Jejku jakie piękne przypołudniki Aniu , jestem zachwycony ich barwą . na pewno zagoszczą w moim przyblokowym ogródkuAmlos pisze:A jednak prawda ! Mieszanka okazała się wielobarwnaAmlos pisze:... teraz czekam na inne kolorki, bo nasiona były mieszanką - zobaczymy czy to prawda
Od południa, jak przyjechałam, były tak otwarte aż do godz. 18 , a potem zaczęły się stopniowo zamykać.
Z pewnością będą na moim ogrodzie co roku ... polecam wszystkim
Przypołudnik(Mesembryanthemum) - wysiew, uprawa,problemy
- synek_1984
- 10p - Początkujący
- Od: 23 wrz 2012, o 00:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re:
Pozdrawiam
Marcin ;-)
Marcin ;-)
- synek_1984
- 10p - Początkujący
Re: Zachwycający przypołudnik
Piękne barwy Marcinie - przypołudniki podbiły moje serce na wiosnę chce je mieć u siebie
Pozdrawiam
Marcin ;-)
Marcin ;-)
- synek_1984
- 10p - Początkujący
Fantastyczne są te kwiaty (zdjęcie w cynowej wanience -kapitalne). Mam nadzieje, ze uda mi się obsadzić nimi pojemniki. Jak głębokich doni wymagają?
Witam,
przedwczoraj udało mi się kupić całą paletę przypołudników. Jaką minimalną temperaturę wytrzymają? Chodzi o to, że chciałabym je już wysadzić na właściwe miejsce ale boję się co z ZimnąZośką? Czy przetrwają? Dzisiaj w nocy u nas temperatura ma spać na przykład do 3-5 stopni.
przedwczoraj udało mi się kupić całą paletę przypołudników. Jaką minimalną temperaturę wytrzymają? Chodzi o to, że chciałabym je już wysadzić na właściwe miejsce ale boję się co z ZimnąZośką? Czy przetrwają? Dzisiaj w nocy u nas temperatura ma spać na przykład do 3-5 stopni.
- duju
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kupiłam dwie paczki, jedna czeka, a druga wysiana na końcu marca - ładnie wzeszła. Teraz tylko wysadzić na dwór.
Jak wysadzaliście - po 15maja? czy można już teraz?
Jak wysadzaliście - po 15maja? czy można już teraz?
Pozdrawiam - Justyna
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 30 maja 2012, o 15:00
Ja po przejrzeniu tego tematu stwierdziłem, że muszę je mieć u siebie w ogródku. Szybciutko poszukałem nasionka i dzisiaj poszły do ziemi. Teraz czekać aż zaczną kiełkować, rosnąć, a później pięknie kwitnąć
Przypołudniki mam w tym roku pierwszy raz. Nasiona miałam z akcji i jak na razie pięknie rosną
I mam do was pytanie, czy są wytrzymałe na suszę i południowe słońce? Jak nie to muszę je przestawić...
I mam do was pytanie, czy są wytrzymałe na suszę i południowe słońce? Jak nie to muszę je przestawić...
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Ewo, różne są opinie. Jedni twierdzą, że przypołudniki najlepiej rosną w słońcu właśnie, inni, że w słońcu robią się oklapłe. Moje doświadczenie jest takie, że na słonecznym stanowisku o wiele szybciej kiełkują i są mocniejsze. Jakbym miała południowy balkon, to z pewnością posiałabym na nim przypołudniki
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 30 maja 2012, o 15:00
Wystarczyło 5 dni i moje przypołudniki już są na wierzchu Oby teraz szybko i ładnie rosły.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
W gorącym słońcu rośliny lubią robić się obwisłe, gdy jest chłodniej lub słońce tak nie praży to wracają do siebie. Jeśli będziesz dbać o to, by miały dostęp do wody, to powinny jednak dać sobie radę.I mam do was pytanie, czy są wytrzymałe na suszę i południowe słońce? Jak nie to muszę je przestawić...
- marzenaruda
- 200p
- Od: 7 paź 2012, o 11:29
Pozdrawiam Marzena