Teraz tak wyglądają , jeden sobie pozostawię a reszta na służbę pójdą przy przesadzeniu dwa rozwinięte kwiatki poszły
Cyklamen perski - pielęgnacja,wymagania
- SiMoNa
- 200p
- Od: 6 kwie 2016, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Cyklamen perski - pielęgnacja,wymagania
Coś wam napiszę. Cyklamen stoi sobie w sąsiedztwie storczyków, musiałam uporać się z żerującym wciornastkiem które zainfekował mi storczyki. Zastosowałam w poniedziałek, siltac doglebowo i opryskowo, i na inne kwiaty które są w pobliżu. Oberwało się również cyklamenowi , dziś patrzę wszystkie kwiaty i liście zwiędły. Bryłę wyjęłam , brak korzeni, kiedyś i tak miałam w planach bryłę podzielić . Zobaczymy czy go uratuję.
- ivonar
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2016, o 01:04
To aż dziwne jest. Środki do ochrony roślin nie powinny im szkodzić, tylko insektom, które je niszczą. Może to zbieg okoliczności? Zniszczone korzenie w czasie kilku dni? Z cyklamenem wcześniej mogło coś się dziać, a nie było tego jeszcze widać.
Per aspera ad astra
Zakręcona na zielono - zapraszam
- SiMoNa
- 200p
- Od: 6 kwie 2016, o 19:26
Może być tak jak mówisz i chyba tego się będę trzymać .Kwiatek miał tak ciasno w doniczce, podzieliłam na 3 części. Dziś wsadziłam do doniczek i czekam na dalszy efekt. Zostało trochę preparatu po storczykach i wykorzystałam na oprysk innych kwiatów w domu i nic się nie zadziałało.
- ivonar
- Od: 25 lut 2016, o 01:04
Wstaw zdjęcie Twoich cyklamenów. Tak zaocznie trudno jest powiedzieć cokolwiek. I opisz jak je uprawiasz.
Per aspera ad astra
- norbert76
- Od: 15 paź 2011, o 14:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Cyklamen
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta