Mój pierwszy storczyk

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p
Od: 3 sie 2011, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój pierwszy storczyk

Post »

Poniżej załączam fotki z rozwoju mojej hodowli. Dendrobia szaleją. Nie dość, żę wypuszczają nowe kieiki to będą kwitnąć. Najbardziej oczekuję kwiatów dendrobium, które uratowałem z powodzi.

Obrazek Obrazek

Obrazek]Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Alkoholizujący się małolat:

Obrazek

i...... Miltonia, u której rozwijają się następne kwiatki:

Obrazek
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p

Post »

nina1611, witaj Małgosiu :wit .Cieszą oczy takie przyrosty i jeszcze jak wszystkie roślinki rosną zdrowo to chyba największy sukces u hodowcy. Opiekunowie wyzdrowieli to i storczyki emanują zdrowiem.
Awatar użytkownika
nina1611
500p
500p
Od: 27 mar 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

no i tak ma być :D ;:138
Pozdrawiam Małgorzatka :)
Niektóre z moich storczyków ...
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mireczku nowi lokatorzy cudni:). Inni moga ci tylko pozazdrościć takiej cudnej żony, która akceptuje twoje hobby:).
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p

Post »

Sylki3, witaj :wit . Pamiętam jak na początku w swoich wpisach zarzekałem się, że to jedyne storczyki, że więcej nie będzie itd. Teraz sam śmieję się czytając moje posty, storczykoroza jest bardzo zaraźliwa. Minęło zaledwie kilka miesięcy, a ja mam w swojej kolekcji tyle odmian storczyków. Jeszcze Cambrii brakuje, ale ta opcja jest do nadrobienia.
Jakbym teraz budował dom to na pewno wybudowałbym baaaaardzo długi z oknami wychodzącymi tylko na południową stronę, a pod oknami kazałbym zamontować baaaaaaardzo długie i szerokie parapety. Po co? Oczywiście, że dla naszych storczyków. :;230 :;230
Awatar użytkownika
nina1611
500p
500p

Post »

ja też kiedyś na początku storczykowej drogi mówiłam, że będzie kilka, że więcej nic nie kupie :D
no ale jak widać storczykowa choroba usadowiła się już na dobre :) ;:224
i teraz już nie mówie, że nic więcej nie kupie :;230 bo to wprost niemożliwe :)
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p

Post »

Filigranowa27 witaj Patrycjo. Dawno Cię nie było na mojej stronce. Jak sama widzisz rozrasta się hodowla i to w takim tempie, że sam jestem w szoku. Boże Narodzenie za dwa miesiące, a mnie spełniły się już wszystkie marzenia. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p

Post »

nina1611, ja również przestałem się zarzekać. Odmian storczyków jest tak wiele, że nie sposób przejść cichaczem obok żeby któryś nie wskoczył do koszyka. Normalnie same się pchają, zastawiają człowiekowi drogę i musisz je zabierać. :;230
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p

Post »

Ja mam podobnie, pierwsze spojrzenie jak do kogoś pójdę wędruje na parapety w poszukiwaniu storczyków, wchodzę do sklepu ogrodniczego pierwsze kroki kieruję gdzie?........... do stoiska ze storczykami. :;230 .
Nawet jak idę do hipermarketu po gwoździe to zanim je kupię muszę poszperać w regałach, na których stoją storczyki. Nie kupię gwoździ ale wyjdę ze storczykiem w rękach.
Podobnie było parę lat temu, pojechaliśmy z żoną na giełdę w Słomczynie kupić siatkę ogrodzeniową. Niestety wróciliśmy bez siatki ponieważ kupiliśmy owczarka niemieckiego.
Jest mi z tym dobrze i za żadne skarby nie chcę się z tej choroby wyleczyć ;:108
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mireczek1965 pisze:Boże Narodzenie za dwa miesiące, a mnie spełniły się już wszystkie marzenia.
Oj tam,oj tam, nie martw się za mocno, do Bożego Narodzenia pojawi się u Ciebie 150 kolejnych pozycji na liście marzeń :D Przypominam, że na przykład nie masz jeszcze masdevalii (to też tajne info dla żony, jakby co)... ;:113
Mireczek1965 pisze:parę lat temu, pojechaliśmy z żoną na giełdę w Słomczynie kupić siatkę ogrodzeniową. Niestety wróciliśmy bez siatki ponieważ kupiliśmy owczarka niemieckiego.
Dobre dobre, to lubię! :;230 :;230

Mirku, przyznaję, że zaczynam się już gubić w Twojej kolekcji, już zapominam co masz a czego nie masz, a to najlepsza oznaka, że Twoja kolekcja naprawdę zrobiła się już okazała!
Cattleya naprawdę piękna, jedna z najładniejszych wg. mnie- pogratuluj żonie gustu. Tobie gratuluję wszystkich przyrościków; dendrobia phal. jednak nie tylko Cię lubią, ale wprost za Tobą przepadają :D

A co czyichś okien- mi też głowa lata naokoło jak idę/jadę przez miasto :D To chyba znak rozpoznawczy storczykomaniaka :D
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
nina1611
500p
500p

Post »

zgadzam się z przedmówczynią co do latającej głowy szukającej storczyków w oknach :;230 też tak mam :;230
JustynaDaria
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 5 lip 2011, o 21:51

Post »

Podziwiam Twoje kwiatuszki, pięknie rosną.
Awatar użytkownika
Mireczek1965
200p
200p

Post »

Agita, nina1611witajcie. :wit

Nie kuś Agnieszko, masdevalia jest również bardzo piękna. Zresztą wszystkie storczyki to pięknoty, każdy ma to coś co kręci i namawia do kupienia. ;:77
Chyba muszę zrobić remanent mojej kolekcji wraz z fotkami i pokazać całą na forum. Przyznam się, że też już się gubię. ;:224

Justyna Daria, dziękuję. Nie masz czasami ochoty rozpocząć wątek? Nie kusi Ci
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”