Nasz kawałek trawnika - 2010
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
Re: Nasz kawałek trawnika - 2010
Hej, mała Gosia! Kopę lat, jaki ten świat mały ;) co Ty porabiasz na ogrodniczym?
- gosiakmala
- 500p
- Od: 9 sty 2011, o 14:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ja na wiosne zaczynam przygodę z warzywniakiem, więc postanowiłam to podpytac to o to, to o siamto
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
- coccinella
- 1000p
Witam serdecznie!
Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie
PO wczorajszym i dzisiejszym dniu w ogrodzie nawet pisanie na klawiaturze nie należy do przyjemności. nawet paznokcie mnie bolą. Trochę posprzątaliśmy, wypaliliśmy trochę drzewa w ognichu, a dzisiaj wzięliśmy się za wędzarnię Zaraz pozgrywam zdjęcia i pokażę, jakie mamy postępy
Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie
PO wczorajszym i dzisiejszym dniu w ogrodzie nawet pisanie na klawiaturze nie należy do przyjemności. nawet paznokcie mnie bolą. Trochę posprzątaliśmy, wypaliliśmy trochę drzewa w ognichu, a dzisiaj wzięliśmy się za wędzarnię Zaraz pozgrywam zdjęcia i pokażę, jakie mamy postępy
Witam Biedroneczko i gdzie ta wedzarnia?:-) witam po dlugiej zimie:-))
- coccinella
- 1000p
Witam!
najpierw trochę wiosny u mnie:
a teraz wędzarnia. Zaczeliśmy od wycięcia starej jabłoni. Jabłka miała już nieciekawe i niesmaczne. postanowiliśmy ją wyciąć już na jesieni, ale pogoda nie pozwoliła.
walczyliśmy z nią cały dzień. Dopiero wieczorem udało nam się ją powalić. Tzn R ją powalał, a ja cięłam wszystkie gałęzie na kawałki.
potem w dziurze po pniaku zamieszkała stara wanna na palenisko:
od niej bachami wyłożony idzie "komin" zakończony kratką, nad którą ma stanąć domek
a potem zaczęło się budowanie. Zajeło 3 dni.
w międzyczasie daszek obłozyliśmy papą:
potem doszły drzwiczki. I oto efekt prawie końcowy:
Potem zostało już tylko dorobienie tych trójkątów pod daszkiem. Przedni jest na stałe, tylni pełni funkcję komina- uchylając go można regulować temperaturę w środku - zdjęcie może wieczorkiem wstawię.
wczoraj była pierwsza próba wędzenia. Okazało się, że jednak palenisko wymaga przeróbki, zrobiliśmy od przodu podkop dla lepszego cugu. Wynik końcowy (fotkę lepszą wstawię może wieczorem, bo mam tylko tą jedną):
oczywiście teren dookoła wymaga jeszcze gruntownego uprzątnięcia i zagospodarowania. Ale warto było się napracować dla takiego efektu:
najpierw trochę wiosny u mnie:
a teraz wędzarnia. Zaczeliśmy od wycięcia starej jabłoni. Jabłka miała już nieciekawe i niesmaczne. postanowiliśmy ją wyciąć już na jesieni, ale pogoda nie pozwoliła.
walczyliśmy z nią cały dzień. Dopiero wieczorem udało nam się ją powalić. Tzn R ją powalał, a ja cięłam wszystkie gałęzie na kawałki.
potem w dziurze po pniaku zamieszkała stara wanna na palenisko:
od niej bachami wyłożony idzie "komin" zakończony kratką, nad którą ma stanąć domek
a potem zaczęło się budowanie. Zajeło 3 dni.
w międzyczasie daszek obłozyliśmy papą:
potem doszły drzwiczki. I oto efekt prawie końcowy:
Potem zostało już tylko dorobienie tych trójkątów pod daszkiem. Przedni jest na stałe, tylni pełni funkcję komina- uchylając go można regulować temperaturę w środku - zdjęcie może wieczorkiem wstawię.
wczoraj była pierwsza próba wędzenia. Okazało się, że jednak palenisko wymaga przeróbki, zrobiliśmy od przodu podkop dla lepszego cugu. Wynik końcowy (fotkę lepszą wstawię może wieczorem, bo mam tylko tą jedną):
oczywiście teren dookoła wymaga jeszcze gruntownego uprzątnięcia i zagospodarowania. Ale warto było się napracować dla takiego efektu:
To mowisz ze kiedy moge do Was wpasc?
Sami wszystko robiliscie? docinaliscie itd? pieknie wyszlo - a efekt ... az tu czuje zapach:-))) slinka mi leci!
Sami wszystko robiliscie? docinaliscie itd? pieknie wyszlo - a efekt ... az tu czuje zapach:-))) slinka mi leci!
- 7koliberek9
- 200p
- Od: 17 mar 2008, o 12:37
Akurat siedzę i oglądam na głodnego to aż mi ślinka cieknie Świetny pomysł z tą wędzarnią i bardzo ładne wykonanie
Ogrodowe tęsknoty Justyny - Zapraszam:)
- coccinella
- 1000p
Aguś - nawet na weekend zapraszam!
koliberku - dziękujębardzo za uznanie
dołączma obiecane wyraźniejsze fotki:
dzisiaj już konkretniej działaliśmy:
tylko nam nie przyszło do głowy odwrócić kiełbaski i są nierówno ubarwione ;230
a poza tym wiosna u mnie cd:
koliberku - dziękujębardzo za uznanie
dołączma obiecane wyraźniejsze fotki:
dzisiaj już konkretniej działaliśmy:
tylko nam nie przyszło do głowy odwrócić kiełbaski i są nierówno ubarwione ;230
a poza tym wiosna u mnie cd:
- Lamia
- 500p
- Od: 27 maja 2008, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Iwonka
Pomysł z wędzarnią- rewelacja!!!
Pomysłowego masz tego męża.Pogratulować
Mój niestety od ogrodu jak najdalej...no chyba że grill jest to wtedy on jest właścicielem
Wiosna przepiękna u ciebie.Zauważyłam duży łubin.U mnie jeszcze pod ziemią,nic nie widać.
Poza tym żonkile u ciebie w pąkach a u mnie same liście.
Wygląda na to że u ciebie cieplej...
Chociaż ja już mam pierwsze tulipany
Pomysł z wędzarnią- rewelacja!!!
Pomysłowego masz tego męża.Pogratulować
Mój niestety od ogrodu jak najdalej...no chyba że grill jest to wtedy on jest właścicielem
Wiosna przepiękna u ciebie.Zauważyłam duży łubin.U mnie jeszcze pod ziemią,nic nie widać.
Poza tym żonkile u ciebie w pąkach a u mnie same liście.
Wygląda na to że u ciebie cieplej...
Chociaż ja już mam pierwsze tulipany
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Iwonko witaj .
Zapach wędzonego mięska aż na Wyspy doszedł .
Super wędzarnia .Wiosna u Ciebie już zawitała,ja swoją będę mogła dopiero obejrzeć
pod koniec kwietnia jak dobrze pójdzie
Tu w Anglii już dawno kwitną różne kwiaty wiosenne,a niektóre na krzakach są przez całą zimę.
Całusy dla Twoich dzieciątek i oczywiście pochwały dla tego co wykonał taką super wędzarnię
Zapach wędzonego mięska aż na Wyspy doszedł .
Super wędzarnia .Wiosna u Ciebie już zawitała,ja swoją będę mogła dopiero obejrzeć
pod koniec kwietnia jak dobrze pójdzie
Tu w Anglii już dawno kwitną różne kwiaty wiosenne,a niektóre na krzakach są przez całą zimę.
Całusy dla Twoich dzieciątek i oczywiście pochwały dla tego co wykonał taką super wędzarnię
biedronka... kapitalna wędzarnia!
zazdraszczam pomysłów i faceta...
no wiesz.. tego co to wykonywał
zazdraszczam pomysłów i faceta...
no wiesz.. tego co to wykonywał
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- coccinella
- 1000p
Kochane moje wierne fanki
posadziliśmy 3 drzewka, niewielkie. Gruszkę, morelę i węgierkę. Już się nie mogę doczekać owocków, choć pewnie ze 3 lata nam przyjdzie czekać
Bardzo mnei ucieszył widok wschodzącej serduszki rok temu się nie pokazała. Natomiast malwy, trytoma i floksy nie lubią mnie bardzo, bo ani rok temu, ani w tym nie wylazły. Nie chce mi się nad nimi grzebać, bo mnie zdrażnią pewnie jeszcze bardziej.
zastanawiam się co z różami, bo moje jeszcze pod kołderką siedzą. Jedną dzisiaj grzebnęłam i ma już takie centymetrowe pędy z listkami. Odkrywać, zostawiać??? chodzi mi o te w zeszłym roku sadzone.
posadziliśmy 3 drzewka, niewielkie. Gruszkę, morelę i węgierkę. Już się nie mogę doczekać owocków, choć pewnie ze 3 lata nam przyjdzie czekać
Bardzo mnei ucieszył widok wschodzącej serduszki rok temu się nie pokazała. Natomiast malwy, trytoma i floksy nie lubią mnie bardzo, bo ani rok temu, ani w tym nie wylazły. Nie chce mi się nad nimi grzebać, bo mnie zdrażnią pewnie jeszcze bardziej.
zastanawiam się co z różami, bo moje jeszcze pod kołderką siedzą. Jedną dzisiaj grzebnęłam i ma już takie centymetrowe pędy z listkami. Odkrywać, zostawiać??? chodzi mi o te w zeszłym roku sadzone.
Iwonka
ty nie pokazuj takich smaczności bo cie nawiedzę coby pojeśc
ty nie pokazuj takich smaczności bo cie nawiedzę coby pojeśc