Balkon u Szymka
- szy---
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2013, o 14:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Balkon u Szymka
Muszę się jutro przejechać do sklepu.
Udało mi się ukorzenić kobey w wodzie, a starsze z nasion są już wielkie, fioletowa ma już 2 boczne gałęzie a biała jest mniejsza bo młodsza. Wzeszło mi na razie 6 z 10 jaskrów kupionych w biedronce. Ostatnio gołębie mi stratowały petunie, myślałem ze nie przeżyją ale na szczęście wszystkie się przyjęły. Poziomka zakupiona w sklepie urosła i zaczęła kwitnąć a młode sobie rosną i rosną. Koleus raczej już powoli oświadcza jaki będzie miał kolor. A tureczki zabierają się do kwitnienia, nie długo strych będzie pomarańczowy.
W sobotę była zorganizowana akcja zbierania makulatury, można było dostać jakąś roślinkę, ja zaniosłem około 28kg i dostałem 6 roślin. Były to:) Jabłoń champion, rajskie jabłuszko, morela, śliwa purpurowa, melisa, kosaciec syberyjski. Melisa będzie na balkonie, rajka jabłoń może też i może jeszcze kosaciec.
Poza tym wybrałem się do sklepu i kupiłem dwa samce pomarańczowego gupika i dwa skalary mieszane (coś z pomarańczem)
Małe poziomki
Koleus
Powojnik w końcu zaczyna rosnąć.
Turki
Papryki
Pomidory są małe
Jaskry
Kobey
Przezimowana kocimiętka zaczyna kwitnąć.
Szachownica powoli się otwiera.
Rajskie jabłuszko.
Poziomka.
I jeszcze petunie.
Przez ostatnie dni z Adamek2000 robiliśmy u niego system nawadniający ale jeszcze nie skończyliśmy.
Pozdrawiam
Udało mi się ukorzenić kobey w wodzie, a starsze z nasion są już wielkie, fioletowa ma już 2 boczne gałęzie a biała jest mniejsza bo młodsza. Wzeszło mi na razie 6 z 10 jaskrów kupionych w biedronce. Ostatnio gołębie mi stratowały petunie, myślałem ze nie przeżyją ale na szczęście wszystkie się przyjęły. Poziomka zakupiona w sklepie urosła i zaczęła kwitnąć a młode sobie rosną i rosną. Koleus raczej już powoli oświadcza jaki będzie miał kolor. A tureczki zabierają się do kwitnienia, nie długo strych będzie pomarańczowy.
W sobotę była zorganizowana akcja zbierania makulatury, można było dostać jakąś roślinkę, ja zaniosłem około 28kg i dostałem 6 roślin. Były to:) Jabłoń champion, rajskie jabłuszko, morela, śliwa purpurowa, melisa, kosaciec syberyjski. Melisa będzie na balkonie, rajka jabłoń może też i może jeszcze kosaciec.
Poza tym wybrałem się do sklepu i kupiłem dwa samce pomarańczowego gupika i dwa skalary mieszane (coś z pomarańczem)
Małe poziomki
Koleus
Powojnik w końcu zaczyna rosnąć.
Turki
Papryki
Pomidory są małe
Jaskry
Kobey
Przezimowana kocimiętka zaczyna kwitnąć.
Szachownica powoli się otwiera.
Rajskie jabłuszko.
Poziomka.
I jeszcze petunie.
Przez ostatnie dni z Adamek2000 robiliśmy u niego system nawadniający ale jeszcze nie skończyliśmy.
Pozdrawiam
- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Gratulacje Szymon widać że będzie z ciebie super ogrodnik
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szymon, wszystko Ci się pięknie budzi/rośnie System nawadniający robicie w ogródku?
To jak tacy zmyślni jesteście, to może mi podpowiecie? Chciałam sobie wąż ogrodowy podłączyć do węża od prysznica (po odkręceniu słuchawki). Da się?
To jak tacy zmyślni jesteście, to może mi podpowiecie? Chciałam sobie wąż ogrodowy podłączyć do węża od prysznica (po odkręceniu słuchawki). Da się?
- szy---
janek45 a boja wiem.
Magdallena tak system w ogrodzie na 3 zraszacze. Może i się da, ja mam za daleko od łazienki do balkonu.
Magdallena tak system w ogrodzie na 3 zraszacze. Może i się da, ja mam za daleko od łazienki do balkonu.
- Fajerka
- 200p
- Od: 22 mar 2014, o 11:55
Niedawno przyszedł mi do głowy pomysł przeprowadzenia w czasie remontu rury DN15 z łazienki na balkon przez duży pokój. Wiem szalona jestem
Szymku, wszystko takie duze i ładne. Kiedy sadzisz na balkonie?
Szymku, wszystko takie duze i ładne. Kiedy sadzisz na balkonie?
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
- szy---
Fajerka Dobry pomysł tylko jak zrobisz odpływ.
Wszędzie widać jakieś kwiaty, w sklepie ogrodniczym widziałem petunie za 3zł, podobno też są w netto, a po trzecie nie daleko są ogródki działkowe a koło nich Targ ogrodniczy. Dzisiaj planuję pojeździć i coś fajnego kupić.
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Fajerka witaj w klubie. Ja myślę, żeby podłączyć wąż ogrodowy w łazience, żebym latem nie musiała z butelkami latać po mieszkaniu.
Mimo iż sowich roślin mam od groma, też wybieram się na objazd targowisk, by zobaczyć, co mają. Widziałam wczoraj kwitnący żagwin po 3 zł. A ja się użeram z wysiewanym, który tylko miejsce zajmuje i kwitnąć nie chce i wygada jak 7 nieszczęść.
Mimo iż sowich roślin mam od groma, też wybieram się na objazd targowisk, by zobaczyć, co mają. Widziałam wczoraj kwitnący żagwin po 3 zł. A ja się użeram z wysiewanym, który tylko miejsce zajmuje i kwitnąć nie chce i wygada jak 7 nieszczęść.
- Fajerka
- 200p
Wlasnke przynioslam 5 nowych sadzonek ;-)
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Szymku, czy twoje turki już się rozkwitły? Jak to zrobiłeś, że już ma pączki?
- szy---
Fajerka posadzę je jak będę miał donice.
welkam jeszcze nie rozkwitły, ja nic z nimi nie robiłem.
A tak to się skończyło, Kupiłem tanio bo za 2 zł pelargonię zwisającą różową i białą, kupiłem jeszcze komarzyce i szałwie.
Tuż po kupnie
I już wsadzone
I z moją przezimowaną komarzycom.
I szałwia w docelowej donicy.
Fioletowa kobea wysadzona.
Rajska jabłoń zostaje, nawet się odwdzięczyła, rozwinęła swój pierwszy kwiat. Marne ale za darmo.
Jest przywiązana do kija i do ściany bo była za krzywa.
W nogach rośnie żurawka.
Pozdrawiam
welkam jeszcze nie rozkwitły, ja nic z nimi nie robiłem.
A tak to się skończyło, Kupiłem tanio bo za 2 zł pelargonię zwisającą różową i białą, kupiłem jeszcze komarzyce i szałwie.
Tuż po kupnie
I już wsadzone
I z moją przezimowaną komarzycom.
I szałwia w docelowej donicy.
Fioletowa kobea wysadzona.
Rajska jabłoń zostaje, nawet się odwdzięczyła, rozwinęła swój pierwszy kwiat. Marne ale za darmo.
Jest przywiązana do kija i do ściany bo była za krzywa.
W nogach rośnie żurawka.
Pozdrawiam
- Fajerka
- 200p
Żurawki fajne są. Mam na liscie zakupów
Fajnie się robi, kwieciscie
Fajnie się robi, kwieciscie
- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Co raz to fajniej wygląda Szymon na twoim balkonie ,czy nie będziesz miał problemu z umieszczeniem tego wszystkiego ,powojnik fajnie kwitnie ,a co to za roślina co kwitnie na czerwona stoi przy komarzycy i pelargonii na zdjęciu wcześniejszym, kobee też już wysadziłeś na zewnątrz na balkon?
- Fajerka
- 200p
Balkon Szymka jak każdy z gumy jest. W razie czego nogą się upchnie
Ja też ciągle z czymś nowym do domu przychodzę choc w teorii nie mam gdzie posadzic. Ale jakos sie miesci... jeszcze sufit jest ;-)
Ja też ciągle z czymś nowym do domu przychodzę choc w teorii nie mam gdzie posadzic. Ale jakos sie miesci... jeszcze sufit jest ;-)