Rabatki Konstantego część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 3

Post »

Ewuś no to odpoczywaj na wyjeżdzie, chociaż w tym upale to tylko woda i cień mogą ulżyć.
Miłych wakacji. ;:196 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewuś ;:196 tak nasz wniosek o zatrudnienie przez Urząd Pracy został załatwiony pozytywnie i mam już umowę na osobistą pomoc.
U nas we wsi była awaria prądu ja miałam w tym czasie kompa włączonego i zrobiło się czarno w nim.
Na szczęście moje przyjechał Bartek z Marzenką w piątek (byliśmy w Krasnobrodzie nad zalewem) i wczoraj na nowo wgrywał ale wszystko już nie odzyskałam , nie mam też powiadomień.
Będę musiała myśleć o nowym kompie.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Kogro-Ja tylko wyciągnęłam plecak,nigdzie na razie nie wyjeżdżam,wydajemy ostatnie tchnienia przed oddaniem praktyk oraz przekazaniem ich :;230
Rysujemy wśród prawdziwych włochatych pająków i detale takie jak pająk w dwu różnych ujęciach(na bramie jest też),osioł(godło kamienicy własnej),sfinks(własny nagrobek architekta),nietoperz (na szpitalu Bonifratrów,jeszcze do tego uśmiechnięty),dwa różne smoki,kwiatony,sterczyny i maszkarony.Dwa różne zegary słoneczne,dość dokładne.A Podwórkowy spieczony.
Obrazek
Zyto-o kąpielach można myśleć jedynie,z wdzięcznością przyjmujemy miskę zimnej wody do mycia .
Olgo-nawet czarna porzeczka nie wytrzymuje uporczywych podsikiwań,żałuję,bo liczyłam na własne liście do kiszenia ogórków.Może mi ukorzenisz?Przygnij gałązkę!
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Ewunia dawno mnei nie było ale juz jestem
i gratuluje wygranej ;:138

Konstanty widze świetnei sobei radzi z roślinkami bo rosna jak szalone :)

wakacje Ci się należą... odpoczywaj Ewuś ;:196
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lisko-witam w pocie czoła i nie tylko.Nadal dopracowujemy plansze na oddanie-sympatyczny maszkaron nietoperzowaty pozdrawia proszę się nie dziwić dwugłowemu orłu na tarczy,obiekt oddano do użytku na jubileusz w C.K.Monarchii.Tarcza zdobna jest kwiatonami.
Obrazek Obrazek
W Podwórkowym kwitnące krzewy omdlałe w upale.
W pracy kliwia zbiera się do kwitnienia po raz trzeci.
Nabyłam miesiąc temu w "Biedronce" kilka zimolubnych bluszczy i i cissusa z myślą o mojej kuchni,na razie urlopują się w skrzynkach za oknem u Mamy.Zauważyłam na liściach rdzawe plamy jakby po spaleniu,czy ktoś wie co to jest i jak z tym walczyć? Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zielone żyjątko.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewuś dzisiaj drylowałam wiśnie, będą w syropie. K zerwał wszystkie - było ich tylko z 5 litry. Schną owoce na drzewach, które i tak zima zdziesiątkowała.
Zdradź gdzie te maszkarony się znajdują?
;:196 przesyłam..
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zyto-Uśmiechnięty nietoperz krwiopijca(?) jest ze Szpitala Bonifratrów. Powiało gorącą egzotyką a to grobowiec tego architekta w kształcie sfinksa.W starej części cmentarza wśród dających cień drzew.
Wiśnie są pyszne w każdej postaci,a najlepiej w pierogach na zimno i ze śmietaną tzw.od baby..U mamy mego chrześniaka w tym roku nie było ani jednej sztuki wiśni,za to zapraszała na liście do kiszenia ogórków,a ogórki też jak ugotowane.
Moje derenie i anabelki jak zwiędłe,podlewam od 6 rano,ręce mi się wydłużyły od konewki-słowo!Zakwitła mi biała jeżówka i może jeszcze zdążę ją sportretować ,zakwitł drugi dzwonek(karpacki albo skupiony to się okaże po rozwinięciu),a lilie azjatyckie nadal tuż tuż i będą kwitły.Poziomkówka indyjska obficie i atrakcyjnie owocuje,ale nic ze stworzonek w Podwórkowym jej nie jada.
Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś szwagier przywozi mi wymarzone dwa wielkie wory ziemi ogrodniczej na Górkę Piaskową(która powoli stawała się Górką Kloaczną *na moich oczach),jeśli to będzie mało resztę doniosę w workach 5 litrowych plecakiem i rośliny skalniakowe będą przesadzane z rozsadnika na tyłach grządek na zaplanowane wcześniej miejsce.W czasie urlopu przeniosę jeszcze duże bryły czerwonego piaskowca.Drabina już przygotowana,zostanie pomalowana na niebiesko(jak samolot-wskaźnik wiatru i odstraszacz gołębi),podobnie na razie jedna skrzynka drewniana,która zostanie przykręcona do drabiny i wsadzę tam pelargonie - zacznie być znośnie.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Biała jeżówka i dzwonki.Burza przeleciała,ale za krótko,za mało intensywnie.W centrum strażacy robią kurtyny wodne.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewa Janina Sadowska pisze:Burza przeleciała,ale za krótko,za mało intensywnie.W centrum strażacy robią kurtyny wodne.
Mój Boże... na prawdę wariuje nam klimat. Niedawno ci sami strażacy walczyli z wodą, a teraz robią kurtyny wodne ;:223
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A u nas w dalszym ciągu susza ;:145
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andziu-jak widać,ale,że niespotykane to -każdy przytomny za aparat łapał.Najbardziej ożywił się pomnik autorstwa prof.Cz. Dźwigaja.
Elu-dalej niespotykany upał i duchota,obiecujące chmurki zniknęły.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”