Weranda u Maji :) cz.3
- maja79
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 maja 2011, o 17:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Weranda u Maji :) cz.3
Celinko wydeleguj go na jakiś czas z domku he he w tym czasie zrób co masz zrobić,
a jak wróci to wyprzesz się i powiesz,że nie masz pojęcia o czym mówi
Że chyba coś mu się przewidziało bo wyjścia innego nie masz
Faceci sa juz tacy,lubią te swoje noski wtryniać tam gdzie ich nie trzeba
Mam to samo w domku,po prostu wpieram mu,i zawsze moje musi być na wierzchu
75 róż to zaszalałaś niesamowicie Kochana czas na wąteczek koniecznie Nie mogę się doczekać
a jak wróci to wyprzesz się i powiesz,że nie masz pojęcia o czym mówi
Że chyba coś mu się przewidziało bo wyjścia innego nie masz
Faceci sa juz tacy,lubią te swoje noski wtryniać tam gdzie ich nie trzeba
Mam to samo w domku,po prostu wpieram mu,i zawsze moje musi być na wierzchu
75 róż to zaszalałaś niesamowicie Kochana czas na wąteczek koniecznie Nie mogę się doczekać
-
- 50p
- Od: 29 sie 2010, o 15:57
Majko, Męża trzeba po prostu ...postukać! Inaczej się nie da! Mój jest wyjątkowo przywiązany do trawnika ( walczę o każde 10 cm ) i do tych drzew. Rosną już 20 lat, co jakiś czas były przycinane i teraz wyglądają strasznie. Próbuję je odmładzać, tzn powycinałam gałęzie na wysokość ok 1,5 metra. Jak zazielenią się przy pniach, to zetnę je właśnie na taką wysokość. Jeżeli nie będą puszczały w stopniu zadowalającym tzn szybko i gęsto, to idą do wycinki. Rosną w południowym rogu działki i przez cień który rzucają mam wyłączone ok 36 m2. Ile tam można zmieścić różności . A wąteczek będzie jak tylko wiosna się rozpędzi a i synuś mnie przyuczy do wrzucania zdjęć. Bez fotek nie ma sensu...
Mój ogród też kiedyś będzie piękny. Pozdrawiam, Celina
- maja79
Celinko nawet się nie zastanawiaj nam wąteczkiem.Wiosna to najwspanialsza pora
żeby zacząć Już wszyscy nie możemy się jej doczekać.
Pozdrawiam Was niedzielnie i na początek niedzieli Foteczki moich begonek Nierównomiernie wychylają noski .Mają jeszcze czas nim pójdą na dwór
Pózniej reszta,baterie w aparacie mi padły
żeby zacząć Już wszyscy nie możemy się jej doczekać.
Pozdrawiam Was niedzielnie i na początek niedzieli Foteczki moich begonek Nierównomiernie wychylają noski .Mają jeszcze czas nim pójdą na dwór
Pózniej reszta,baterie w aparacie mi padły
- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Melduję się Majeczko na kawcie do ciebie na werandę oglądając twoje zdjęcia kwiatów jestem pod wrażeniem piękne Fuksje oraz inne kwiaty pomyślałem że tylko ja nie mogę doczekać się wiosny i szaleje z roślinkami a u ciebie już tak zielone nawet begonki wsadziłaś ja coś nie mogę się dochować Fuksji ta która rosła latem nie przezimowała mi,dziękuje za kawusie była pyszna nie raz tu wskoczę Pozdrawiam
- maja79
Wstawiam wodę na kawusię i może coś do kawusi jakieś ciacho
Na begonki już czas,widziałam,że bulwy masz dość dorodne,ciachaj je na pół i za trzy dni do ziemi...po co tracić czas na kwitnienie tych pięknotek,ja co roku wystawiam je na werandę,już co najmniej z jednym kwiatuszkiem W ten sposób nie muszę na nie czekać tak długo...W tym roku zakupiłam 17 Begonii zwisających, będą ozdobą zaraz po moich ukochanych Fuksjach Janku wydaje mi się,że na twoim balkonie gości dużo słonka ? Fuksje tego nie lubią,są miłośniczkami zacisza i półcienia,nawet powiedziałabym cienia. U mnie słonko jest tylko ok 2 godzinek,bardzo wczesnym rankiem i powiem szczerze,że one tego i tak nie lubią Wiem to z doświadczenia.Moja teściowa ma Fuksje w różnych miejscach i te w słonku po prostu zamierają,kwiaty opadają zanim się rozwiną
Na begonki już czas,widziałam,że bulwy masz dość dorodne,ciachaj je na pół i za trzy dni do ziemi...po co tracić czas na kwitnienie tych pięknotek,ja co roku wystawiam je na werandę,już co najmniej z jednym kwiatuszkiem W ten sposób nie muszę na nie czekać tak długo...W tym roku zakupiłam 17 Begonii zwisających, będą ozdobą zaraz po moich ukochanych Fuksjach Janku wydaje mi się,że na twoim balkonie gości dużo słonka ? Fuksje tego nie lubią,są miłośniczkami zacisza i półcienia,nawet powiedziałabym cienia. U mnie słonko jest tylko ok 2 godzinek,bardzo wczesnym rankiem i powiem szczerze,że one tego i tak nie lubią Wiem to z doświadczenia.Moja teściowa ma Fuksje w różnych miejscach i te w słonku po prostu zamierają,kwiaty opadają zanim się rozwiną
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
to już wiosna na całego-tyle zielonego
U mnie nasionka wciąż w szufladzie...
U mnie nasionka wciąż w szufladzie...
- maja79
Na co czekasz kochana
Do boju
Ja już niedługo muszę pikować Szałwie Wspaniałe zajęcie
Już nie mogę się doczekać kiedy czas przestawimy,wtedy już nam zleci ,dzień coraz dłuższy .
Człowiek zupełnie inaczej patrzy na wszystko
Wczoraj jadąc do pracy widziałam 5 boćków w locie mam nadzieję,że to wróży nadejście wiosny,
a nie co innego bo byłoby wtedy dopiero wesoło
Do boju
Ja już niedługo muszę pikować Szałwie Wspaniałe zajęcie
Już nie mogę się doczekać kiedy czas przestawimy,wtedy już nam zleci ,dzień coraz dłuższy .
Człowiek zupełnie inaczej patrzy na wszystko
Wczoraj jadąc do pracy widziałam 5 boćków w locie mam nadzieję,że to wróży nadejście wiosny,
a nie co innego bo byłoby wtedy dopiero wesoło
- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Maju-ślicznie masz u siebie. Weranda powala na kolana. Fuksje-ach-wiedziałam że jest mnóstwo odmian, ale po raz pierwszy widzę tyle różnorodnych w jednym miejscu. Śliczne są, a im starsze tym piękniejsze. Fuksje to ukochane kwiaty mojej teściowej, ale ona ma tylko jedną odmianę, a w tych Twoich sukieneczkowatych można się zakochać
Ja myślałam, że jedyna posiałam już kwiatki i pędzę je na parapetach, ale widzę że Ty też już zaczęłaś. Nawet wcześniej niż ja Mnie teraz strasznie palce swędzą żeby podpędzić bulwy dalii i kann. I nie wiem-może by tak już je wsadzić w donice
Muszę to napisać ;)-Twoja weranda kojarzy mi się z werandą Mostowiaków z M jak Miłość Oczywiście to dobre skojarzenie, bo oni mają też taki piękny, ukwiecony ganek którego im zazdroszczę. Ja niestety mam werandkę maleńką i od południa więc fuksje u mnie odpadają, ale w zeszłym roku świetnie się tam czuła zwisająca werbena. W tym roku też zamierzam ją powiesić
Cudownie u Ciebie-idę zwiedzić drugi wątek. A pieska szkoda-czasem do zwierzęcia można przywiązać się bardziej niż do człowieka, bo kochają bezwarunkową miłością. Tym bardziej współczuję
Ja myślałam, że jedyna posiałam już kwiatki i pędzę je na parapetach, ale widzę że Ty też już zaczęłaś. Nawet wcześniej niż ja Mnie teraz strasznie palce swędzą żeby podpędzić bulwy dalii i kann. I nie wiem-może by tak już je wsadzić w donice
Muszę to napisać ;)-Twoja weranda kojarzy mi się z werandą Mostowiaków z M jak Miłość Oczywiście to dobre skojarzenie, bo oni mają też taki piękny, ukwiecony ganek którego im zazdroszczę. Ja niestety mam werandkę maleńką i od południa więc fuksje u mnie odpadają, ale w zeszłym roku świetnie się tam czuła zwisająca werbena. W tym roku też zamierzam ją powiesić
Cudownie u Ciebie-idę zwiedzić drugi wątek. A pieska szkoda-czasem do zwierzęcia można przywiązać się bardziej niż do człowieka, bo kochają bezwarunkową miłością. Tym bardziej współczuję
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Te Begonie wyglądają uroczo, a Fuksje tak jak moje takie gołe badylki, ale również walczą i wypuszczają zielone pędy
w moim zielonym domu mój wątek na forum
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
zabieram sie do siania jak pies do jeża...boję sie ,że ziemiórki będa siać spustoszenie ...
- maja79
Aniu kochana uwierz mi,że ta weranda u Mostowiaków była moją inspiracją
Taką sobie wymarzyłam i poprosiłam mojego M o w miarę możliwości kopię
To jest moje najwspanialsze miejsce uwielbiam chować się w niej między moimi pięknościami,z kawką w ręku bladym świtem.Wtedy nie przeszkadza mi poranne wtawanie,bo wiem,że one tam na mnie czekają.Czekają na mój dotyk na moje słowo Może to głupie co piszę ,ale tak naprawdę czuję
Dziękuje ci za odwiedzinki i zapraszam częściej Kany nigdy nie miałam,bardzo mi się podoba i sama teraz zastanawiam się dlaczego jej nie mam...wydaje mi się,że warto już powsadzać w donice
Taką sobie wymarzyłam i poprosiłam mojego M o w miarę możliwości kopię
To jest moje najwspanialsze miejsce uwielbiam chować się w niej między moimi pięknościami,z kawką w ręku bladym świtem.Wtedy nie przeszkadza mi poranne wtawanie,bo wiem,że one tam na mnie czekają.Czekają na mój dotyk na moje słowo Może to głupie co piszę ,ale tak naprawdę czuję
Dziękuje ci za odwiedzinki i zapraszam częściej Kany nigdy nie miałam,bardzo mi się podoba i sama teraz zastanawiam się dlaczego jej nie mam...wydaje mi się,że warto już powsadzać w donice
- maja79
Bazyliaa witam Cię u mnie Mają dużo czasu,czym póżniej tym lepiej
Jeszcze sporo czasu upłynie nim pójdą na dwór
Asiulka głowa do góry nie damy za wygraną
Jeszcze sporo czasu upłynie nim pójdą na dwór
Asiulka głowa do góry nie damy za wygraną