100krotko dziękuję za wizytę i zapraszam częściej. Z tą różnicą trzy tygodniową to macie sczęście bo100krotka pisze:Wiesiu, jaką masz cudowną wiosnę... u nas tak bedzie moze za dwa - trzy tygodnie...
Złotlin, to jest to - muszę go mieć ;-) ale czy on się bardzo rozrasta?
wszystko jeszcze przed Wami. U mnie złotlin nie szaleje i nie rozrasta się za bardzo. Może w jakiejś dobrej
ziemi będzie szybciej się rozprzestrzeniał niż u mnie. Ale podejrzewam że jest do opanowania bo gałęzie ma
kruche i łamliwe.
Agnieszko witam serdecznie. Nasyć się do woli ile tylko chcesz. Ten liliowiec to niestety nie u mnie tylko uAGNESS pisze:Witaj Wiesiu przepiękną wiosnę pokazujesz śliczne roślinki, ja jeszcze trochę czasu muszę poczekać na taką wiosnę. Ale z przyjemnością nasycę się nią u Ciebie A że liliowiec ma pąki to jestem w szoku u mnie dopiero wychodzą z ziemi
Agatki tak zwariował i chce już kwitnąć. Moje jeszcze idą w liście i nie śni im się kwitnąć teraz.
Grażynko dla Ciebie wstawiam wczorajsze zdjęcia kamasji byś mogła porównac ze swoją. To są ich liście
które zaczynają sie trochę kłaść.
A tutaj masz zawiązki kwiatów.
Czy to przypomina Twoje kamasje?
A na koniec kilka wczorajszych fotek. U nas wiosna szybko biegnie. Już przekwitły forsycje, magnolie, czereśnie.
Złotlin zaczyna sypać płatkami, nie ma już narcyzów i wczesne tulipany też już na dobre przekwitły. Za to
pokazują się już pierwsze bodziszki. To jest bodziszek geranium phaeum 'Samobor'.
Pękają już pąki maków wschodnich. Ten różowy będzie kwitł pierwszy raz.
Orlik niebieski też nie zwleka z kwitnieniem.
Żagwin ruszył na całego.
Tulipan papuzi nie pędzony nabiera juz kolorów.
A na koniec nie za bardzo ogrodniczo, króliczek miniaturowy mojej córki.
Życzę Wam milego dnia.