Zakątki na Dębowym 3
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zakątki na Dębowym 3
Locutus- LOKI Ha,, i mi uwierzyć nie raz trudno ,że dalej w tym roku mam jeszcze bez przymrozków.
Nie pamiętam takiego roku już 11 lat jak mam kwiatowe rabaty aby dalie w połowie listopad jeszcze były w gruncie u mnie i kwitły.
często były w połowie października. Czasami i na początku. D końca października jeszcze czasami bywało. Ale nigdy do 1 listopada nie pamiętam aby obyło się bez przymrozków. A od dzieciństwa najpierw mieszkałam w domku z ogrodem i kwiatami mojej mamy i babci.
/w tym roku mam piękną, długa, łaskawa jesień...jeszcze malinki i jeżynki zbieram
Szkoda, że u ciebie dalie zmroziło bardzo wdzięczne ośliny.am do nich duży sentyment dlatego mam je w swoim ogrodzie.
Oj i ja lubię wszelakie owady, ptaszki zwierzątka. A u mnie jest tego nader,,,, pełno .Region czysty, piękny i bogaty .Widzę tego pełno, tylko czasu na chodzenie z aparatem bardzo mało.
Nawet sarny łosie, jelenie tuż za moim ogrodzeniem po łąkach chodzą i je widzę często.
Ech,, kotkę mam już 11 lat. ani razu mi na roślinach nigdy przenigdy się nie rozłożyła. Jak już to pomiędzy.
a moje to moja zawsze taka jest dama jak my to mówimy księżniczka we wszystkim
Ja nie tylko po kobei ale po różnych roślinach czy też kwiatach zaobserwowałam ,że każdy rok jest inny, różny i nieprzewidywalny.
A przez to ciekawy, wyjątkowy, jedyny i nasz
Dziękuję. Pozdrawiam
jarha- Halszko I ja jestem pod wrażeniem tegorocznej łaskawej jesieni. I kwitnienia dali. Jeszcze nigdy ich kwitnących w listopadzie nie miałam.
Zawsze je wykopuje jak je przymrozek zważy. A w tym roku jeszcze tego nie było. To cieszę się wciąż ich kwitnieniami.
Mam kilka chryzantem. Ale znam nazwy tylko 2. Tej jasnej czyli której ?? Tej z trawami ?? To Margo.
Moje niektóre chryzantemy tez wymagają podwiązywania .albo razem albo do czegoś. A parę mam trzymających się świetni bez niczego, ale takich niższych.
Drożdżówki są zawsze pyszne. Tak jak i nawet swoje racuchy
Dziękuje i ja pozdrawiam
ewelkacha88-Ewelinko W tym roku jesień nader łaskawa. To mnie cieszy. Koluski poszły już spać. Ale dużo innych roślin jeszcze się trzyma .dalie nad podziw. .,że jeszcze w listopadzie wciąż kwitną. Co mnie bardzo cieszy.
Dynie bardzo lubię. Dlatego je sadzę. Głownie do dekoracji. Ale takich jadalnych też mam kilka.
Dziękuję takich słonecznych chwil jeszcze i tobie i sobie życzę.
I bukiet na tarasie jeszcze
Nie pamiętam takiego roku już 11 lat jak mam kwiatowe rabaty aby dalie w połowie listopad jeszcze były w gruncie u mnie i kwitły.
często były w połowie października. Czasami i na początku. D końca października jeszcze czasami bywało. Ale nigdy do 1 listopada nie pamiętam aby obyło się bez przymrozków. A od dzieciństwa najpierw mieszkałam w domku z ogrodem i kwiatami mojej mamy i babci.
/w tym roku mam piękną, długa, łaskawa jesień...jeszcze malinki i jeżynki zbieram
Szkoda, że u ciebie dalie zmroziło bardzo wdzięczne ośliny.am do nich duży sentyment dlatego mam je w swoim ogrodzie.
Oj i ja lubię wszelakie owady, ptaszki zwierzątka. A u mnie jest tego nader,,,, pełno .Region czysty, piękny i bogaty .Widzę tego pełno, tylko czasu na chodzenie z aparatem bardzo mało.
Nawet sarny łosie, jelenie tuż za moim ogrodzeniem po łąkach chodzą i je widzę często.
Ech,, kotkę mam już 11 lat. ani razu mi na roślinach nigdy przenigdy się nie rozłożyła. Jak już to pomiędzy.
a moje to moja zawsze taka jest dama jak my to mówimy księżniczka we wszystkim
Ja nie tylko po kobei ale po różnych roślinach czy też kwiatach zaobserwowałam ,że każdy rok jest inny, różny i nieprzewidywalny.
A przez to ciekawy, wyjątkowy, jedyny i nasz
Dziękuję. Pozdrawiam
jarha- Halszko I ja jestem pod wrażeniem tegorocznej łaskawej jesieni. I kwitnienia dali. Jeszcze nigdy ich kwitnących w listopadzie nie miałam.
Zawsze je wykopuje jak je przymrozek zważy. A w tym roku jeszcze tego nie było. To cieszę się wciąż ich kwitnieniami.
Mam kilka chryzantem. Ale znam nazwy tylko 2. Tej jasnej czyli której ?? Tej z trawami ?? To Margo.
Moje niektóre chryzantemy tez wymagają podwiązywania .albo razem albo do czegoś. A parę mam trzymających się świetni bez niczego, ale takich niższych.
Drożdżówki są zawsze pyszne. Tak jak i nawet swoje racuchy
Dziękuje i ja pozdrawiam
ewelkacha88-Ewelinko W tym roku jesień nader łaskawa. To mnie cieszy. Koluski poszły już spać. Ale dużo innych roślin jeszcze się trzyma .dalie nad podziw. .,że jeszcze w listopadzie wciąż kwitną. Co mnie bardzo cieszy.
Dynie bardzo lubię. Dlatego je sadzę. Głownie do dekoracji. Ale takich jadalnych też mam kilka.
Dziękuję takich słonecznych chwil jeszcze i tobie i sobie życzę.
I bukiet na tarasie jeszcze
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu przepiękny bukiet daliowy. Malinki ładnie jeszcze wyglądają szkoda że już nie mają takiego słodkiego smaku. Moje pomimo, że na nich wisi jeszcze sporo owoców zetnę w tym tygodniu.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu listopadowy ogród w tym roku wyjątkowo kolorowy, jak we wrześniu. Dalie i chryzantemy wspaniale Ci jeszcze kwitną.
W ubiegłym roku już 8 października przymrozek u mnie zmroził jednoroczne.
Drożdżówki bardzo smakowicie wyglądają. U mnie to najbardziej porządane ciasto, ale musi być mało słodkie. Najczęściej robię z wiśniami lub śliwkami ze słoików, a latem ze świeżymi owocami.
Ciepłych dni na miłe pobyty na działce.
W ubiegłym roku już 8 października przymrozek u mnie zmroził jednoroczne.
Drożdżówki bardzo smakowicie wyglądają. U mnie to najbardziej porządane ciasto, ale musi być mało słodkie. Najczęściej robię z wiśniami lub śliwkami ze słoików, a latem ze świeżymi owocami.
Ciepłych dni na miłe pobyty na działce.
- ewita44
- Od: 11 maja 2018, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu
Bukiecik z dali przepiękny.
Malinki z jeżynkami to by się zjadło , ślinka cieknie mniam.
Jesień i pogoda łaskawa , dobrze , że jeszcze życie ogródkowe się nie kończy.
Bukiecik z dali przepiękny.
Malinki z jeżynkami to by się zjadło , ślinka cieknie mniam.
Jesień i pogoda łaskawa , dobrze , że jeszcze życie ogródkowe się nie kończy.
- anabuko1
- anabuko1
korzo_m-Dorotko ,ewita44-Ewuś Dziękuję. Dalie są cudne. Jeszcze u mnie są w gruncie. I z kwiatami.
Muszę tą wyjątkową datę zapisać gdzieś w kalendarzu.
Malinek jeszcze po kilka zrywam. Fajne taki pózno-jesienne witaminki.
Hmm ja nie ścinam ich na zimę. Ty je wszystkie ścinasz ? Ja dopiero na wiosnę.
cyma2704-Soniu To prawda w tym roku listopadowy ogród jest wyjątkowy. Barwny i z kwitnącymi daliami liliami. Tego jeszcze nie było u mnie. A i chryzantemki ślicznie kwitną. Jeszcze ich więcej chce mi się.
W ubiegłym roku też miałam przymrozek ok 8-10 października. i już było po wielu kwiatach. Ten rok, ta jesień jest piękna i długa. nie to cieszy.
Drożdżówki były pyszne. Ja i moi domownicy też lubią mało słodkie ciasta. Takie są nie zamulające .Zdecydowanie lepsze.
Hortensje
Berberysy
Muszę tą wyjątkową datę zapisać gdzieś w kalendarzu.
Malinek jeszcze po kilka zrywam. Fajne taki pózno-jesienne witaminki.
Hmm ja nie ścinam ich na zimę. Ty je wszystkie ścinasz ? Ja dopiero na wiosnę.
cyma2704-Soniu To prawda w tym roku listopadowy ogród jest wyjątkowy. Barwny i z kwitnącymi daliami liliami. Tego jeszcze nie było u mnie. A i chryzantemki ślicznie kwitną. Jeszcze ich więcej chce mi się.
W ubiegłym roku też miałam przymrozek ok 8-10 października. i już było po wielu kwiatach. Ten rok, ta jesień jest piękna i długa. nie to cieszy.
Drożdżówki były pyszne. Ja i moi domownicy też lubią mało słodkie ciasta. Takie są nie zamulające .Zdecydowanie lepsze.
Hortensje
Berberysy
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U Ciebie Aniu jeszcze ogród w kolorach jesiennych się prezentuje a Ty go ładnie dokumentujesz fotkami.. I malinki podjadasz i inne słodkości..
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Gdyby nie kolorowe liście i przysuszone kwiatowe kiście niektórych hortensji, nie uwierzyłabym, że prezentujesz listopadowe zdjęcia.
Aniu, Twoje rabaty ciągle grają kolorami różnorodnych kwiatów i nie tylko dalii.
Pięknie!
Zdrówka.
Aniu, Twoje rabaty ciągle grają kolorami różnorodnych kwiatów i nie tylko dalii.
Pięknie!
Zdrówka.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Maliny,jeżyny, u mnie zostały tylko wspomnienia.
Sporo też u Ciebie kwitnie.U mnie pewnie tylko chryzantemy.Mamy przedłużoną jesień daliową.
Miłego dnia bo u nas niebo płacze i jest pochmurno.
Sporo też u Ciebie kwitnie.U mnie pewnie tylko chryzantemy.Mamy przedłużoną jesień daliową.
Miłego dnia bo u nas niebo płacze i jest pochmurno.
- anabuko1
marpa- Maryniu ; plocczanka-Lucynko; Danusiu z Witajcie kochane dziewczyny
Tegoroczna, długa i piękna jesień bardzo mnie cieszy. Dzięki niej mam długo różne kwitnienia ogrodzie .
A pokazuję roślinki, kwiatuszki taj jak widzę .Staram się pokazać jak najlepiej.
Dalie w tym roku rekordowo długo kwitną. Chryzantemki też kwitną .Ale to ich czas.
Malinki jeszcze po kilka sztuk znajduję i oczywiście podjadam na miejscu.
U mnie drugi dzień słoneczny. Trawę jeszcze wykosiłam. I to na całości.
Pozdrawiam ciepluteńko
A tu inna ..ale chyba podobna do poprzedniej ???
Tegoroczna, długa i piękna jesień bardzo mnie cieszy. Dzięki niej mam długo różne kwitnienia ogrodzie .
A pokazuję roślinki, kwiatuszki taj jak widzę .Staram się pokazać jak najlepiej.
Dalie w tym roku rekordowo długo kwitną. Chryzantemki też kwitną .Ale to ich czas.
Malinki jeszcze po kilka sztuk znajduję i oczywiście podjadam na miejscu.
U mnie drugi dzień słoneczny. Trawę jeszcze wykosiłam. I to na całości.
Pozdrawiam ciepluteńko
A tu inna ..ale chyba podobna do poprzedniej ???
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Witaj Aniu
Jeszcze maliny podjadasz ja już swoje wycięłam, bo po długich opadach owoce były niesmaczne, rozmoknięte i nie bylo sensu ich trzymać.
Berberysy masz bardzo ładne, długo trzymają liscie szczególnie podoba mi się ten z jasnym obrzeżem listków. Muszę na niego zapolować chyba, że ptaszki mi takiego przywloką, bo już dwa mi zasiały, ale trochę inne
Czy to jeszcze jeżowka Ci kwitnie czy to rudbekia z taką czuprynką ? https://www.fotosik.pl/zdjecie/181685d652b738cb
Chryzantemki też masz piękne
Jeszcze maliny podjadasz ja już swoje wycięłam, bo po długich opadach owoce były niesmaczne, rozmoknięte i nie bylo sensu ich trzymać.
Berberysy masz bardzo ładne, długo trzymają liscie szczególnie podoba mi się ten z jasnym obrzeżem listków. Muszę na niego zapolować chyba, że ptaszki mi takiego przywloką, bo już dwa mi zasiały, ale trochę inne
Czy to jeszcze jeżowka Ci kwitnie czy to rudbekia z taką czuprynką ? https://www.fotosik.pl/zdjecie/181685d652b738cb
Chryzantemki też masz piękne
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Masz Aniu nadal cudownie kolorowo na rabatkach u mnie już raczej pustawo tylko pojedyncze kwiatki się pokazują. Nawet owoce masz jeszcze zawsze jest co skubnąć. Twoja trójsklepka jest niesamowita i tyle chryzantem .Jedną z nich też mam https://images91.fotosik.pl/442/33ed11b5d14aedf1.jpg uwielbiam ją w takiej właśnie fazie Czy ta ostatnia rudawa czy czerwona to Pipi ????? Ciesz sie długą jesienią
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Różyczki jeszcze kwitną!
Śliczne białe i różowe chryzantemy! A wiotkie trawy majestatycznie kołyszą się na wietrze.
Zdrówka, Aniu.
Śliczne białe i różowe chryzantemy! A wiotkie trawy majestatycznie kołyszą się na wietrze.
Zdrówka, Aniu.
Pozdrawiam. Lucyna