Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy" cz.3
- Tournesol
- 200p
- Od: 3 maja 2012, o 08:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy" cz.3
Hey Wam, Jerry,
Szukam takie cos w Polsce moze tansze? Poniewasz sezon papryki sie zaczyna za miesiac, nie moge czekac do marca...
Czy ktos zna sklep internetowy w Polsce co sprzedaje takie zeczy? Co wpisac googlem zeby to znalesc...
http://www.hydrozone.fr/42-plateaux-et- ... de-culture
Szukam takie cos w Polsce moze tansze? Poniewasz sezon papryki sie zaczyna za miesiac, nie moge czekac do marca...
Czy ktos zna sklep internetowy w Polsce co sprzedaje takie zeczy? Co wpisac googlem zeby to znalesc...
http://www.hydrozone.fr/42-plateaux-et- ... de-culture
Tournesol
Moja pasja : pomidory, papryki i moje kury Marans
No i troche reszte ogrodu
- Yvona
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To jest podstawka pod wielodoniczkę
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
- legina
- 1000p
- Od: 21 maja 2013, o 11:19
Jest to równiez paletka pod kwiatki(sadzonki) na giełdach kwiatowych.Są różne rozmiary mieszczące średnio od 20 do ponad 30 małych doniczek.We Wrocku na giełdzie kwiatowej były kiedyś po 2 zł.szt.(cena hurtowa).
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tournesol, ja kupowałam na polskim serwisie aukcyjnym Alle..gro (sprawdź jak się prawidłowo pisze, bo tutaj nie powinniśmy podawać tej nazwy jako reklamy ). Trzeba wpisać w wyszukiwarkę: tacka, kuweta. Np. taka z mocnego plastiku o wymiarach 35x50 i wysokości 7 cm kosztuje od 3,3 zł. Rzecz jasna są różne wielkości i wysokości. Opłata za przesyłkę, ale w Polsce od 11 zł. Musiałabyś do nich napisać, żeby sprawdzili ile do Francji. Jak kupi się kilka sztuk, to warto . Takie podstawki pod wielodoniczki też tam są. Kupowałam w sklepie ogrodniczym, ale są niskie i w dodatku plastik cieniutki. Jak nieuważnie podniesie się całość wraz z doniczkami, to się przełamuje.
- darbo
- Od: 20 mar 2011, o 13:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Są też grube podstawy. Wiosną kupowałem ale w sklepie we Wrocławiu. Te cienkie denerwowały mnie. Gibało to się na boki i strach było przenosić. Te twarde są grubsze i z twardego plastiku. Idealne. Wchodzi też potem więcej doniczek.
Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz
- Tournesol
- 200p
Dzięki wielkie Wam za pomoc !! Juz wiem co i jak szukac.
Pokaze wam poco mi to potrzebne.
kupilam takie nazredzia i sobie lepie "motki", w kazde dziure jest jeden ziarenko (cay aksamitki, czy salatki, czy nawet papryka)
Tutaj bazylia
Pokaze wam poco mi to potrzebne.
kupilam takie nazredzia i sobie lepie "motki", w kazde dziure jest jeden ziarenko (cay aksamitki, czy salatki, czy nawet papryka)
Tutaj bazylia
Tournesol
- anabelka23
- 200p
- Od: 7 maja 2013, o 22:03
- Kontakt:
Tournesol, a kiedy u Ciebie wysadza się pomidory do gruntu i tunelu?
Mam na imię Ilona...
- Tournesol
- 200p
Pomidory się tradycyjne wysadza 15 maja, ale od 1 maja już wszyscy sadzą. W tunelu ok 15 kwietnia, a nawet 1 kwietnia można. tyle ze ostatnie 2 lata były okropne
Wiec wysiew ok 15 lutego
Wysiew papryk za miesiąc
Salaty początek lutego
Bób początek lutego
Czosnek teraz
w ciągu naszych zim jest do minus 10, i to bardzo rzadko i nie więcej niż 2 dni. Najczęściej to mamy temperaturę między -3 a +3
Lato mniej więcej 25, okazyjnie 30, ale bardzo suche powietrze.
W Polsce jest bardzo wilgotno, i są często burze, u nas jest sucho i praktycznie nie ma deszczu przez lato.
Można łatwo uprawiać pomidory na polu, ale w tunelu są o wiele większe i do listopada się zbiera.
U nas na przykład liść laurowy to jest full w śmieciach zielonych (mamy kolorowe śmietniki : Żółty : Opakowania Zielony : liście, trawy, i wszystko z ogródka, Czerwony : Wszystko inne). Wiem ze liść laurowy nie rośnie w Polsce bo za zimno. A u nas rosną jako drzewa miedzy sąsiadami
Wiec wysiew ok 15 lutego
Wysiew papryk za miesiąc
Salaty początek lutego
Bób początek lutego
Czosnek teraz
w ciągu naszych zim jest do minus 10, i to bardzo rzadko i nie więcej niż 2 dni. Najczęściej to mamy temperaturę między -3 a +3
Lato mniej więcej 25, okazyjnie 30, ale bardzo suche powietrze.
W Polsce jest bardzo wilgotno, i są często burze, u nas jest sucho i praktycznie nie ma deszczu przez lato.
Można łatwo uprawiać pomidory na polu, ale w tunelu są o wiele większe i do listopada się zbiera.
U nas na przykład liść laurowy to jest full w śmieciach zielonych (mamy kolorowe śmietniki : Żółty : Opakowania Zielony : liście, trawy, i wszystko z ogródka, Czerwony : Wszystko inne). Wiem ze liść laurowy nie rośnie w Polsce bo za zimno. A u nas rosną jako drzewa miedzy sąsiadami
Tournesol
-
- 200p
- Od: 10 mar 2013, o 15:51
Jakie odmiany pomidorów
Witam
Mam prośbę,czy ktoś z bardziej doświadczonych forumowiczów mógłby mi polecić jakieś dobre odmiany pomidorów do uprawy w tunelu? W ubiegłym roku posadziłam o ile dobrze pamiętam Krakusa i plon był całkiem dobry.Teraz też go posadzę,ale chciałabym jeszcze wsadzić parę krzaków wczesnych pomidorów,ale nie wiem jakie kupić Mam zamiar wysiać nasionka w domu i potem przepikować.
Pomóżcie proszę.
Mam prośbę,czy ktoś z bardziej doświadczonych forumowiczów mógłby mi polecić jakieś dobre odmiany pomidorów do uprawy w tunelu? W ubiegłym roku posadziłam o ile dobrze pamiętam Krakusa i plon był całkiem dobry.Teraz też go posadzę,ale chciałabym jeszcze wsadzić parę krzaków wczesnych pomidorów,ale nie wiem jakie kupić Mam zamiar wysiać nasionka w domu i potem przepikować.
Pomóżcie proszę.
Mariola
Saint Pierre, Sława Nadrenii, Złoty Ożarowski - te można kupić w sklepach , a z forum,(z Akcji wymiany nasion ) Sakiewka Chudziaka, 132 K zielony, Opalka, wczesne to Rudy=127 K, i Stupice. Sprawdź ,czy są jeszcze na formularzu Akcji wymiany ,nowi forumowicze też mogą zamawiać, przeczytaj, jakie są zasady zamawiania i częstuj się.
Pozdrawiam , Bożenka.
Marioli chodzi o wczesne pomidory a St. Pierre i Sława Nadrenii to odmiany późne.
Jeśli uprawa jest pod folią można spróbować VP1 F1. Wczesny, malinowy. Ale niestety generatywny, więc trzeba być ostrożnym z nawożeniem.
Jeśli uprawa jest pod folią można spróbować VP1 F1. Wczesny, malinowy. Ale niestety generatywny, więc trzeba być ostrożnym z nawożeniem.
- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
Odmiany półpóżne takie jak Krakus mogą się udać pod folią. Więc St. Pierre i Sława Nadrenii raczej nie odpadną.
pozdrawiam, Gunnar
forumowicz , masz rację , miałam napisać ,że u mnie te pierwsze najlepiej obrodziły. Ale Rudy i Stupice są wczesne , oprócz nich Harzfeuer , którego nasiona kupiłam kilka lat temu w Lid..
Pozdrawiam , Bożenka.