Domowe orchidarium
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Domowe orchidarium
Gosiu - wiosennie u Ciebie na parapecie Najśliczniejszy jest dla mnie...włochaty pączuszek na sabotku
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu, pokazałaś tyle na raz, że aż trudno komentować .
Ślimaki najlepiej mi się łapie na plasterki ziemniaków, jak zobaczyłaś jednego to pewnie jest ich więcej
Ślimaki najlepiej mi się łapie na plasterki ziemniaków, jak zobaczyłaś jednego to pewnie jest ich więcej
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki Lucynko za ostrzeżenie - po powrocie użyję ziemniaka do wyłapania innych "lokatorów"
Justynko - mnie też on bardzo się podoba
I choć skleroza nie boli to jest "matką turystyki". Całkowicie zapomniałam o mojej ostatniej perełce obudzonej ze snu zimowego...
Sznowni Państwo - oto Pleione Tongariro, na razie dopiero wystawia noski z pieleszy zimowych ale jest ich aż cztery (na zdjęciu uchwycone tylko dwa)
Teraz już wiem,że podoba się mu u mnie, ale i on mnie się spodobał
Teraz jeszcze by zakwitł...
Justynko - mnie też on bardzo się podoba
I choć skleroza nie boli to jest "matką turystyki". Całkowicie zapomniałam o mojej ostatniej perełce obudzonej ze snu zimowego...
Sznowni Państwo - oto Pleione Tongariro, na razie dopiero wystawia noski z pieleszy zimowych ale jest ich aż cztery (na zdjęciu uchwycone tylko dwa)
Teraz już wiem,że podoba się mu u mnie, ale i on mnie się spodobał
Teraz jeszcze by zakwitł...
- Piotr=)
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
No gratuluję takich storczyków codnych ;)
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Nie ma innego wyjścia, zakwitnie
- Vika
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 mar 2011, o 18:02
O jaki niedobry ślimocek - ślimakolem go ! hehe ;)
A zapowiedzi imponujące będzie się działo już niebawem. Różowy falek bardzo przystojny
A zapowiedzi imponujące będzie się działo już niebawem. Różowy falek bardzo przystojny
Ale u Ciebie pączusiowo i wiosennie. Ślimaków mam nadzieję, że więcej już nie będziesz miała. Szybko nam powiedz jakie to nowości botaniczne na ciebie czekają
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Małgosiu mam nadzieję, że to był jedyny pasażer na gapę w Twojej kolekcji
Wszystko poza tym pięknie rośnie i kwitnie
Wiosna....piękna pora roku.
Wszystko poza tym pięknie rośnie i kwitnie
Wiosna....piękna pora roku.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ach Pleione marzy mi się...może kiedyś spróbuje "upolować"... "albę" ;)
Muszę też zapolować na ślimaczka. Mam na katlejce forbesii alba. Z muszelką na dodatek jest, już go parę razy widziałam , ale taki maleńki jest, że palcami złapać się nie dał..może pęseta "poradzi"
Muszę też zapolować na ślimaczka. Mam na katlejce forbesii alba. Z muszelką na dodatek jest, już go parę razy widziałam , ale taki maleńki jest, że palcami złapać się nie dał..może pęseta "poradzi"
- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Kontakt:
Cóż, ślimaczek słodki i śliczny, tylko szkoda, że na storczykach ...
Ładne kwitnienia, czekam na sabotka
Ładne kwitnienia, czekam na sabotka
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Ale brzydal dobrze,że dorwałaś tego dzikiego lokatora.Sporo pączusi,jak zaczną kwitnąć,będzie co oglądać.Maluszki ładnie rosną, wiosna to magiczna pora.Wszystko budzi się do życia.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Małgosiu ale wiosennie u Ciebie a zdjęcia z ogrodu napawają mnie optymizmem
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Merghen
- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny w moich skromnych progach
Piotrze, dziękuję miłe słowa
Lucynko, mam taką nadzieję
Viki, nie miałam nic na ślimaki ale na razie cisza, na jednym się skończyło Teraz walczę z ziemiórkami a do pomocy wezwałam prawie wszystkie rosiczki w liczbie trzech. Jedna została na straży na innym parapecie.
Kasiu zaraz się pochwalę nowościami
Arletko, ten pasażer zostawił tylko brzydkie znamię na liściu ale ja też się mu odwdzięczyłam odpowiednio. Gdyby coś innego sobie jadł, nie przeszkadzałabym, ale storczyki
Justynko, pleione to fajny storczyk i się mnoży Łap swojego niechcianego gościa!
Aniu
Darku dziękuję, wiosna od razu poprawia nastrój, rzeczywiście to magiczna, kolorowa pora, moja ulubiona.
A teraz pora na nowości:
kwitnieniowe
Jest to moje pierwsze kwitnienie u mnie. Kupiłam go jako storczyka po kwitnieniu i cieszę się,że jest taki delikatnie różowy żyłkowany - takiego nie mam na pewno w kolekcji.
maluszki
od Jolusi
(To taki gratysik Jolusiu )
I z allegro
remontowe
Powiększyłam sobie parapety ale nadal na nich ciasno Niestety brakło mi niektórych elementów (np.łańcuchów) by dokończyć a do sklepu jeszcze nie przywieźli. Planuję jeszcze na parapet zamówić kwadratowe kosze wiklinowe i powkładać stoczyki a pod wiszącymi koszami podpiąć mniejsze na miniaturki (podpowiedź kochanego męża , który choć niecierpi wiercenia dziur tym razem chętnie wziął wiertarkę do ręki i stworzył takie dzieło )
Tak wygląda całe okno
A to już z bliska hybryda pistacjowa w docelowum mieszkanku
Ta konstrukcja ma tylko jeden feler - ściąganie storczyków do sesji zdjęciowej. Raczej teraz z braku czasu i lenistwa nie będzie już tak pięknych zdjęć portretowych.
Jeśli chodzi o ziemiórki to pokłuły mi trochę liście phalaenopsisów ale też zauważyłam,że nie wszystkie smakują im jednakowo, jedne bardziej inne mniej. Ciekawe...
Piotrze, dziękuję miłe słowa
Lucynko, mam taką nadzieję
Viki, nie miałam nic na ślimaki ale na razie cisza, na jednym się skończyło Teraz walczę z ziemiórkami a do pomocy wezwałam prawie wszystkie rosiczki w liczbie trzech. Jedna została na straży na innym parapecie.
Kasiu zaraz się pochwalę nowościami
Arletko, ten pasażer zostawił tylko brzydkie znamię na liściu ale ja też się mu odwdzięczyłam odpowiednio. Gdyby coś innego sobie jadł, nie przeszkadzałabym, ale storczyki
Justynko, pleione to fajny storczyk i się mnoży Łap swojego niechcianego gościa!
Aniu
Darku dziękuję, wiosna od razu poprawia nastrój, rzeczywiście to magiczna, kolorowa pora, moja ulubiona.
A teraz pora na nowości:
kwitnieniowe
Jest to moje pierwsze kwitnienie u mnie. Kupiłam go jako storczyka po kwitnieniu i cieszę się,że jest taki delikatnie różowy żyłkowany - takiego nie mam na pewno w kolekcji.
maluszki
od Jolusi
(To taki gratysik Jolusiu )
I z allegro
remontowe
Powiększyłam sobie parapety ale nadal na nich ciasno Niestety brakło mi niektórych elementów (np.łańcuchów) by dokończyć a do sklepu jeszcze nie przywieźli. Planuję jeszcze na parapet zamówić kwadratowe kosze wiklinowe i powkładać stoczyki a pod wiszącymi koszami podpiąć mniejsze na miniaturki (podpowiedź kochanego męża , który choć niecierpi wiercenia dziur tym razem chętnie wziął wiertarkę do ręki i stworzył takie dzieło )
Tak wygląda całe okno
A to już z bliska hybryda pistacjowa w docelowum mieszkanku
Ta konstrukcja ma tylko jeden feler - ściąganie storczyków do sesji zdjęciowej. Raczej teraz z braku czasu i lenistwa nie będzie już tak pięknych zdjęć portretowych.
Jeśli chodzi o ziemiórki to pokłuły mi trochę liście phalaenopsisów ale też zauważyłam,że nie wszystkie smakują im jednakowo, jedne bardziej inne mniej. Ciekawe...