Żabi parapecik:) cz. II
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Żabi parapecik:) cz. II
Moniko a może spróbuj do wazonu na dno nalać trochę wody, ale tak by korzenie nie mogły być w niej zanurzone, ja w ten sposób potraktowałam swoja vandę, która też miała takie suche korzenie, a teraz ma już masę przedłużeń pięknych zdrowiutkich. Niektóre mają już po parę centymetrów długości.
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniu MM się rozszalał ale to cudownie z jego strony a ascocentrum miniatum - mam pewien skuteczny sposób na ratowanie , wysyłam pw. Pozdrawiam
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam ))
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Te Vandy wygladają całkiem dobrze.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wow
Pieknie Ci zaszalał Mini Mark
A może Ascocentrum by spryskać żywą mikoryzą grzybową lub Asahisl? Piękna z niego roślina, więc powinna sobie poradzić z odbudową korzeni
Pieknie Ci zaszalał Mini Mark
A może Ascocentrum by spryskać żywą mikoryzą grzybową lub Asahisl? Piękna z niego roślina, więc powinna sobie poradzić z odbudową korzeni
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Ufffff... dłuuugo mnie nie było, lecz postanowiłam wrócić. Mam nadzieję, że zostanę ponownie przyjęta do wspaniałego storczykowego grona..
Na dobry początek pokażę Wam dwa cuda jakie u mnie kwitną: Angraecum scottianum i Angraecum didieri.
Na dobry początek pokażę Wam dwa cuda jakie u mnie kwitną: Angraecum scottianum i Angraecum didieri.
- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
Zabka_Monis-Świetnie że wróciłaś do nas...Jeśli dobrze wnioskuje po nicku Monika tak ?Piękne i ciekawe storczyki pokazałaś.Pięknie rozpoczęłaś powrót.Zabieram się do przeglądania wątku
Pozdrawiam Mariusz3357
Pozdrawiam Mariusz3357
Pozdrawiam Mariusz3357
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Moniś piękny come-back. Mam nadzieję, że choć od czasu do czasu będziesz tu wpadać.
Cudne kwitnienia, uwielbiam białe kwiatki. Pokazuj co tam się zmieniło u Twoich storczyków.
Cudne kwitnienia, uwielbiam białe kwiatki. Pokazuj co tam się zmieniło u Twoich storczyków.
Gratuluję,piękne kwitnienia
A.scottianum wygląda jak wnętrze egzotycznej muszli.Dobrze się złożyło,że obydwie rośliny zakwitły w tym samym czasie,można porównać obydwa gatunki.
Napisz proszę,jak udało Ci się doprowadzić je do kwitnienia.Szczególnie A.didieri, bardzo mnie to interesuje bo moje stoi jak zaklęte .
A.scottianum wygląda jak wnętrze egzotycznej muszli.Dobrze się złożyło,że obydwie rośliny zakwitły w tym samym czasie,można porównać obydwa gatunki.
Napisz proszę,jak udało Ci się doprowadzić je do kwitnienia.Szczególnie A.didieri, bardzo mnie to interesuje bo moje stoi jak zaklęte .
Martika
Piękne cudeńka kwitną u ciebie. A jak z ich pielęgnacją? Jakie warunki hodowli im trzeba zapewnić:)?.
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Haloooo czy ktoś jeszcze tutaj istnieje z moich dawnych storczykowych znajomych ? ;)
- Gandalfwhite
- Od: 18 lis 2018, o 08:43
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Helou Moniko nie wiem czy ja się zaliczam do Twoich dawnych znajomych, jeśli tak to ja tu wciąż jeszcze jestem
Wszelki duch... Moniko po 8 latach znów jesteś
Ja chyba też weteranka
Ja chyba też weteranka
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III