Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Orka na ugorze, czyli Syringa chce mieć ogród
Obejrzałam pola, lasy, rabatki, ale i tak najbardziej podoba mi się ostatnie zdjęcie! Wiem, że taki areał jest trudny do ogarnięcia, ale w zamian masz miejsce na takie fantastyczne drzewa!
Prawda, że ładny kasztanowiec wyhodowałam?
Korona kasztanowca
Lipy, przy domu i przy garażu, dopiero mają pąki, to ciekawe, że kasztanowiec, drzewo pochodzące z południa Europy, rozwija liście wcześniej niż rodzima lipa i to po takiej zimie...
Konwalie pod lipą
A to zdjęcie zrobiłam dzis rano, tak sie ucieszyłam z pogody, że z kawą poleciałam w szlafroku na dwór
Dziś rano. Po pierwsze chciałam uwiecznić błękitne niebo, a po drugie ptaka siedzącego na konarze, ale prawie go nie widać. Nikona Małż zabrał ze sobą na wyjazd, a komórką to sobie można... z takiej odległości...
Konwalie z drugiej strony lipy, dziś rano, przy porannej kawie pod domem
Korona kasztanowca
Lipy, przy domu i przy garażu, dopiero mają pąki, to ciekawe, że kasztanowiec, drzewo pochodzące z południa Europy, rozwija liście wcześniej niż rodzima lipa i to po takiej zimie...
Konwalie pod lipą
A to zdjęcie zrobiłam dzis rano, tak sie ucieszyłam z pogody, że z kawą poleciałam w szlafroku na dwór
Dziś rano. Po pierwsze chciałam uwiecznić błękitne niebo, a po drugie ptaka siedzącego na konarze, ale prawie go nie widać. Nikona Małż zabrał ze sobą na wyjazd, a komórką to sobie można... z takiej odległości...
Konwalie z drugiej strony lipy, dziś rano, przy porannej kawie pod domem
Bea
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z tymi zwierzętami sieciowymi wcale nie jest tak łatwo-nawet idąc drogą przecież je WIDZĘ Wcale nie muszę włazić w sieci. Natomiast arachnofobia nieco ograniczyła mi się samoistnie przez konieczność pracy w ogrodzie. Nie umieram już na sam widok pająków. To wielka korzyść dla mnie, bo wcześniej bywało przerażająco strasznie.
Kasztanowiec pięknie Ci wyrósł
Kasztanowiec pięknie Ci wyrósł
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Lipy w tym roku późno startują, to fakt, ale moim starczyły 3 dni ze słońcem a potem deszcz, żeby nagle buchnęły listowiem...Ty masz dużo starsze, gdzieś tak rozmiarowo w wieku mojej uschniętej, więc nic dziwnego, że się ociągają. A kwiaty na kasztanie masz, bo to matura trwa przecież?
Miejsca na kawę też zazdroszczę (czy ja nie za dużo Ci zazdroszczę? ), bo Cię nikt nie podgląda jak w szlafroczku mykasz
Miejsca na kawę też zazdroszczę (czy ja nie za dużo Ci zazdroszczę? ), bo Cię nikt nie podgląda jak w szlafroczku mykasz
No, jaki ogrodnik, taki kasztanowiec! Się wie!
A to zagadka. Co to jest? Odpowiedź: rabata różana
"Widać" jak róże ładnie juz przycięte
A to, co to jest?
To jest TRAWNIK!
To też
Cóż, jaki garden, taki castle
-- 8 maja 2013, o 10:21 --
...W tej sytuacji, sami rozumiecie, idę coś bzyknąć (u moich sasiadów słychać kosiarkę od godziny).
A to zagadka. Co to jest? Odpowiedź: rabata różana
"Widać" jak róże ładnie juz przycięte
A to, co to jest?
To jest TRAWNIK!
To też
Cóż, jaki garden, taki castle
-- 8 maja 2013, o 10:21 --
...W tej sytuacji, sami rozumiecie, idę coś bzyknąć (u moich sasiadów słychać kosiarkę od godziny).
Bea
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ale masz majestatyczne drzewa.
A trawnik w sam raz dla moich królików. Oj byly by zadowolone.
A trawnik w sam raz dla moich królików. Oj byly by zadowolone.
- katevalley
- 200p
- Od: 17 kwie 2013, o 16:14
Gratuluję wspaniałego zieloniutkiego trawnika.
P.S. A gdzie te róże??
P.S. A gdzie te róże??
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Świetne miejsce do mieszkania, cieszenia się zyciem, a chwasty? to też rośliny...albo będziemy z nimi walczyć a walkę i tak przegramy... albo je pokochamy i pozwolimy żyć w symbiozie z nami
Mamy podobny trawnik, tylko koński szczaw nie wytrzymał koszenia i padł jakiś czas temu
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
Jest piękna noc u mnie. Ciepło, bezwietrznie, widać gwiazdy, pachnie porzeczka alpejska, słychać rechotanie żab w bajorkach na dole. Stałam po ciemku przed domem i napawałam się. Prawdziwa majowa noc, jeszcze niech rozkwitną bzy i niech słowik spiewa w sadzie.
Dziś całkiem ciężko pracowałam. Sporo skosiłam, troche odchwaściłam i ...podziwiałam kwitnące brzoskwinie
Na odtrucie - takie kawałki trawnika tez mam (gdzieniegdzie )
Pachnąca porzeczka alpejska, ma zapach... hm, łączący wanilię, migdały, kokos i caprifolium, tak mi sie wydaje
Dziś całkiem ciężko pracowałam. Sporo skosiłam, troche odchwaściłam i ...podziwiałam kwitnące brzoskwinie
Na odtrucie - takie kawałki trawnika tez mam (gdzieniegdzie )
Pachnąca porzeczka alpejska, ma zapach... hm, łączący wanilię, migdały, kokos i caprifolium, tak mi sie wydaje
Bea
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Alpejska porzeczka? Fajnie brzmi, szczególnie jeśli pachnie. Może napisz o niej coś więcej
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Trawnik wyjątkowo bujny Różnorodność biologiczna w całej okazałości Mam taki sam, tylko tania siła robocza często kosi i takie wyrośnięte przykłady różnorodności rzadziej się zdarzają. Nie powiem, że nigdy, bo czasem się trafi
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
O matko ile zdjęć!
Mój net otwiera je co prawda w tempie żółwia, ale warto poczekać i ja poczekam...
====================
Cierpliwość cnotą ogrodnika Otworzyła mi się ponad połowa zdjęć! Podziwiam przedszkole. Tyle sadzonek - a wszystkie piękne dorodne - masz dobrą rękę do roślin
Mój net otwiera je co prawda w tempie żółwia, ale warto poczekać i ja poczekam...
====================
Cierpliwość cnotą ogrodnika Otworzyła mi się ponad połowa zdjęć! Podziwiam przedszkole. Tyle sadzonek - a wszystkie piękne dorodne - masz dobrą rękę do roślin