaniem suchych kwiatków podpatrzyłam w grupie ogrodniczej na fb. Najpierw wykorzystałam go do dekoracji na grób po usunięciu zeschniętych chryzantem. Wydawało mi się to bardziej eko niż sztuczne kwiaty, a potem stwierdziłam, że może i koło domu można ... choć do krzaków i trawy nie doszłam czekam na prawdziwy śnieg, ale póki co bezskutecznie Dzięki za życzenia, które szczerze odwzajemniam
Dziś od rana słoneczko Wyszlam do ogrodu poszukać czegoś ciekawego ... znalazłam .... życie na kamieniu
Jak to dobrze, że już styczeń. Moja mama mówiła, że na Nowy Rok dnia przybywa na barani skok, choć nie wiem czy to dobrze, bo wydaje się, że baran skacze prawie w miejscu Może lepiej żeby przybywało na zajęczy skok ... albo żabi Tak, czy siak ważne, że przybywa
Tak by się już chciało wiosny, a tu jeszcze przez cały styczeń i luty trzeba trzymać ręce przy sobie i ograniczyć się do przekładania nasion z miejsca na miejsce No, może za Twoją radą Lucynko najwcześniej zajmę się nasionami pierwiosnków, to znaczy ich stratyfikacją.
Wandziu u mnie z planowaniem nie za dobrze, przeważnie zdaję się na "spontan" co skutkuje ogólnym misz maszem.
Aniu, Danusiu, dzięki wielkie za miłe słowa i życzenia Leniuchowanie o takiej porze jest dozwolone Danusiu, a nawet wskazane
Kasiu pomysł z pomalowaniem suchych kwiatków podpatrzyłam w grupie ogrodniczej na fb. Najpierw wykorzystałam go do dekoracji na grób po usunięciu zeschniętych chryzantem. Wydawało mi się to bardziej eko niż sztuczne kwiaty, a potem stwierdziłam, że może i koło domu można ... choć do krzaków i trawy nie doszłam czekam na prawdziwy śnieg, ale póki co bezskutecznie Dzięki za życzenia, które szczerze odwzajemniam
Dziś od rana słoneczko Wyszlam do ogrodu poszukać czegoś ciekawego ... znalazłam .... życie na kamieniu
- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Życie na kamieniu ma się całkiem, całkiem. Jest zielono, soczyście, miniogródek, pewnie i jaki robaczek by się znalazł w pobliżu, gdyby tak dobrze poszukać .
No proszę ile zielonego na kamieniach.U mnie jak na razie biało.
Miłego,spokojnego dnia.
Miłego,spokojnego dnia.
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Halinko Życzę Ci wszystkiego dobrego w Nowym Roku
U Ciebie zielono, tak jak u mnie. Dzisiaj typowo piękny wiosenny dzień Ja zaczęłam bawić się nasionkami cann. Dzisiaj pierwsza kiełkująca partia pójdzie do koreczków torfowych Pozdrawiam cieplutko
U Ciebie zielono, tak jak u mnie. Dzisiaj typowo piękny wiosenny dzień Ja zaczęłam bawić się nasionkami cann. Dzisiaj pierwsza kiełkująca partia pójdzie do koreczków torfowych Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Przydomowy ogród emerytki
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ja nie sieję ,ale od rana oglądam kwiaty
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
No proszę! A mówią, że na kamieniu nic się nie urodzi i nic nie urośnie.
A może te Twoje kamienie to jakieś żywe stworzenia, Halszko?
Co by nie mówić, śliczności na tych kamieniach zielenieją.
A może te Twoje kamienie to jakieś żywe stworzenia, Halszko?
Co by nie mówić, śliczności na tych kamieniach zielenieją.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Jakie to szczęście, że mamy tak różnorodne ogrody w których nie tylko róże, dzwonki czy hortensje rosną. Fajnie mieć też rośliny, które cały sezon wyglądają dobrze. Takie niepozorne na pierwszy rzut oka rojniki i rozchodniki latem są prawie niewidzialne, bo przyćmione wielkością i barwami bylin, róż, liliowców. Teraz grają pierwsze skrzypce. Dają nadzieję. Twoje na tych kamieniach prezentują się cudnie Brawa za pomysł!
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Witajcie
No i doczekałam się kołderki śniegowej, wprawdzie niezbyt grubej, ale jednak
Kasiu, Danusiu, Lucynko, Izo pomysł na rojniki na kamieniach powstał pod wpływem spaceru po jurajskich skałkach w okolicy zamku w Ogrodzieńcu. Przed laty właśnie tam spotkałam naturalnie rosnące rojniki. Zdumiało mnie jak niewiele potrzeba im do życia, zaledwie szczypta podłoża w szczelinie. Kiedy sama zostałam posiadaczką mini skałek, postanowiłam tak posadzić te roślinki.
Halinko dziękuję za życzenia i również życzę Ci wszystkiego najlepszego na cały rok Będę z ciekawością podglądać Twoje poczynania z kannami
Dorotko planowanie jest podstawą skutecznego działania - tak podejdź do sprawy Ja też jeszcze nie sieję niczego.
Życzę miłego popołudnia i wieczoru oraz dobrej niedzieli dla Was
No i doczekałam się kołderki śniegowej, wprawdzie niezbyt grubej, ale jednak
Kasiu, Danusiu, Lucynko, Izo pomysł na rojniki na kamieniach powstał pod wpływem spaceru po jurajskich skałkach w okolicy zamku w Ogrodzieńcu. Przed laty właśnie tam spotkałam naturalnie rosnące rojniki. Zdumiało mnie jak niewiele potrzeba im do życia, zaledwie szczypta podłoża w szczelinie. Kiedy sama zostałam posiadaczką mini skałek, postanowiłam tak posadzić te roślinki.
Halinko dziękuję za życzenia i również życzę Ci wszystkiego najlepszego na cały rok Będę z ciekawością podglądać Twoje poczynania z kannami
Dorotko planowanie jest podstawą skutecznego działania - tak podejdź do sprawy Ja też jeszcze nie sieję niczego.
Życzę miłego popołudnia i wieczoru oraz dobrej niedzieli dla Was
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Halszko, z tego co widzę na załączonych obrazkach, u Ciebie jest tyle samo śniegu, co u mnie. Dlatego czekam na dodatkową dostawę, bo jeśli prognozy się sprawdzą, to trochę ta pierzynka za cienka.
Raz jeszcze przyjrzałam się Twoim żywym kamieniom i tak sobie pomyślałam, czy nie ściągnąć pomysłu....
Milej niedzieli, Halszko.
Raz jeszcze przyjrzałam się Twoim żywym kamieniom i tak sobie pomyślałam, czy nie ściągnąć pomysłu....
Milej niedzieli, Halszko.
Pozdrawiam. Lucyna
No proszę,gratuluję pierzynki.Hortensje otrzymały białe czapeczki.
Dużo zdrówka.
Dużo zdrówka.