Weranda u Maji :) cz.3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Weranda u Maji :) cz.3

Post »

Celinko wydeleguj go na jakiś czas z domku he he ;:306 ;:306 ;:306 w tym czasie zrób co masz zrobić,
a jak wróci to wyprzesz się i powiesz,że nie masz pojęcia o czym mówi ;:306 ;:306 ;:306
Że chyba coś mu się przewidziało ;:138 ;:138 ;:138 bo wyjścia innego nie masz ;:168
Faceci sa juz tacy,lubią te swoje noski wtryniać tam gdzie ich nie trzeba ;:215 ;:306
Mam to samo w domku,po prostu wpieram mu,i zawsze moje musi być na wierzchu ;:14
75 róż to zaszalałaś niesamowicie ;:162 Kochana czas na wąteczek koniecznie ;:108 ;:65 ;:65 Nie mogę się doczekać ;:303
Celina
50p
50p
Od: 29 sie 2010, o 15:57

Post »

Majko, Męża trzeba po prostu ;:124 ...postukać! Inaczej się nie da! Mój jest wyjątkowo przywiązany do trawnika ( walczę o każde 10 cm ) i do tych drzew. Rosną już 20 lat, co jakiś czas były przycinane i teraz wyglądają strasznie. Próbuję je odmładzać, tzn powycinałam gałęzie na wysokość ok 1,5 metra. Jak zazielenią się przy pniach, to zetnę je właśnie na taką wysokość. Jeżeli nie będą puszczały w stopniu zadowalającym tzn szybko i gęsto, to idą do wycinki. Rosną w południowym rogu działki i przez cień który rzucają mam wyłączone ok 36 m2. Ile tam można zmieścić różności :tan . A wąteczek będzie jak tylko wiosna się rozpędzi a i synuś mnie przyuczy do wrzucania zdjęć. Bez fotek nie ma sensu...
Mój ogród też kiedyś będzie piękny. Pozdrawiam, Celina
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Celinko ;:196 nawet się nie zastanawiaj nam wąteczkiem.Wiosna to najwspanialsza pora
żeby zacząć ;:108 Już wszyscy nie możemy się jej doczekać.
Pozdrawiam Was niedzielnie i na początek niedzieli Foteczki moich begonek ;:224 Nierównomiernie wychylają noski ;:167 .Mają jeszcze czas nim pójdą na dwór ;:108
Pózniej reszta,baterie w aparacie mi padły ;:65

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

c.d. Begonek ;:167

Obrazek

Tytoń ozdobny ;:63

Obrazek

Fuksja Claudia ;:167

Obrazek

Obrazek

Szałwia czerwona powoli nadaje się do pikowania ;:333

Obrazek
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Melduję się Majeczko na kawcie ;:40 do ciebie na werandę oglądając twoje zdjęcia kwiatów jestem pod wrażeniem piękne Fuksje oraz inne kwiaty pomyślałem że tylko ja nie mogę doczekać się wiosny i szaleje z roślinkami a u ciebie już tak zielone nawet begonki wsadziłaś ja coś nie mogę się dochować Fuksji ta która rosła latem nie przezimowała mi,dziękuje za kawusie była pyszna nie raz tu wskoczę Pozdrawiam ;:3 ;:3 ;:3
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wstawiam wodę na kawusię ;:40 i może coś do kawusi ;:306 jakieś ciacho ;:215
Na begonki już czas,widziałam,że bulwy masz dość dorodne,ciachaj je na pół i za trzy dni do ziemi...po co tracić czas na kwitnienie tych pięknotek,ja co roku wystawiam je na werandę,już co najmniej z jednym kwiatuszkiem ;:167 ;:167 ;:167 W ten sposób nie muszę na nie czekać tak długo...W tym roku zakupiłam 17 Begonii zwisających, będą ozdobą zaraz po moich ukochanych Fuksjach ;:167 Janku wydaje mi się,że na twoim balkonie gości dużo słonka ;:3 ? Fuksje tego nie lubią,są miłośniczkami zacisza i półcienia,nawet powiedziałabym cienia. U mnie słonko jest tylko ok 2 godzinek,bardzo wczesnym rankiem i powiem szczerze,że one tego i tak nie lubią ;:185 Wiem to z doświadczenia.Moja teściowa ma Fuksje w różnych miejscach i te w słonku po prostu zamierają,kwiaty opadają zanim się rozwiną ;:124
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:oj to już wiosna na całego-tyle zielonego ;:oj ;:oj
U mnie nasionka wciąż w szufladzie...
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na co czekasz kochana ;:196 ;:196 ;:196
Do boju ;:333 ;:333 ;:333
Ja już niedługo muszę pikować Szałwie ;:162 Wspaniałe zajęcie ;:168
Już nie mogę się doczekać kiedy czas przestawimy,wtedy już nam zleci ,dzień coraz dłuższy .
Człowiek zupełnie inaczej patrzy na wszystko ;:108
Wczoraj jadąc do pracy widziałam 5 boćków w locie mam nadzieję,że to wróży nadejście wiosny,
a nie co innego ;:306 ;:306 ;:306 bo byłoby wtedy dopiero wesoło ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Maju-ślicznie masz u siebie. Weranda powala na kolana. Fuksje-ach-wiedziałam że jest mnóstwo odmian, ale po raz pierwszy widzę tyle różnorodnych w jednym miejscu. Śliczne są, a im starsze tym piękniejsze. Fuksje to ukochane kwiaty mojej teściowej, ale ona ma tylko jedną odmianę, a w tych Twoich sukieneczkowatych można się zakochać ;:138
Ja myślałam, że jedyna posiałam już kwiatki i pędzę je na parapetach, ale widzę że Ty też już zaczęłaś. Nawet wcześniej niż ja :) Mnie teraz strasznie palce swędzą żeby podpędzić bulwy dalii i kann. I nie wiem-może by tak już je wsadzić w donice ;:173
Muszę to napisać ;)-Twoja weranda kojarzy mi się z werandą Mostowiaków z M jak Miłość :;230 Oczywiście to dobre skojarzenie, bo oni mają też taki piękny, ukwiecony ganek którego im zazdroszczę. Ja niestety mam werandkę maleńką i od południa więc fuksje u mnie odpadają, ale w zeszłym roku świetnie się tam czuła zwisająca werbena. W tym roku też zamierzam ją powiesić :)
Cudownie u Ciebie-idę zwiedzić drugi wątek. A pieska szkoda-czasem do zwierzęcia można przywiązać się bardziej niż do człowieka, bo kochają bezwarunkową miłością. Tym bardziej współczuję ;:196
Awatar użytkownika
Bazyliaa
200p
200p
Od: 9 lip 2012, o 18:34
Kontakt:

Post »

Te Begonie wyglądają uroczo, a Fuksje tak jak moje takie gołe badylki, ale również walczą i wypuszczają zielone pędy ;:138 :heja
w moim zielonym domu mój wątek na forum
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

zabieram sie do siania jak pies do jeża...boję sie ,że ziemiórki będa siać spustoszenie ...
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu kochana uwierz mi,że ta weranda u Mostowiaków była moją inspiracją ;:108 :tan ;:306 ;:306
Taką sobie wymarzyłam i poprosiłam mojego M o w miarę możliwości kopię ;:215
To jest moje najwspanialsze miejsce ;:167 ;:167 ;:167 uwielbiam chować się w niej między moimi pięknościami,z kawką w ręku bladym świtem.Wtedy nie przeszkadza mi poranne wtawanie,bo wiem,że one tam na mnie czekają.Czekają na mój dotyk na moje słowo ;:167 Może to głupie co piszę ,ale tak naprawdę czuję ;:168
Dziękuje ci za odwiedzinki i zapraszam częściej ;:108 Kany nigdy nie miałam,bardzo mi się podoba i sama teraz zastanawiam się dlaczego jej nie mam...wydaje mi się,że warto już powsadzać w donice ;:108
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bazyliaa witam Cię u mnie ;:196 Mają dużo czasu,czym póżniej tym lepiej ;:108
Jeszcze sporo czasu upłynie nim pójdą na dwór ;:3
Asiulka głowa do góry nie damy za wygraną ;:108
Zablokowany