Zielony zakątek - Katki
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Katko, piękne " karzełki" Fantastyczny kolor, właśnie takiego fioletu mi najbardziej brakuje
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
Witaj Moniko, fajnie, że zajrzałaś do mnie. Miło mi, że Ci się podoba .
Niestety Rododendrony nie nadają się na pełne słońce. Wymagają miejsca półcienistego, najlepiej rosną w cieniu dużych drzew. Po za tym potrzebują gleby kwaśnej, wilgotnej, ale przepuszczalnej.
Więcej znajdziesz tu -> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=313
Niestety Rododendrony nie nadają się na pełne słońce. Wymagają miejsca półcienistego, najlepiej rosną w cieniu dużych drzew. Po za tym potrzebują gleby kwaśnej, wilgotnej, ale przepuszczalnej.
Więcej znajdziesz tu -> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=313
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Katko, takiego widoku nie powstydziłyby się Wojsławice!
Z drugiej jednak strony, gdy wspomnę Twoje perfekcyjne zabezpieczenie Rh. na zimę, to nie powinnam sie dzieć, że wszystko tak radośnie wita wiosnę kwitnieniem. :P
Musisz mieć wybitnie korzystny mikroklimat, bo nawet płatki kwiatów są wysycone wilgocią i bez skazy.
Super, super super widoki. :P
To w takim razie sobie daruję sadzenie rododendronów i azalii, będę podziwiać u Ciebie i innych forumowiczów!Katka pisze: Niestety Rododendrony nie nadają się na pełne słońce. Wymagają miejsca półcienistego, najlepiej rosną w cieniu dużych drzew. Po za tym potrzebują gleby kwaśnej, wilgotnej, ale przepuszczalnej.
Haniu taki komplement to dla mnie zaszczyt . Dziękuje bardzo .
Mikroklimat nie wiem czy taki idealny, stanowisko jest odpowiednie to na pewno a o resztę staram się sama dbać.
Moniko może kiedyś znajdziesz jakieś lekko cieniste miejsce a o podłoże zadbasz sama. Na razie zapraszam do oglądania u mnie i u innych .
Mikroklimat nie wiem czy taki idealny, stanowisko jest odpowiednie to na pewno a o resztę staram się sama dbać.
Moniko może kiedyś znajdziesz jakieś lekko cieniste miejsce a o podłoże zadbasz sama. Na razie zapraszam do oglądania u mnie i u innych .