Nasze początki z ogrodnictwem ;P czyli kawałek ziemi w ROD :
- gggabulka
- 200p
- Od: 22 mar 2011, o 12:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasze początki z ogrodnictwem ;P czyli kawałek ziemi w ROD :
Kochani u mnie nagminny brak czasu... na działce hmmm życie toczy się prawie same raz na jakis czas z doskoku jade rowerkiem najpilniejsze rzeczy ogarnąc a tak to serce mnie boli ze tak mało czasu poświęcam (przez prace oczywiscie) naszej działeczce, tyle chciałoby sie zrobić..a jaz ze $$$ dwa ze to nie przy domu wiec zaraz komus moze sie spodobac..
poł działki od nas robią drogę wiec kurzawa straszna i spokoju nie ma....musze siatkę za domkiem czyms osłonic-obsadzić bo jak na widelcu jestesmy
nareszcie kupiliśmy kose spalinowa i bedziemy regularnie dbac o trawnik skoszony!!!
moja zmora są mszyce!!na drzewach, warzywach a nawet chwastach...tez tak macie ???
ale oczywiscie mrówki i krety
Grażynko dzięki za przywołanie do porządku
co ja tam będę gadac wstawiam fotki z kwietnia na poczatek )
poł działki od nas robią drogę wiec kurzawa straszna i spokoju nie ma....musze siatkę za domkiem czyms osłonic-obsadzić bo jak na widelcu jestesmy
nareszcie kupiliśmy kose spalinowa i bedziemy regularnie dbac o trawnik skoszony!!!
moja zmora są mszyce!!na drzewach, warzywach a nawet chwastach...tez tak macie ???
ale oczywiscie mrówki i krety
Grażynko dzięki za przywołanie do porządku
co ja tam będę gadac wstawiam fotki z kwietnia na poczatek )
Nasz kawałek raju z mieście http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41942" onclick="window.open(this.href);return false;
- gggabulka
- 200p
i najbardziej aktualne rabaty u mnie świecą pustkami, ciagle obiecuję sobie ze coś dokupię ale zawsze ważniejsze wydatki (
wiec fotki poszczególnych kwiatuchów
i na razie tyle mam ) w piątek o ile bedzie pogoda zamierzam porzadek znów zrobić )
z mszycami musze sie rozprawić na drzewach po paskudztwo spada na głowy brrr i bleeee
kusi mnie wyciąć śliwy które śliwek nie dają ..w ogóle pojsc w iglaki...problem z liśćmi odpada
ścieżkę trzeba zrobić nową...gruntowne zmiany ..
tylko czasu jakoś brak...trzeba by urlop wziąć i porządnie działkę zrobić
wiec fotki poszczególnych kwiatuchów
i na razie tyle mam ) w piątek o ile bedzie pogoda zamierzam porzadek znów zrobić )
z mszycami musze sie rozprawić na drzewach po paskudztwo spada na głowy brrr i bleeee
kusi mnie wyciąć śliwy które śliwek nie dają ..w ogóle pojsc w iglaki...problem z liśćmi odpada
ścieżkę trzeba zrobić nową...gruntowne zmiany ..
tylko czasu jakoś brak...trzeba by urlop wziąć i porządnie działkę zrobić
Nasz kawałek raju z mieście http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41942" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
witaj gagabulka mszyc w tym roku wszędzie pełno, u mnie poskręcały nawet liście na czereśni. Ja też mam takie stare śliwki bez śliwek do wycięcia i jak tylko znajdę czas to się wytnie. Widzę, że dajesz radę, grządeczki wyplewione, truskawki owocują jeszcze żeby mieć czas trochę się tym nacieszyć
- gggabulka
- 200p
nie jest jeszcze tak źle ze mną...daję radę na pełnych obrotach jadę..bo szkoda mi np żeby ptaki zjadły truskawy wiec przed pracą lece dla Małej zbierać heheh to i skubne troche chwastów...lawenda pisze:witaj gagabulka mszyc w tym roku wszędzie pełno, u mnie poskręcały nawet liście na czereśni. Ja też mam takie stare śliwki bez śliwek do wycięcia i jak tylko znajdę czas to się wytnie. Widzę, że dajesz radę, grządeczki wyplewione, truskawki owocują jeszcze żeby mieć czas trochę się tym nacieszyć
ale ile sie tak pociągnie ??nie jest to zadawalający czas jaki chcialabym poświęcić na działkę heheh a z drugiej strony czy kiedyś powie się ze wszystko zrobione ... ??
piatek mam wolny i juz nie mogę się doczekać wypadu i podgonienia roboty
Dzięki za odwiedzinki Mam nadzieję ze niebawem zobaczymy się na spotkaniu
Zbieram się do pracy
Miłego Dnia
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
No właśnie Gabrysiu "zobaczymy się na spotkaniu" i dla czego się nie zobaczyliśmy? Przecież do mnie miałaś tak blisko.
U mnie też plaga mszyc, już pryskałam dwa razy i teraz trzeba powtórzyć. Chwasty rosną wszędzie i jednego dnia się wyrwie jakiś widoczny a na drugi dzień pojawia się następny.
U mnie też plaga mszyc, już pryskałam dwa razy i teraz trzeba powtórzyć. Chwasty rosną wszędzie i jednego dnia się wyrwie jakiś widoczny a na drugi dzień pojawia się następny.
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Witaj Gabrysiu
Zagubiłam Twój wątek a odnalazłam dzięki Grażynce Pamiętam Cię z ubiegłorocznego spotkania u Tadeusza.
Widzisz Ty pracujesz a ja nie i tez czasu jakoś braknie by doprowadzić ogród do właściwego wyglądu. Badylsko nie daje spokoju.
Dobrze że M objął obowiązki opryskowe! Mszyca niesamowicie plenna w tym roku.
Może coś jest ze śliwkami bo moje tez puste drzewo...nie licząc mszyc
Pozdrawiam.
Zagubiłam Twój wątek a odnalazłam dzięki Grażynce Pamiętam Cię z ubiegłorocznego spotkania u Tadeusza.
Widzisz Ty pracujesz a ja nie i tez czasu jakoś braknie by doprowadzić ogród do właściwego wyglądu. Badylsko nie daje spokoju.
Może coś jest ze śliwkami bo moje tez puste drzewo...nie licząc mszyc
Pozdrawiam.
- gggabulka
- 200p
dzięki za odwiedzinki )nirali pisze:Witaj Gabrysiu
Widzisz Ty pracujesz a ja nie i też czasu jakoś braknie by doprowadzić ogród do właściwego wyglądu. Badylsko nie daje spokoju.
Może coś jest ze śliwkami bo moje też puste drzewo...nie licząc mszyc
Pozdrawiam.
wstyd się przyznać ale nie pamiętam Cię tyle ludzi, tyle się działo .... ;P
ranyyy ale skleroza ://
Ja juś dziś po działkowaniu, raniutko skoczyłam bo upał niedowytrzymania..i mam mnóstwo fasolki młodziutkiej hihi już przygotowana na obiadek
bób dojrzewa jeszcze )
marcheweczki, pietruszeczki i inne rosną , kilka cebulek przywiozłam, rzodkiewki, sałaty
przeleciałam szybko chwasty na ogrodzie i uciekłam do domu..bo skwar był już nieziemski
U mnie oblep poziomek i wiśni...
poziomki zje mój poziomkowy Mały potworek a wiśnie przeznaczone na winko są
na chwasty nie mogę patrzeć już...na jesieni albo pod koniec lata będziemy wszystko wypalać i zakładać nowy trawnik..tylko czym ??
roundap em ??
poradzcie...to wypali mi wszystkie chwaściory ??wszystkie!?
- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
witaj jak dobrze że jesteś jak tam Patka? moja już po komunii i nie jest już taka malutka....ależ się u ciebie zmieniło w ogrodzie...roślinek przybyło i porozrastały się
fajnie ze sie spotkamy 15 do zobaczenia
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- gggabulka
- 200p
Ale wczoraj miałam pracowity dzień
rozprawiłam się z chwastami na ogrodzie, zerwałam 2 siaty biedronkowe fasolki szparagowej , trochę bobu i wiśnie
z wiśni wstawione winko a reszta dziś będzie zjedzona i pomrożona
żałuję że nie posadziłam ogórków w tym roku, ale w sobotę jedziemy na wieś do rodziców tam podobno nie wyrabiają z przetwarzaniem więc i dla nas wystarczy )czyli będzie przetwórstwo na małosolne i chili
a w niedzielę do Janusza i Krysi - na spotkanie z Wami )tylko żeby pogoda dopisała
Zmykam do pracy Miłego Dnia
rozprawiłam się z chwastami na ogrodzie, zerwałam 2 siaty biedronkowe fasolki szparagowej , trochę bobu i wiśnie
z wiśni wstawione winko a reszta dziś będzie zjedzona i pomrożona
żałuję że nie posadziłam ogórków w tym roku, ale w sobotę jedziemy na wieś do rodziców tam podobno nie wyrabiają z przetwarzaniem więc i dla nas wystarczy )czyli będzie przetwórstwo na małosolne i chili
a w niedzielę do Janusza i Krysi - na spotkanie z Wami )tylko żeby pogoda dopisała
Zmykam do pracy Miłego Dnia
- gggabulka
- 200p
dawno fotek nie wrzucałam na działkę wczoraj znów aparatu nie wzięłam więc pokaże mój balkon )stolik dostałam od siostry, leżak kupiłam, w doniczkach maciejka + nie pamiętam nazwy co się na noc zamyka na słońce otwiera , starca , lobelie i w jednej skrzynce zioła )kminek, bazylia i oregano pachnie pięknie
balkon zagospodarowany na relaxik wieczorny, lapik na kolanka i na leżaczek + zimne piffko
koniec gadania pokazuję
balkon zagospodarowany na relaxik wieczorny, lapik na kolanka i na leżaczek + zimne piffko
koniec gadania pokazuję
- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Tak łaże po forum i zapoznaję się z ogrodami lubelaków. Najczęściej zaglądam na początek a potem pod koniec wątku, bo nie da sie wszystkiego obejrzeć.
Piękna metamorfoza i córcia pięknie wyrosła.
Pozdrawiam
Piękna metamorfoza i córcia pięknie wyrosła.
Pozdrawiam
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Dziś znalazłam wreszcie czas i przejrzałam cały Twój wątek-rzeczywiście zmiany niesamowite -pogratulować
- gggabulka
- 200p
Norbitka, Dorcia- dzięki za odwiedzinki
miło słyszeć takie słowa, jednak jest jeszcze duuużo do ulepszenia, poprawienia...więc mam nadzieję że konkretne zmiany jeszcze przed nami
Spróbuję wrzucić wieczorkiem fotki z Lubelskiego spotkania do wątku takie bardziej osobiste, nasze bo te ogólne wrzucone do lubelskiego wątku
Miłego Dnia
miło słyszeć takie słowa, jednak jest jeszcze duuużo do ulepszenia, poprawienia...więc mam nadzieję że konkretne zmiany jeszcze przed nami
Spróbuję wrzucić wieczorkiem fotki z Lubelskiego spotkania do wątku takie bardziej osobiste, nasze bo te ogólne wrzucone do lubelskiego wątku
Miłego Dnia