Nasze początki z ogrodnictwem ;P czyli kawałek ziemi w ROD :

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gggabulka
200p
200p
Od: 22 mar 2011, o 12:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze początki z ogrodnictwem ;P czyli kawałek ziemi w ROD :

Post »

Kochani u mnie nagminny brak czasu... na działce hmmm życie toczy się prawie same raz na jakis czas z doskoku jade rowerkiem najpilniejsze rzeczy ogarnąc a tak to serce mnie boli ze tak mało czasu poświęcam (przez prace oczywiscie) naszej działeczce, tyle chciałoby sie zrobić..a jaz ze $$$ dwa ze to nie przy domu wiec zaraz komus moze sie spodobac..
poł działki od nas robią drogę wiec kurzawa straszna i spokoju nie ma....musze siatkę za domkiem czyms osłonic-obsadzić bo jak na widelcu jestesmy :twisted:
nareszcie kupiliśmy kose spalinowa i bedziemy regularnie dbac o trawnik skoszony!!!
moja zmora są mszyce!!na drzewach, warzywach a nawet chwastach...tez tak macie ???

ale oczywiscie mrówki i krety ;:180 ;:224

Grażynko dzięki za przywołanie do porządku ;:136
co ja tam będę gadac wstawiam fotki z kwietnia na poczatek :))

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nasz kawałek raju z mieście http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41942" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
gggabulka
200p
200p

Post »

i najbardziej aktualne :D :D rabaty u mnie świecą pustkami, ciagle obiecuję sobie ze coś dokupię ale zawsze ważniejsze wydatki :((
wiec fotki poszczególnych kwiatuchów

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i na razie tyle mam :)) w piątek o ile bedzie pogoda zamierzam porzadek znów zrobić :))

z mszycami musze sie rozprawić na drzewach po paskudztwo spada na głowy brrr i bleeee

kusi mnie wyciąć śliwy które śliwek nie dają ..w ogóle pojsc w iglaki...problem z liśćmi odpada :wink:

ścieżkę trzeba zrobić nową...gruntowne zmiany ..

tylko czasu jakoś brak...trzeba by urlop wziąć i porządnie działkę zrobić :D :D
Nasz kawałek raju z mieście http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41942" onclick="window.open(this.href);return false;
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

witaj gagabulka ;:196 mszyc w tym roku wszędzie pełno, u mnie poskręcały nawet liście na czereśni. Ja też mam takie stare śliwki bez śliwek do wycięcia i jak tylko znajdę czas to się wytnie. Widzę, że dajesz radę, grządeczki wyplewione, truskawki owocują :tan jeszcze żeby mieć czas trochę się tym nacieszyć
Awatar użytkownika
gggabulka
200p
200p

Post »

lawenda pisze:witaj gagabulka ;:196 mszyc w tym roku wszędzie pełno, u mnie poskręcały nawet liście na czereśni. Ja też mam takie stare śliwki bez śliwek do wycięcia i jak tylko znajdę czas to się wytnie. Widzę, że dajesz radę, grządeczki wyplewione, truskawki owocują :tan jeszcze żeby mieć czas trochę się tym nacieszyć
nie jest jeszcze tak źle ze mną...daję radę na pełnych obrotach jadę..bo szkoda mi np żeby ptaki zjadły truskawy wiec przed pracą lece dla Małej zbierać heheh to i skubne troche chwastów...
ale ile sie tak pociągnie ??nie jest to zadawalający czas jaki chcialabym poświęcić na działkę heheh a z drugiej strony czy kiedyś powie się ze wszystko zrobione ... ?? ;:14

piatek mam wolny i juz nie mogę się doczekać wypadu i podgonienia roboty :)
Dzięki za odwiedzinki ;:136 Mam nadzieję ze niebawem zobaczymy się na spotkaniu :D

Zbieram się do pracy :oops:
Miłego Dnia ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

No właśnie Gabrysiu "zobaczymy się na spotkaniu" i dla czego się nie zobaczyliśmy? Przecież do mnie miałaś tak blisko.
U mnie też plaga mszyc, już pryskałam dwa razy i teraz trzeba powtórzyć. Chwasty rosną wszędzie i jednego dnia się wyrwie jakiś widoczny a na drugi dzień pojawia się następny.
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Witaj Gabrysiu :wit
Zagubiłam Twój wątek a odnalazłam dzięki Grażynce :) Pamiętam Cię z ubiegłorocznego spotkania u Tadeusza.
Widzisz Ty pracujesz a ja nie i tez czasu jakoś braknie by doprowadzić ogród do właściwego wyglądu. Badylsko nie daje spokoju.
Dobrze że M objął obowiązki opryskowe! Mszyca niesamowicie plenna w tym roku.
Może coś jest ze śliwkami bo moje tez puste drzewo...nie licząc mszyc :roll:
Pozdrawiam.
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
gggabulka
200p
200p

Post »

nirali pisze:Witaj Gabrysiu :wit
Zagubiłam Twój wątek a odnalazłam dzięki Grażynce :) Pamiętam Cię z ubiegłorocznego spotkania u Tadeusza.
Widzisz Ty pracujesz a ja nie i też czasu jakoś braknie by doprowadzić ogród do właściwego wyglądu. Badylsko nie daje spokoju.
Dobrze że M objął obowiązki opryskowe! Mszyca niesamowicie plenna w tym roku.
Może coś jest ze śliwkami bo moje też puste drzewo...nie licząc mszyc :roll:
Pozdrawiam.
dzięki za odwiedzinki :))
wstyd się przyznać ale nie pamiętam Cię tyle ludzi, tyle się działo .... ;P
ranyyy ale skleroza ://

Ja juś dziś po działkowaniu, raniutko skoczyłam bo upał niedowytrzymania..i mam mnóstwo fasolki młodziutkiej hihi już przygotowana na obiadek :tan
bób dojrzewa jeszcze :))
marcheweczki, pietruszeczki i inne rosną , kilka cebulek przywiozłam, rzodkiewki, sałaty ;:215

przeleciałam szybko chwasty na ogrodzie i uciekłam do domu..bo skwar był już nieziemski ;:180 ;:180

U mnie oblep poziomek i wiśni...
poziomki zje mój poziomkowy Mały potworek a wiśnie przeznaczone na winko są ;:224 ;:224

na chwasty nie mogę patrzeć już...na jesieni albo pod koniec lata będziemy wszystko wypalać i zakładać nowy trawnik..tylko czym ??
roundap em ??
poradzcie...to wypali mi wszystkie chwaściory ??wszystkie!?
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
witaj jak dobrze że jesteś ;:215 jak tam Patka? moja już po komunii i nie jest już taka malutka....ależ się u ciebie zmieniło w ogrodzie...roślinek przybyło i porozrastały się
fajnie ze sie spotkamy 15 do zobaczenia ;:196
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
gggabulka
200p
200p

Post »

Ale wczoraj miałam pracowity dzień :heja
rozprawiłam się z chwastami na ogrodzie, zerwałam 2 siaty biedronkowe fasolki szparagowej , trochę bobu i wiśnie :D :D
z wiśni wstawione winko :D :D a reszta dziś będzie zjedzona :D :D i pomrożona :D :D
żałuję że nie posadziłam ogórków w tym roku, ale w sobotę jedziemy na wieś do rodziców tam podobno nie wyrabiają z przetwarzaniem więc i dla nas wystarczy :))czyli będzie przetwórstwo na małosolne i chili :D :D
a w niedzielę do Janusza i Krysi - na spotkanie z Wami :))tylko żeby pogoda dopisała :D :D
Zmykam do pracy ;:138 Miłego Dnia ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
gggabulka
200p
200p

Post »

dawno fotek nie wrzucałam na działkę wczoraj znów aparatu nie wzięłam więc pokaże mój balkon :))stolik dostałam od siostry, leżak kupiłam, w doniczkach maciejka + nie pamiętam nazwy co się na noc zamyka na słońce otwiera , starca , lobelie i w jednej skrzynce zioła :))kminek, bazylia i oregano :D :D pachnie pięknie :D :D
balkon zagospodarowany na relaxik wieczorny, lapik na kolanka i na leżaczek + zimne piffko :lol:

koniec gadania pokazuję :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Tak łaże po forum i zapoznaję się z ogrodami lubelaków. Najczęściej zaglądam na początek a potem pod koniec wątku, bo nie da sie wszystkiego obejrzeć.
Piękna metamorfoza i córcia pięknie wyrosła.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Dziś znalazłam wreszcie czas i przejrzałam cały Twój wątek-rzeczywiście zmiany niesamowite -pogratulować
Awatar użytkownika
gggabulka
200p
200p

Post »

Norbitka, Dorcia- dzięki za odwiedzinki :wit :wit
miło słyszeć takie słowa, jednak jest jeszcze duuużo do ulepszenia, poprawienia...więc mam nadzieję że konkretne zmiany jeszcze przed nami :D :D
Spróbuję wrzucić wieczorkiem fotki z Lubelskiego spotkania do wątku :D :D takie bardziej osobiste, nasze :D :D bo te ogólne wrzucone do lubelskiego wątku :wit :wit
Miłego Dnia :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”