Też się pochwalę:)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bożena1661
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 15 lut 2009, o 13:29

Post »

Witaj Madziu :wit
Posiadasz wiele pięknych kwiatów, tak u ciebie tu zielono :lol:
I masz takie maleńkie trzykrotki...
Ale nie ma to jak "pies-ogrodnik"
Pozdrawiam gorąco...
Zapraszam do mnie:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=20388
Awatar użytkownika
aledra7
1000p
1000p
Od: 21 paź 2008, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziuśliczna ta Twoja passiflorka. A jaki będzie miala kolorek :?:
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p
Od: 2 lis 2008, o 13:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

aledra7 pisze:Madziuśliczna ta Twoja passiflorka. A jaki będzie miala kolorek :?:
Dziękuję bardzo :) a co do koloru to nie wiem :) jeszcze nie kwitła... bo nie miała kiedy, mam ją jakieś 3-4 miesiące :wink: to będzie (jak dla mnie) niespodzianka :lol:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=18046" onclick="window.open(this.href);return false;"

?Czy widzę kogoś na drodze? Nikogo! ? rzekła Alicja. ? Ach, żebym ja miał taki wzrok ? powiedział z żalem Król. ? Nikogo! na taką odległość! Ja przy tym świetle widzę tylko tych, co istnieją."
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Passiflora urocza :lol: Też jestem ciekawa jaki kolorek będzie :roll:
Widzę, że cytrynki Ci rosną jak na drożdżach....A u mnie strasznie powoli :cry:
Awatar użytkownika
rastharsis
200p
200p
Od: 20 sie 2008, o 22:56

Post »

Witaj Madziu! :)
Widzę, że passiflorze bardzo spodobało się w twoim wyremontowanym pokoiku, bo pnie się do nieba w zawrotnym tempie. :D Muszę zobaczyć w necie, jak wygląda kwitnąca, pierwszy raz zobaczyłam u Ciebie tę roślinkę i, przyznam się, pomyślałam, że to zioło. :lol:
A piesek bardzo stara się o uwagę pani i świetnie pozuje. :P
Sabina
Pozdrawiam i zapraszam Zielone rastharsis
Rośliny to dla mnie zielona magia. ;)
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p

Post »

Ostatnio gruboszek mi się trochę połamał :cry: jednak jak to mówią "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło" :P Od dzisiaj "wynik upadku" spoczywa w swoim nowym domku :lol:

tak, tak.. to popielniczka (jednak nie jest i nie była używana, także postanowiłam zrobic z niej cos pożytecznego) :P Obrazek

Przycięłam geranium i w ciągu 1,5 tygodnia "wyładniał" wydając nowe listki i hmm.. łodygi :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=18046" onclick="window.open(this.href);return false;"

?Czy widzę kogoś na drodze? Nikogo! ? rzekła Alicja. ? Ach, żebym ja miał taki wzrok ? powiedział z żalem Król. ? Nikogo! na taką odległość! Ja przy tym świetle widzę tylko tych, co istnieją."
Awatar użytkownika
DieSte
200p
200p
Od: 14 wrz 2008, o 13:56

Post »

śliczna passiflora i widzę, że u Ciebie geranium rośnie - u mnie za nic nie chciało, za to po wielu trudach udało mi się zaprzyjaźnić z bluszczem ;)
Zapraszam do mojego spisu wątków
Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p

Post »

DieSte pisze:śliczna passiflora i widzę, że u Ciebie geranium rośnie - u mnie za nic nie chciało, za to po wielu trudach udało mi się zaprzyjaźnić z bluszczem ;)
To widzę zupełna odwrotność :wink: u mnie geranium rośnie w zastraszającym tempie, zaś bluszcz -coż... padł mi :roll: jakoś nie mam ręki do tej rosliny :evil:

Awatar użytkownika
Madzia0400
100p
100p

Post »

Oto co tarczniki zrobiły z moją szeflerą :cry: :cry: oczywiście dzięki pomocy Czarodzieja już roślinka jest zdrowa, ale cóż... dolne liście jednak wypadły przez to dziadostwo :evil:
Obrazek

Zaś na poprawianie nastroju, pochwalę się moim malutkim kaktusianym przedszkolem :wink: Obrazek

Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Aż te robale, potrafią zniszczyć roślinkę :evil:
Jak po przejściach z tarcznikami szeflera wygląda super :lol:
Przedszkole kaktusowe imponujące :lol: :lol:
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Madziu szeflerka rzeczywiście straciła troszkę listków, ale wcale nie wygląda źle :) Najważniejsze, że nie ma już szkodników :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

Witaj Magdo.Wiesz,moje szeflery przeszły podobną walkę.Z jedną już się prawie pożegnałam.Od tarczników kleiła się roślinka,doniczka,a nawet parapet.Na szczęście nie dałam za wygraną.To było w zeszłym roku.Obecnie ta szeflera jest moją dumą.Rośnie jak szalona i pięknieje w oczach.Myślę,że dziękuje mi za to,co dla niej zrobiłam.A wypuszczając nowe listki "mówi":"zobaczcie,jaka jestem śliczna".
Twoja po walce z tarcznikami wygląda bardzo ładnie,ale zobaczysz,jak teraz zacznie szybciutko rosnąć.

P.S.Piękne masz pozostałe kwiatuszki,ale że ze mnie miłośnik szefler...sama rozumiesz 8)
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Tosiu skoro mówisz, że szeflerka po walce z tarcznikami rośnie tak ślicznie to chyba mojej też przydałyby się te szkodniki :lol:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”