Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 21
Aguś roślinki w cukrze do schrupania !
Kochani, bardzo dziękuję za Wasze sympatyczne wpisy! Miło mi niezwykle, że nie zapominacie o moim ogrodzie, mimo że nie przeprowadzam już w nim żadnych spektakularnych rewolucji... wszystko w swoim czasie jednak ;-)
Dziś chyba nie było ogrodnika, który nie pracował w swoim ogrodzie... pogoda cudownie sprzyjała, słonko przyjemnie ogrzewało, a brak wiatru pomagał... Udało mi się dużo zrobić, a przede wszystkim wyciąć naziemne części host, irysów, krwawnic, parzydła i przyciąć hibiscusa bylinowego. Uginające się taczki to dominujący obraz dzisiejszego pięknego dnia, jak i kupki zgrabionych liści, których po gwałtownych przymrozkach spadło w całej masie. Jestem zadowolona z produktywnie spędzonego dnia, bo i kuchni nie zaniedbałam ;-)
Na jutro zostało mi jeszcze trochę pracy, ale to będzie już kosmetyka... na dalszą część października i listopad pozostanie mi głównie grabienie.
Kilka migawek:
...w ogrodzie kolorowo jak w kalejdoskopie...
...amaranty, oranże i purpury to sprzymierzeńcy mojego jesiennego usposobienia ;-)
...praca wre...
...na dziś skończone!
Miłego wieczoru Wam życzę
Dziś chyba nie było ogrodnika, który nie pracował w swoim ogrodzie... pogoda cudownie sprzyjała, słonko przyjemnie ogrzewało, a brak wiatru pomagał... Udało mi się dużo zrobić, a przede wszystkim wyciąć naziemne części host, irysów, krwawnic, parzydła i przyciąć hibiscusa bylinowego. Uginające się taczki to dominujący obraz dzisiejszego pięknego dnia, jak i kupki zgrabionych liści, których po gwałtownych przymrozkach spadło w całej masie. Jestem zadowolona z produktywnie spędzonego dnia, bo i kuchni nie zaniedbałam ;-)
Na jutro zostało mi jeszcze trochę pracy, ale to będzie już kosmetyka... na dalszą część października i listopad pozostanie mi głównie grabienie.
Kilka migawek:
...w ogrodzie kolorowo jak w kalejdoskopie...
...amaranty, oranże i purpury to sprzymierzeńcy mojego jesiennego usposobienia ;-)
...praca wre...
...na dziś skończone!
Miłego wieczoru Wam życzę
Był taki ogrodnik - ja. Cały dzień przeleżałam
Jak ja Wam zazdroszczę tego ogrodowego zmęczenia...
Jak ja Wam zazdroszczę tego ogrodowego zmęczenia...
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś, widzę że dzisiaj faktycznie wszyscy szaleli w ogrodzie
Twoje zdjęcia pokazują na prawdę cudowną jesień.
Jak u mnie będzie już tak gęsto od kolorów, to może i ja ją polubię
p.s.
Muszę Ci oddać sekator do bukszpanów, bo właśnie go znalazłam w szufladzie gdy szukałam swojego
Twoje zdjęcia pokazują na prawdę cudowną jesień.
Jak u mnie będzie już tak gęsto od kolorów, to może i ja ją polubię
p.s.
Muszę Ci oddać sekator do bukszpanów, bo właśnie go znalazłam w szufladzie gdy szukałam swojego
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Asiu, Ty kochana spędziłaś sobotę najlepiej, jak mogłaś... mam nadzieję, że lepiej się czujesz
Gosiu, właśnie mam zamiar u Ciebie napisać Ty mi jesteś winna nożyce, a ja Tobie miskę sałatkową ;-) Przy okazji się wymienimy.
Poszaleliśmy, bo pogoda była dziś cudowna! Jakże przyjemnie się dziś pracowało, przycinało, grabiło... U Ciebie kolorów nie brak, nie narzekaj! Poza tym, taka jesień jak dziś - słoneczna, ciepła, bezwietrzna - jest fantastyczna!
Gosiu, właśnie mam zamiar u Ciebie napisać Ty mi jesteś winna nożyce, a ja Tobie miskę sałatkową ;-) Przy okazji się wymienimy.
Poszaleliśmy, bo pogoda była dziś cudowna! Jakże przyjemnie się dziś pracowało, przycinało, grabiło... U Ciebie kolorów nie brak, nie narzekaj! Poza tym, taka jesień jak dziś - słoneczna, ciepła, bezwietrzna - jest fantastyczna!
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Aga, jak tylko "przetworzę" w jakiś sposób swoją dynię i przez przypadek "coś" mi z niej dobrego wyjdzie, to dam znać
Wtedy będziemy się przy kawie wymieniać Ja już nawet nieźle chodzę, baaa nawet na rower już chyba dam radę wsiąść, więc miejsce do ustalenia
Wtedy będziemy się przy kawie wymieniać Ja już nawet nieźle chodzę, baaa nawet na rower już chyba dam radę wsiąść, więc miejsce do ustalenia
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka
Gosiu, okazja na pewno będzie
Z tym rowerem to jeszcze nie przesadzaj - ja podjadę do Ciebie przy okazji
Z tym rowerem to jeszcze nie przesadzaj - ja podjadę do Ciebie przy okazji
Śliczne jesienne widoki ławeczki nikomu nie oddam nawet zimą no ewentualnie mogę się posunąć przeurocze miejsce stworzyłaś - powala na kolana o każdej porze roku
- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne jesienne widoki Aguś u mnie dziś tez pogoda dopisywała i udało mi sie po południu i po pracy popracować jeszcze w ogrodzie
Pozdrawiam
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Aguś, te zdjęcia jesiennych kolorów... no brak słów
Muszę koniecznie odwiedzić tę Waszą argentyńską knajpkę. Szkoda tylko, że my zazwyczaj jedziemy w stronę Łomianek, ale będzie się trzeba kiedyś wybrać i w Waszym kierunku
Pogoda dzisiaj była cudowna i cieszę się, że mogłaś popracować w ogrodzie Ja podobnie jak Asia nie pracowałam dzisiaj nic a nic, ale w przeciwieństwie do Asi miałam sporą dawkę ruchu, byłam w Borach u constancji . Spacer po lesie w tak piękny dzień spowodował, że nie mam wyrzutów sumienia z powodu "nicnierobienia" w ogrodzie
Muszę koniecznie odwiedzić tę Waszą argentyńską knajpkę. Szkoda tylko, że my zazwyczaj jedziemy w stronę Łomianek, ale będzie się trzeba kiedyś wybrać i w Waszym kierunku
Pogoda dzisiaj była cudowna i cieszę się, że mogłaś popracować w ogrodzie Ja podobnie jak Asia nie pracowałam dzisiaj nic a nic, ale w przeciwieństwie do Asi miałam sporą dawkę ruchu, byłam w Borach u constancji . Spacer po lesie w tak piękny dzień spowodował, że nie mam wyrzutów sumienia z powodu "nicnierobienia" w ogrodzie
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Wpisuję się i wracam czytać zaległości, a trochę tego jest!
Ale zanim, to już zdążyłam zemdleć na widok zdjęć na poprzedniej stronie, a zwłaszcza tego drugiego
Ale zanim, to już zdążyłam zemdleć na widok zdjęć na poprzedniej stronie, a zwłaszcza tego drugiego
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agnieszko piękny jesienny ogród a słońce pomaga wydobyć kolory! Odwaliliście kawał dobrej roboty czyściutko !
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguniu brzozy wyglądają teraz zjawiskowo.....roztaczają taką złocistą poświatę nad całym ogrodem.....przepięknie to wygląda