Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
U mnie od rana lało,teraz troszkę się uspokoiło,ale słonka nie ma ....
Wczoraj byłam na targach w Kalsku,za późno wyjechaliśmy,staliśmy w długim korku,za parking na polu zapłaciłam 10 zł.
Uradowana pociągnęłam rodzinkę za sobą,a tam takie błoto,że hej Na to się nie przygotowałam,żałowałam,że kaloszy nie miałam,niektóre kobietki w szpilkach zasuwały hehe
Chodziłam między alejkami,wypatrywałam modrzewia aż w końcu znalazłam u jednego pana....no nie powiem,mały to on nie był,ja na męża on na mnie ...niestety nie zmieści się nawet do naszego kombiaka Jeszcze trochę pochodziliśmy i po 30 minutach zawinęliśmy się do domu.Koniec targów...zmęczona odechciało mi się zakupów...w drodze powrotnej pokierowałam męża do Przytoku.
O tak....tu czułam się o niebo lepiej...fakt ceny o wiele wyższe,ale spokój,cisza,czysto,dzieci poskakały na trampolinie,a ja biegałam między ścieżkami i upajałam się widokiem róż,które niewątpliwie ukoiły mnie dostatecznie O dziwo nie padało...
Zakupiłam różę historyczną Charles de Mills Ma wiele pąków,to mnie skusiło...pocieszyłam się jedną różyczką i można było wracać
Wandziu żyrawki malutkie,ale one tak szybko rosną,że nadrobią do jesieni Za kuriera chyba 20 zł...lampionik zgapiłam od innej forumowiczki MID 2006...
Avalonne dziękuję...po raz pierwszy w tym roku mi się podoba,chyba powojniki dodają mu najwięcej uroku
Bozuniu właśnie ceny utwierdziły mnie w przekonaniu,że kupię u mayla,choć bałam się,bo nie znałam tej firmy.
Najwyżej jak padną to trudno...ja już kilka moich żurawek podzieliłam,na razie nie zwiędły,może mi się uda ...
Lampionik z powojnikiem fajnie się zgrały:) I jak tu nie kochać tych pięknych pnączy?
Aguś już teraz jak wchodzę na działeczkę z daleka świecą moje nowe,malutkie żurawki
Donicowy kącik...tak mi brakuje,żeby usiąść na moim wiklinowym fotelu i podziwiać powojniki kwitnące....czekam na tę chwilę
Ewciu czasem sadzonki marniutkie,a potem jak dana roślina wystrzeli to oczy można pogubić
Kasiu zaraz pokażę oczko z dalszej perspektywy....
Danusiu już widziałam w Twoim wątku żurawki,ładne sadzoneczki,to nic,że bez doniczek,ważne by ładnie urosły...
Beatko ciekawe jakie odmiany wybierzesz...ja musiałam dorosnąć,żeby w ogóle zakupić liściaste
Maju szkoda,że masz tak ograniczony dostęp...tak naprawdę nic szczególnego się nie dzieje,wszystko w pąkach czeka,żeby wybuchnąć...może w środę pojadę i będzie niespodzianka?
Maczki dodają kolorku...
Powojnik Rhapsody balkonowy...
Łubin szaleje:)
Bodziszek Ballerina
Wczoraj byłam na targach w Kalsku,za późno wyjechaliśmy,staliśmy w długim korku,za parking na polu zapłaciłam 10 zł.
Uradowana pociągnęłam rodzinkę za sobą,a tam takie błoto,że hej Na to się nie przygotowałam,żałowałam,że kaloszy nie miałam,niektóre kobietki w szpilkach zasuwały hehe
Chodziłam między alejkami,wypatrywałam modrzewia aż w końcu znalazłam u jednego pana....no nie powiem,mały to on nie był,ja na męża on na mnie ...niestety nie zmieści się nawet do naszego kombiaka Jeszcze trochę pochodziliśmy i po 30 minutach zawinęliśmy się do domu.Koniec targów...zmęczona odechciało mi się zakupów...w drodze powrotnej pokierowałam męża do Przytoku.
O tak....tu czułam się o niebo lepiej...fakt ceny o wiele wyższe,ale spokój,cisza,czysto,dzieci poskakały na trampolinie,a ja biegałam między ścieżkami i upajałam się widokiem róż,które niewątpliwie ukoiły mnie dostatecznie O dziwo nie padało...
Zakupiłam różę historyczną Charles de Mills Ma wiele pąków,to mnie skusiło...pocieszyłam się jedną różyczką i można było wracać
Wandziu żyrawki malutkie,ale one tak szybko rosną,że nadrobią do jesieni Za kuriera chyba 20 zł...lampionik zgapiłam od innej forumowiczki MID 2006...
Avalonne dziękuję...po raz pierwszy w tym roku mi się podoba,chyba powojniki dodają mu najwięcej uroku
Bozuniu właśnie ceny utwierdziły mnie w przekonaniu,że kupię u mayla,choć bałam się,bo nie znałam tej firmy.
Najwyżej jak padną to trudno...ja już kilka moich żurawek podzieliłam,na razie nie zwiędły,może mi się uda ...
Lampionik z powojnikiem fajnie się zgrały:) I jak tu nie kochać tych pięknych pnączy?
Aguś już teraz jak wchodzę na działeczkę z daleka świecą moje nowe,malutkie żurawki
Donicowy kącik...tak mi brakuje,żeby usiąść na moim wiklinowym fotelu i podziwiać powojniki kwitnące....czekam na tę chwilę
Ewciu czasem sadzonki marniutkie,a potem jak dana roślina wystrzeli to oczy można pogubić
Kasiu zaraz pokażę oczko z dalszej perspektywy....
Danusiu już widziałam w Twoim wątku żurawki,ładne sadzoneczki,to nic,że bez doniczek,ważne by ładnie urosły...
Beatko ciekawe jakie odmiany wybierzesz...ja musiałam dorosnąć,żeby w ogóle zakupić liściaste
Maju szkoda,że masz tak ograniczony dostęp...tak naprawdę nic szczególnego się nie dzieje,wszystko w pąkach czeka,żeby wybuchnąć...może w środę pojadę i będzie niespodzianka?
Maczki dodają kolorku...
Powojnik Rhapsody balkonowy...
Łubin szaleje:)
Bodziszek Ballerina
Ja mam wrażenie, że cały czas dorastam. Powoli dojrzewam do coraz to innych roślin, które wcześniej nigdy mi się nie podobały. Wyobrażasz sobie, że na początku chciałam mieć trawnik i trochę iglaków? Z żurawek bardzo podoba mi się Marmelade i takie o pożyłkowanych liściach.
- Annes 77
Beatko zarzekałam się,że ja nigdy na żadne żurawki nie pójdę,ani na hosty...ale ten kto kocha rośliny to kocha wszystko to co wyłazi z ziemi Cieszymy się jak małe dzieci jak roślinka,która nie dawała znaku życia nagle coś tam wypuszcza...
Trawnik i iglaki? Na początku wiele osób tak myśli,ale to jest nuda
Musi być w ogródku kolor i koniec
Żurawki dopiero doceniłam mając je u siebie,wnoszą tyle ciepła i są całoroczne i o to chodzi
Trawnik i iglaki? Na początku wiele osób tak myśli,ale to jest nuda
Musi być w ogródku kolor i koniec
Żurawki dopiero doceniłam mając je u siebie,wnoszą tyle ciepła i są całoroczne i o to chodzi
Aniu,no ta ja właśnie tak samo, jak Ty. Host i żurawek...........a w życiu. A teraz latam i szukam.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 2 kwie 2013, o 10:04
to maczKi jeszcze u was nie przekwitły?
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Annes, a gdzie kupiłaś kłosowca? bo ja właśnie poszukuję ale w ogrodniczych u mnie zupełnie nie znają tej rośliny.
Zakupy żurawkowe fantastyczne, ciekawa jestem umiejscowienia w ogrodzie.
Żółta trawka przy żurawce też bardzo ładnie konstrastuje. Co to za odmiana trawy?
Zakupy żurawkowe fantastyczne, ciekawa jestem umiejscowienia w ogrodzie.
Żółta trawka przy żurawce też bardzo ładnie konstrastuje. Co to za odmiana trawy?
- Annes 77
Beatka jeszcze wiele jest roślin,które czekają w ukryciu i wreszcie złapią nas w swoje sidła
Sqter to aktualne zdjęcia maków...szkoda,że tak krótko kwitną
April kłosowca tudzież inne śliczne roślinki kupuję u pana emila....odbierz priv
Żurawki rosną koło oczka,a jeszcze jedna partia dojedzie od Igi:)
Trawka w odcieniu żółtym to variegata Glyceria Maxima
Żaba przy oczku pilnuje ...
Rasputin wciąż piękny
Szałwia trójbarwna z mojego wysiewu ma pąki
Lilia a w tle przywrotnik...
Iryski wodne żółte...teraz ich krótki czas:)
To moje mini oczko
Sqter to aktualne zdjęcia maków...szkoda,że tak krótko kwitną
April kłosowca tudzież inne śliczne roślinki kupuję u pana emila....odbierz priv
Żurawki rosną koło oczka,a jeszcze jedna partia dojedzie od Igi:)
Trawka w odcieniu żółtym to variegata Glyceria Maxima
Żaba przy oczku pilnuje ...
Rasputin wciąż piękny
Szałwia trójbarwna z mojego wysiewu ma pąki
Lilia a w tle przywrotnik...
Iryski wodne żółte...teraz ich krótki czas:)
To moje mini oczko
Jakie urocze zdjęcie.Zaba na straży.
Aniu zachwyciła mnie żurawka Tiramisu-taki nieokreślony kolor-piękny.Charlesowi de Mills też bym się nie oparla a bodziszka Ballerinę koniecznie muszę sobie kupić(u kogo?)Pięknie u Ciebie a żurawkowy zakup to zawrót głowy(u mnie oczywiście)
Aniu zachwyciła mnie żurawka Tiramisu-taki nieokreślony kolor-piękny.Charlesowi de Mills też bym się nie oparla a bodziszka Ballerinę koniecznie muszę sobie kupić(u kogo?)Pięknie u Ciebie a żurawkowy zakup to zawrót głowy(u mnie oczywiście)
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
śliczny ten przeżyłkowany bodziszek
Rasputin daje popis moje iryski leżą na wodzie ciągle pada
życzę
Rasputin daje popis moje iryski leżą na wodzie ciągle pada
życzę
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jakoś nie zauważyłam wcześniej u Ciebie oczka. Gapa.\
Ty nie lubisz targowisk a ja je uwielbiam.
Daltego co roku jeżdżę do Skierniewic. Tam to dopiero jest tłum.
Ty nie lubisz targowisk a ja je uwielbiam.
Daltego co roku jeżdżę do Skierniewic. Tam to dopiero jest tłum.
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Czy w oczku masz zamontowaną pompę do wody?
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Aniu, dziękuję za zdjęcie oczka, jest śliczne
I żurawki rzeczywiście wyglądają przy nim uroczo
Żabka to chyba fontanna ?
I żurawki rzeczywiście wyglądają przy nim uroczo
Żabka to chyba fontanna ?
Ja też nie wiedziałam, że masz oczko I to wcale nie takie mini, chyba prawdziwego mini nie widziałaś U Ciebie mieszczą się chociaż irysy a u mnie nie Jaka to roślinka okrywowa na brzegu oczka? Ballerina urocza